Καρακώστας: "Η προβολή και η ποιότητα της Elite League μπορούν να φέρουν ακόμη περισσότερο κόσμο στα γήπεδα"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Ο Παπάγου ξεκίνησε με το δεξί τη νέα αγωνιστική περίοδο στην Elite League, κερδίζοντας εντός έδρας τον Αίαντα Ευόσμου. Ο προπονητής του ιστορικού συλλόγου, Φώτης Καρακώστας, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τη νέα προσπάθεια που γίνεται στο "Σαλούν" και το γεγονός πως ο Παπάγου διαθέτει το ρόστερ με τον χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη νέα σεζόν και τους στόχους του Παπάγου: "Ο βασικός στόχος είναι να εξασφαλίσουμε την παραμονή στην Elite League. Δεν ξέρουμε ακόμη τι γίνεται στην κατηγορία αφού είναι πολύ νωρίς και δεν έχουμε πλήρη εικόνα όλων των ομάδων. Σαφώς όμως, φαίνεται πως δεν θα υπάρχει κάποια ευκολοκατάβλητη ομάδα φέτος. Όπως είδαμε στην πρεμιέρα, όλα τα παιχνίδια θα είναι ανταγωνιστικά και διεκδικίσιμα".

Για τις ιδιαιτερότητες που μπορεί να έχει η σεζόν: "Σύμφωνα με τις ενδείξεις, όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί αρκετά. Δεν θα είναι εύκολες οι προβλέψεις για τα αποτελέσματα των αγώνων και την πορεία των ομάδων. Η Elite League έχει προβληθεί πολύ από την Ομοσπονδία, κάτι που σε συνδυασμό με την υπάρχουσα ποιότητα, θεωρώ πως θα φέρει περισσότερο κόσμο στα γήπεδα και θα βοηθήσει την κατηγορία. Επίσης, θεωρώ ότι οι ομάδες που ήταν πέρσι στην κατηγορία ξέρουν πώς να λειτουργήσουν στο κομμάτι των ξένων και να είναι ακόμη πιο ανταγωνιστικές".

Για τα πολλά νέα παιδιά που υπάρχουν στο ρόστερ: "Για να μείνει κάποιος στην κατηγορία, πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό. Κάποιες ομάδες προσπαθούν να φτιάξουν νεανικά ρόστερ από ανάγκη κι άλλες από επιλογή. Σ εμάς είναι και τα δύο. Αφενός γιατί δεν υπάρχουν τα πολλά χρήματα για να φτιαχτεί ένα πιο ακριβό ρόστερ, αφετέρου γιατί ο σύλλογος κι εγώ θέλουμε να δουλεύουμε με νέα και εξελίξιμα παιδιά. Είναι κάτι που ιντριγκάρει, δίνει μια ομορφιά στην καθημερινότητα και προσωπικά με κάνει να νιώθω πιο δημιουργικός".

Για τον κανονισμό των ξένων: "Σαφέστατα η παρουσία τους έχει βοηθήσει ώστε να ανέβει ποιοτικά το πρωτάθλημα. Οι περισσότεροι που έχουν έρθει είναι καλής ποιότητας, κάνουν τη διαφορά. Αυτό έχει αυξήσει το επίπεδο των ομάδων και τη θεαματικότητα. Από την άλλη, είναι ένα θέμα που νομίζω θα ήθελε περισσότερη συζήτηση. Ναι μεν βοηθούν στην ανταγωνιστικότητα, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο βοηθάνε ώστε η Elite League να είναι ένα πρωτάθλημα που παράγει και βγάζει παίκτες. Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητήσουμε".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software