Μούτσιος: "Ο Χαρίλαος Τρικούπης επενδύει σε νεαρούς και εξελίξιμους αθλητές"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Ο Χαρίλαος Τρικούπης εξελίσσεται σε παραδοσιακή δύναμη της Elite League, συνδυάζοντας φέτος τον αγώνα για παραμονή στην κατηγορία με την αξιοποίηση των νεαρών αθλητών. Ο Ηλίας Μούτσιος μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την προσπάθεια που κάνει ο σύλλογος του Μεσολογγίου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τους στόχους του Χαρίλαου Τρικούπη: "Εξ αρχής ο στόχος ήταν η παραμονή στην Elite League, υπηρετώντας παράλληλα ένα νέο μοντέλο στον σύλλογο. Ζήσαμε το όνειρο της Basket League, δυστυχώς δεν καταφέραμε να μείνουμε στην κατηγορία, αλλά άπαντες στον σύλλογο συνεχίζουμε να δουλεύουμε με μεγάλη αγάπη και μεράκι. Κάναμε λοιπόν μια στροφή όσον αφορά στον μέσο όρο ηλικίας των αθλητών, επενδύοντας ακόμη περισσότερο σε νεαρούς και εξελίξιμους αθλητές. Παράλληλα, βάλαμε στο ενεργό ρόστερ κάποια παιδιά από την Ακαδημία του συλλόγου. Γενικά, θα έλεγα πως είμαστε εντός στόχων, δεδομένου μάλιστα πως φέτος η Elite League είναι πιο ανταγωνιστική από ποτέ τα τελευταία χρόνια".

Για την απόφαση να γίνει επένδυση σε νεαρούς αθλητές: "Τα δεδομένα αλλάζουν κάθε χρόνο, ανάλογα και με τις συνθήκες. Γενικά, η φιλοσοφία του συλλόγου ήταν πάντοτε να δίνει ευκαιρίες σε παιδιά που έχουν ταλέντο και όρεξη για σκληρή δουλειά. Πάντα λοιπόν υπήρχαν δύο - τρεις παίκτες αυτής της κατηγορίας. Φέτος, επιλέξαμε να δώσουμε την ευκαιρία σε ακόμη περισσότερους και να το συνδυάσουμε με την ευκαιρία σε παιδιά που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής του Χαρίλαου Τρικούπη. Πέραν αυτού, ένα μεγάλο "συν" για τον σύλλογο είναι η φερεγγυότητά του, δεδομένου πως ουδέποτε ακούστηκε κάτι για την οικονομική συνέπεια. Γι αυτό κιόλας ο σύλλογος συνεχίζει να δουλεύει με ποιότητα όλα αυτά τα χρόνια, απρόσκοπτα και χωρίς να υπάρχει το παραμικρό χρέος".

Για την ποιότητα της Elite League: "Είναι αρκετά αυτά που συνετέλεσαν προκειμένου να δούμε το επίπεδο της κατηγορίας να φτάνει στα φετινά επίπεδα. Από τη μία είναι η παρουσία των ξένων. Το καλό για τις περισσότερες ομάδες μάλιστα είναι πως στήριξαν τις επιλογές τους, άρα έκαναν σωστή αξιολόγηση το καλοκαίρι σε επίπεδο ποιότητας και χαρακτήρα. Έπειτα είναι τα κίνητρα που δίνονται πλέον για την χρησιμοποίηση των νεαρών αθλητών. Οπότε υπήρχε ακόμη περισσότερη διάθεση για να αξιοποιηθεί το ταλέντο. Συν, να μην ξεχνάμε ότι πλέον το κίνητρο για να ανέβεις στη Basket League είναι ακόμη μεγαλύτερο από την στιγμή που υπάρχουν εγγυημένα έσοδα, περισσότερα από το πρόσφατο παρελθόν. Σε γενικές γραμμές, θεωρώ πως το πρωτάθλημα κάνει βήματα προόδου και αν βρούμε έναν τρόπο να εντάξουμε ακόμη καλύτερα τους ξένους, σε συνάρτηση με τους περιορισμούς που υπάρχουν στον χρόνο συμμετοχής τους, τα πράγματα θα γίνουν ακόμη καλύτερα".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software