Ο ΣΕΠΚ βραβεύει τον "Τσου"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

TSOU Ο Νίκος Τσοσκούνογλου θα τιμηθεί την Κυριακή (18/1) στα πλαίσια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης για την προσφορά του στο άθλημα, το ήθος και τον χαρακτήρα του. Ο "Τσου" υπηρέτησε το μπάσκετ ως παίκτης, προπονητής, μέλος του ΔΣ του ΣΕΠΚ και δάσκαλος.

Ο Νίκος Τσοσκούνογλου, κατά κόσμον "Τσου", γεννήθηκε στον Βύρωνα το 1948 και διέγραψε μια λαμπρή πορεία ως παίκτης, ως προπονητής σε όλες τις Εθνικές κατηγορίες, ως δάσκαλος και ως άνθρωπος του μπάσκετ. Αγωνίστηκε στον Αμύντα, στο Περιστέρι και στην ΑΕΚ, ενώ υπήρξε διεθνής με ολες τις εθνικές ομάδες. Η αγαπημένη του ομάδα, ωστόσο, ήταν η Εθνική Ενόπλων της οποίας αποτελούσε βασικό στέλεχος για μια 15ετία. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τον Αρίωνα το 1974 και εργάστηκε με επιτυχία σε 21 ομάδες: όπως Χαραυγιακός, ο Κρόνος, η Ηλιούπολη, η Γλυφάδα, ο Πορφύρας, ο Βύρωνας, ο Μίλωνας, ο Ιωνικός Νικαίας, το Πέρα, το Παγκράτι, ο Πρωτέας, η Νήαρ Ηστ, ο Άλιμος, η Δάφνη, η Δωριέα Ρόδου, το Ηράκλειο και η Χαλκίδα σε επίπεδο ανδρών και σε Γλυφάδα, Πορφύρα και Αστέρα Εξαρχείων σε επίπεδο γυναικών. Συνεργάστηκε με τον αείμνηστο Φαίδωνα Ματθαίου στην Εθνική Ενόπλων το 1980, ενώ αποτέλεσε και προπονητή της Ελληνικής Χωροφυλακής.

Ξεχώρισε για τον χαρακτήρα, το ήθος, αλλά και την επιμονή του στην επιμόρφωση. Παρακολούθησε πολλά Σεμινάρια στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στην Αμερική, ενώ είχε ταξιδέψει και στην Αμερική για να παρακολουθήσει προπονήσεις ομάδων από το ΝΒΑ και το κολεγιακό πρωτάθλημα. Δίδαξε σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης: σε στρατιωτικές σχολές, σε ιδιωτικά σχολεία, σε καμπ, σε Σεμινάρια του ΣΕΠΚ, στο ΙΕΚ Πειραιώς και στα ΤΕΦΑΑ Αθηνών, καθώς και στις Σχολές Προπονητών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Παρουσίασε πρωτοποριακά προγράμματα προπόνησης όπως το Baby Basket, αλλά και την επίδραση της μουσικής στα αποδυτήρια και στις προπονήσεις κι αποτέλεσε ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΠΚ για 10 χρόνια, έχοντας παράλληλα έντονο κοινωνικό και αθλητικό έργο μιλώντας κατά των ναρκωτικών και της βίας και υπέρ του μπάσκετ.

Ο ΣΕΠΚ θα τιμήσει ακόμη τον Βασίλη Γκιούσμα, τον Νίκο Σισμανίδη και τον Βαγγέλη Λυμπεράτο

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software