Βόβορας: "Ενθουσιάστηκα με το πλάνο της Νεπτούνας"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Ο Γιώργος Βόβορας πήρε την απόφαση να ξενιτευτεί για να εργαστεί στη Νεπτούνας. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την απόφαση να μετακομίσει στη Λιθουανία, τους λόγους που τον οδήγησαν να αποδεχθεί την πρόταση που του έγινε, αλλά κι αυτά που του έχουν κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση τις πρώτες του ημέρες στη χώρα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ:

- Πώς προέκυψε η πρόταση από τη Νεπτούνας;
"Ο ατζέντης μου με ενημέρωσε ότι η Νεπτούνας θα προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή και του είπα ότι με ενδιαφέρει πάρα πολύ μια ομάδα σε μια χώρα με μεγάλη μπασκετική κουλτούρα, μια χώρα πάρα πολύ οργανωμένη στο κομμάτι του αθλητισμού. Γι αυτό θεωρώ πως είναι ένα πολύ καλό επόμενο βήμα για την καριέρα μου. Έγιναν κάποιες συζητήσεις λοιπόν με τον GM της ομάδας (και πρώην παίκτη της ΑΕΚ), τον Μαρτίνας Μαζέικας, κι από την πρώτη επαφή είχαμε μια ταύτιση απόψεων τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι (τρόπος λειτουργίας κλπ). Σε προσωπικό επίπεδο, ενθουσιάστηκα από την αρχή γιατί είδα κάποιους ανθρώπους με ξεκάθαρο πλάνο. Κι εκείνοι, από τη μεριά τους, ήθελαν να μάθουν τα πάντα γύρω από τη φιλοσοφία και την κουλτούρα μου. Όλα αυτά λοιπόν με έκαναν να αισιοδοξώ".

- Ποιες οι πρώτες εντυπώσεις που έχεις αποκομίσει;
"Είχα την ευκαιρία στο παρελθόν να συνεργαστώ με πολύ μεγάλους παίκτες από τη Λιθουανία, όπου όλοι είχαν τα ίδια χαρακτηριστικά. Ήταν καλοί χαρακτήρες και επαγγελματίες. Γενικότερα, η LKL είναι μια λίγκα που στηρίζεται περισσότερο στους γηγενείς παίκτες. Η ομάδα μου, για παράδειγμα, έχει μόλις τρεις ξένους. Στη Λιθουανία δίνουν μεγάλη βάση στην εξέλιξη των νέων παικτών, ταυτόχρονα όμως υπάρχει πολύ ταλέντο για να στηριχθούν οι ομάδες γύρω τους. Ως ομάδα έχουμε μια μαγιά βετεράνων και έμπειρων με νέους και εξελίξιμους παίκτες. Υπάρχουν παιδιά που είναι 20 ή 21 με προσόντα και ταλέντο. Ήταν πολύ ενδιαφέρον αυτό το πρότζεκτ λοιπόν για μένα. Είμαι εντυπωσιασμένος από τον τρόπο που δουλεύουν όλα τα παιδιά και την ταχύτητα με την οποία αφομοιώνουν όσα λέμε".

- Ποιοι οι στόχοι της ομάδας;
"Όταν κάναμε την σχετική συζήτηση με τον σύλλογο, τους απάντησα πως προσωπικός στόχος είναι η επόμενη προπόνηση, όχι τι μπορεί να συμβεί σε δύο μήνες. Αν δουλεύουμε κάθε μέρα καλά, είμαι βέβαιος πως θα έχουμε πετύχει πολλά στο φινάλε της σεζόν".

- Το είναι αυτό που σου έχει κεντρίσει την προσοχή περισσότερο ως τώρα;
"Στο συμβόλαιό μου υπάρχει οψιόν και για την επόμενη σεζόν. Αυτό που με ελκύει είναι το μπασκετικό IQ των παικτών. Έχουμε ισορροπία σε κοντούς και ψηλούς. Επίσης, με έχει ενθουσιάσει από την πρώτη στιγμή η φιλοξενία όλων στον σύλλογο. Θεωρώ ότι με σκληρή δουλειά, η ομάδα θα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software