Ιστορία

Ιστορία

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (Σ.Ε.Π.Κ.) ιδρύθηκε το 1971 από μια ομάδα 21 προπονητών μπάσκετ με επικεφαλής τον "πατριάρχη" του ελληνικού Μπάσκετ, Φαίδωνα Ματθαίου.

Αρχικά τα γραφεία στεγάστηκαν κάτω από τις εξέδρες του γηπέδου του Σπόρτιγκ. Όπως περιγράφεται από το πρώτο καταστατικό το οποίο υπέγραψαν ιστορικά στελέχη (Πανταζόπουλος, Μουρούζης, Σεντούκας, Σεβδίνογλου, Βασιλακόπουλος, Νικητόπουλος, Ζάνος, Παπακυριακού, Πεταλίδης, Κλάγκας, Αλεξιάδης, Σπανουδάκης, Χριστοφόρου, Αγάθου, Φιλίππου, Ρουμπάνης, Τερκεσίδης, Πανούτσος, Παπαδημητρίου, Αγγελίδης) σκοπός του Συνδέσμου είναι η άνοδος του επιπέδου των ελλήνων προπονητών, η αναγνώριση και η κατοχύρωση των μελών του ώστε να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Επίσης η προστασία των οικονομικών και επαγγελματικών τους συμφερόντων. Προς αυτή την κατεύθυνση στοχεύουν τα ετήσια διεθνή σεμινάρια που έχουν αφήσει εποχή γιατί έχουν παρελάσει από αυτά κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου μπάσκετ (Μπόμπι Νάϊτ, Πατ Ράϊλι, κ.α).

Πρόεδροι του ΣΕΠΚ έχουν διατελέσει κατά σειρά οι:

  • Ματθαίου
  • Χολέβας
  • Αναστασάτος
  • Ιωαννίδης
  • Κυρίτσης

Νυν πρόεδρος είναι ο Παναγιώτης Γιαννάκης ο οποίος εκλέχθηκε το καλοκαίρι του 2002. Ο ΣΕΠΚ στεγάζεται στα ιδιόκτητα γραφεία της οδού Συγγρού 230 (3ος oροφος) αριθμεί σήμερα 2.500 μέλη.

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελώνe-genius.gr ...intelligent web software