Ο ΣΕΠΚ τιμά τον Λυμπεράτο

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

lymperatos2Στα πλαίσια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας (Κυριακή 18/1) ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης θα βραβευτεί για την προσφορά του στο άθλημα ο Βαγγέλης Λυμπεράτος, που έχει διαγράψει μια μεγάλη καριέρα ως παράγοντας στην ΕΣΚΑ, στην ΕΣΚΑΝΑ και στην ΕΟΚ.

Ο Βαγγέλης Λυμπεράτος γεννήθηκε το 1940 στον Πειραιά και το 1955 ενεγράφη στο τμήμα μπάσκετ του Πειραϊκού Συνδέσμου. Οι οικονομικές συνθήκες της εποχής δεν του επέτρεψαν την συνέχιση της άθλησής του, καθότι το πρωί ήταν αναγκασμένος να εργάζεται και το βράδυ να πηγαίνει σχολείο.

Από τις κερκίδες και ως φίλαθλος παρακολουθούσε τα ιερά τέρατα της εποχής εκείνης (Κ. Δήμου, Γ. Βασιλακόπουλος, Β. Μουζακιώτης, Π. Καπαγέρωφ) που αγωνίζονταν στον Πειραϊκό. Το 1965 επέστρεψε από το εξωτερικό κι έπειτα από πρόσκληση του αείμνηστου Π. Καπαγέρωφ συμμετείχε στην διοίκηση του Πειραϊκού Συνδέσμου, ενώ τρία χρόνια αργότερα, το 1968 επανίδρυσε το γυναικείο τμήμα μπάσκετ που είχε σταματήσει να υφίσταται από το 1960.
Το 1972 συμμετείχε στην ίδρυση της Τ.Ε. Αττικής μαζί με τους Κοντούζογλου, Ιατρόπουλο, Βιτζηλαίο, Πιπιλιάγκα κ.λ.π., ενώ 4 χρόνια μετά, το 1976 συμμετέχει στην ίδρυση της ΕΣΚΑ και ως πρόεδρος επιτροπής πρωταθλημάτων βρίσκεται στο Δ.Σ. της Ένωσης.

Το 1979 μαζί με τον Π. Καπαγέρωφ ιδρύει τα περίφημα τουρνουά Colgate που αφορούσαν τους παμπαίδες. Επί μία δεκαετία διεξάγονταν ανελλιπώς και πήραν μέρος μεταξύ άλλων οι Ελληνιάδης, Μπακατσιάς, Κορωνιός, Λανές και πολλοί άλλοι. Το 1974 άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο της ζωής του, καθώς εξελέγη μέλος του ΔΣ του Πειραϊκού αναλαμβάνοντας Έφορος Σωματικής Αγωγής. Σε αυτή τη θέση βρισκόταν επί 30 συναπτά έτη.
Το 1995 ο Βαγγέλης Λυμπεράτος μαζί με τους Καπαγέρωφ, Παλάτο, Μακρή και Βλάμη ιδρύουν την ΕΣΚΑΝΑ υπηρετώντας την Ένωση από όλα τα πόστα του ΔΣ (πρόεδρος ΕΟΔ , πρόεδρος επιτροπής πρωταθλημάτων , γενικός γραμματέας και νυν Α΄ αντιπρόεδρος), ενώ τα τελευταία 2.5 χρόνια είναι μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ.

Στην πορεία του στο χώρο της Καλαθοσφαίρισης μέχρι και σήμερα ο Βαγγέλης Λυμπεράτος ασχολείται κυρίως με την ανάπτυξη του αθλήματος ευρισκόμενος στην παραγωγική διαδικασία μαζί με τον Γ. Μακρή. Όλα αυτά τα χρόνια συνεργάστηκε με σπουδαίους προπονητές όπως οι Σπανουδάκης, Ποτόσογλου, Σορώτος, Αναστασάτος, Ηλιάδης, Κυρίτσης, Ράμμος, Καρελλάς, Ταυρόπουλος, Διαμαντόπουλος και πάντα στις συνεργασίες του σεβόταν την ιδιότητά τους ως προπονητές και ποτέ δεν υπεισήρθε στο έργο τους.

Ο Β. Λυμπεράτος είναι έγγαμος με την παλιά αθλήτρια του μπάσκετ Ευριδίκη Βλάχου και μαζί της έχει αποκτήσει δύο παιδιά.

Ο ΣΕΠΚ την Κυριακή (18/1) θα τιμήσει ακόμη τον Νίκο Τσοσκούνογλου, τον Βασίλη Γκιούσμα και τον Νίκο Σισμανίδη.

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελώνe-genius.gr ...intelligent web software