Οι προπονητικές ευχές για το 2015

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

giannakis pitta Μέσα σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ (Κυριακή 18 Ιανουαρίου) η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης στην αίθουσα «Αφροδίτη» του ξενοδοχείου "Intercontinental". Πλήθος προπονητών έδωσε το παρών, ενώ δεν έλειψαν και τα χιουμοριστικά "πειράγματα" μεταξύ προπονητών και διαιτητών.

giannakis pitta Μέσα σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ (Κυριακή 18 Ιανουαρίου) η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης στην αίθουσα «Αφροδίτη» του ξενοδοχείου "Intercontinental". Πλήθος προπονητών έδωσε το παρών, ενώ δεν έλειψαν και τα χιουμοριστικά "πειράγματα" μεταξύ προπονητών και διαιτητών.

Πριν την κοπή της βασιλόπιτας ο ΣΕΠΚ τίμησε για την μεγάλη προσφορά τους στο άθλημα της Καλαθοσφαίρισης τους Νίκο Σισμανίδη, Νίκο Τσοσκούνογλου, Βασίλη Γκιούσμα και Βαγγέλη Λυμπεράτο, ενώ βραβεύτηκαν όσοι προπονητές διακρίθηκαν με τις ομάδες τους κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο.

proedreio Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων οι Γιώργος Χαλβατζάκης (πρόεδρος ΕΣΑΚΕ), Γιώργος Κονδύλης (Γενικός Διευθυντής ΕΣΑΚΕ), Βύρωνας Κρίθαρης (μέλος ΔΣ του ΣΠΑΚΕ), Κώστας Αλεξανδρίδης (Διευθυντής ΠΣΑΚ), Κώστας Μίσσας (ομοσπονδιακός προπονητής), Κώστας Ρήγας (υπεύθυνος διαιτησίας της Euroleague), Λάζαρος Βορεάδης, Ηλίας Καφφές (πρόεδρος ΟΔΚΕ), Γιάννης Παλλάτος (πρόεδρος ΕΣΚΑΝΑ), Βασίλης Γκούμας, Κώστας Αναστασάτος (πρώην πρόεδρος ΣΕΠΚ), Αριστείδης Γολέμης (Αντιπρόεδρος ΕΟΚ), Κώστας Μπογατσιώτης, Νίκος Αποστολίδης, Νίκος Ιωάννου (Γενικός Γραμματέας ΟΔΚΕ), Νίκος Σιδέρης, Κυριάκος Τσίχλας (μέλος ΔΣ της ΕΣΚΑΝΑ), Γιώργος Νικολακάκης (Γενικός Γραμματέας ΕΣΚΑΝΑ), Άγγελος Αλειφέρης (αθλητικό τμήμα ΣΥΡΙΖΑ), Χρυσοβαλάντης Αθανασίου (Αναπληρωτής Γραμματέας Τομέα Αθλητισμού ΠΑΣΟΚ).

Η βραδιά άνοιξε με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, Παναγιώτη Γιαννάκη, να εύχεται σε όλους τους προπονητές που κατέκλυσαν την αίθουσα υγεία και καλή δύναμη, ενώ έκανε κι έναν απολογισμό της χρονιάς που έφυγε κι οποία χαρακτηρίστηκε από την έντονη επιμορφωτική δράση (Διεθνή και τοπικά σεμινάρια, βελτίωση ιστοσελίδας και περιοδικού Basketball Coach), αλλά και την επανίδρυση των σχολών προπονητών.

sismanidis giannakis

Η μαζική προσέλευση υποψηφίων, αλλά και το πλήρες πρόγραμμα σπουδών επιβεβαιώνουν "το γεγονός ότι οι Έλληνες προπονητές έχουν μεγάλη δυναμική και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση σε παγκόσμιο επίπεδο" είπε ο πρόεδρος του ΣΕΠΚ δίνοντας παραδείγματα για ξένους παράγοντες που ενδιαφέρονται να μελετήσουν και να μιμηθούν τις ελληνικές σχολές προπονητών.

Παράλληλα, στάθηκε σε συγκεκριμένα σημεία του αθλητικού νόμου (και ιδιαίτερα στο άρθρο που προβλέπει την εξίσωση των αποφοίτων των ΙΕΚ και των ΚΕΚ με τους αποφοίτους της Γυμναστικής Ακαδημία και των Σχολών της ΓΓΑ), στα οποία ο ΣΕΠΚ έχει εκφράσει ήδη την αντίθεση του, πριν κλείσει κάνοντας ευχές για το 2015, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το μέλλον.

Στη συνέχεια της βραδιάς ο Σύνδεσμος Προπονητών τίμησε για την προσφορά τους στο ελληνικό μπάσκετ τους Νίκο Σισμανίδη, Βασίλη Γκιούσμα, Νίκο Τσοσκούνογλου και Βαγγέλη Λυμπεράτο. Ο Νίκος Σισμανίδης, γνωστός και ως "Μποντ" πέρα από το ευχαριστώ στον Σύνδεσμο για το βραβείο, στάθηκε στο γεγονός ότι θα πρέπει να γίνουν σεμινάρια και για τους γυμναστές (σ.σ ο ΣΕΠΚ έχει εντάξει στα Διεθνή Σεμινάρια ομιλίες πάνω στην προπόνηση ενδυνάμωσης και φυσικής κατάστασης), τονίζοντας ότι "τα νέα παιδιά είναι αγύμναστα".

golemis - gkiousmas

Ο Αριστείδης Γολέμης που τον βράβευσε στάθηκε στη μεγάλη προσφορά των Ελλήνων προπονητών που "μαθαίνει μπάσκετ σε όλη την Ευρώπη και όλο τον κόσμο".
Ο Βασίλης Γκιούσμας από τη δική του πλευρά έστειλε ένα μήνυμα στους προπονητές που καθοδηγούν νέα παιδιά, προτείνοντας "να αφήσετε τα συστήματα και να αφήσετε τα παιδιά να παίξουν".

Ο Νίκος Τσοσκούνογλου εξέφρασε "ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συνεργάστηκαν μαζί, από οποιοδήποτε μετερίζι", ενώ γύρισε το χρόνο πίσω "στο ανοιχτό της Γούβας εκεί όπου γνώρισα τη μπάλα του μπάσκετ, την αγάπησα και στη συνέχεια την έκανα επάγγελμα". Ακόμη αναφέρθηκε στα ΤΕΦΑΑ από όπου έμαθε ο ίδιος πολλά και στη συνέχεια ως καθηγητής είχε την ευκαιρία να διδάξει κι αυτός με τη σειρά του τους νεότερους, καταλήγοντας σε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια του που τον στήριζε όλα αυτά τα χρόνια.

tsoskounoglou

Ο Βαγγέλης Λυμπεράτος αφιέρωσε το βραβείο στον αείμνηστο Πέτρο Καπαγέρωφ, από τον οποίο έμαθε πολλά όπως είπε, ενώ στάθηκε και στα χρόνια του Πειραϊκού, όπου υπήρχε η αρχή "να μην αλλάζει ο προπονητής". Ακόμη ξεχώρισε δύο μεγάλες στιγμές για το ελληνικό μπάσκετ: το 1987 "τη χρονιά της επανάστασης" και το 2006 με "την πυρινή βόμβα στη Σαϊτάμα", όπου άλλαξε ο ρους της ιστορίας στο παγκόσμιο μπάσκετ με αυτή την τελευταία ήττα των Αμερικανών.

Στην εκδήλωση βρέθηκε και ο Αργύρης Πεδουλάκης που παρέλαβε το βραβείο του για την περσινή κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος με τον Παναθηναϊκός. Ο "Άρτζι" εξέφρασε τους προβληματισμούς του λέγοντας: "Το ελληνικό μπάσκετ δεν έχει φοβηθεί τίποτα, αν και θα πρέπει να προσέξει την έλλειψη παραγωγικότητας". limperatos palatos Αναφέρθηκε στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την υποβάθμιση του εφηβικού πρωταθλήματος λόγω του εκπαιδευτικού συστήματος και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι "με τους νέους νόμους θα γίνει το ίδιο και στο παιδικό, καθώς τα φροντιστήρια έχουν αυξηθεί κατά 30%".

Συνεχίζοντας μάλιστα την κουβέντα του Νίκου Σισμανίδη για την έλλειψη αθλητικής παιδιάς των νέων τόνισε ότι "πλέον έχουμε μπασκετμπολίστες και όχι αθλητές, διότι έχουμε παιδιά των πόλεων, του ίντερνετ και του διαμερίσματος και όχι της αλάνας".

xalvatzakis pedoulakis Ο Γιώργος Χαλβατζάκης που βράβευσε τον Πεδουλάκη χαρακτήρισε τους προπονητές τη "ραχοκοκαλιά του ελληνικού μπάσκετ, γιατί είναι αυτοί που δίνουν τα φώτα και το στίγμα τους". Μάλιστα δεσμεύτηκε λέγοντας ότι θα καλέσει τον ΣΕΠΚ για να κάνουν εποικοδομητικό διάλογο για να βοηθήσει η Ένωση το έργο των προπονητών σε όλες τις κατηγορίες, διότι χωρίς "τους προπονητές των μικρότερων κατηγοριών δεν υπάρχουν ταλέντα".

Ο Κώστας Ρήγας που εξέφρασε την εκτίμηση του προς το πρόσωπο του Παναγιώτη Γιαννάκη, μίλησε για τις σχέσεις προπονητή-διαιτητή τονίζοντας ότι στην Ευρωλίγκα η συνεργασία των δύο πλευρών είναι άψογη. Κάπου εκεί η ατραξιόν στις κοπές πίτας του ΣΕΠΚ, ο Βασίλης Γκούμας, φώναξε ότι "οι διαιτητές κρίνουν τα παιχνίδια" γεμίζοντας την αίθουσα με γέλια.

vasilis gkoumas

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελώνe-genius.gr ...intelligent web software