Ρεμεντέλας: "Η ψαλίδα έχει κλείσει στην Elite League"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Το Ψυχικό κάνει γι' ακόμη μια σεζόν πρωταθλητισμό στην Elite League, δείχνοντας πως είναι ικανό να επαναλάβει την περσινή επιτυχία και να καταλάβει μία εκ των δύο πρώτων θέσεων της βαθμολογίας (σ.σ.: πέρσι αν και είχε το δικαίωμα να προβιβαστεί στη Basket League, δεν το έκανε). Ο Γιώργος Ρεμεντέλας, με σχεδόν δύο δεκαετίες στον πάγκο της ομάδας, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για το πολύ υψηλό επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος, τον βαθμό ανταγωνισμού που υπάρχει, αλλά και τα στοιχεία που θα κρίνουν την άνοδο από την Elite League.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος και την παρουσία των δύο ξένων: "Το φετινό πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό, όπως φαίνεται. Σχεδόν από την αρχή του πρωταθλήματος υπάρχουν πάντα τουλάχιστον δύο ομάδες στην κορυφή, ενώ τώρα είναι τέσσερις! Συν άλλες τέσσερις που είναι μία - δύο νίκες μακριά. Αυτό δεν θεωρώ όμως ότι συμβαίνει μόνο επειδή υπάρχουν οι δύο ξένοι φέτος. Περισσότερο η δική τους παρουσία, θεωρώ ότι έπαιξε ρόλο προκειμένου να κλείσει η ψαλίδα ανάμεσα στις ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες και αυτές που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Γι' αυτό κάθε βδομάδα βλέπουμε αποτελέσματα, που θα μπορούσαν να θεωρηθούν έκπληξη. Συνολικά, η άποψή μου είναι πως η ψαλίδα έχει κλείσει λίγο. Από εκεί και πέρα, δεν θα έλεγα πως το επίπεδο είναι απαραίτητα καλύτερο από πέρσι ή πρόπερσι, γιατί δεν υπάρχουν παίκτες με το βιογραφικό, το εκτόπισμα και την εμπειρία του Γιάννη Μπουρούση ή του Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Όπως και να έχει όμως, είναι σαφές πως φέτος η Elite League είναι πάρα πολύ ανταγωνιστική".

Για το γεγονός πως το Ψυχικό για δεύτερη σερί σεζόν διεκδικεί την άνοδο στη Basket League: "Η αλήθεια είναι πως κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να πρωταγωνιστήσουμε. Αν τα καταφέρουμε, στο τέλος της διαδρομή, θεωρώ πως θα μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τις προϋποθέσεις ώστε η ομάδα να βρεθεί τελικά στη Basket League. Γι' αυτό κιόλας γίνεται όλη αυτή η μεγάλη προσπάθεια φέτος σε αγωνιστικό επίπεδο".

Για το πού θα κριθεί η άνοδος: "Υπάρχει το Final Four, αλλά για να φτάσουμε ως εκεί εκκρεμεί η διαδικασία των playoffs. Τότε, πιστεύω πως θα παίξει ρόλο -πέραν των αποτελεσμάτων που θα κουβαλάμε όλοι μας- η κατάσταση κάθε ομάδας, αγωνιστική και πνευματική. Πέρσι το διαπίστωσα για τα καλά, δεδομένου πως την ώρα των playoffs βρεθήκαμε στην καλύτερη κατάσταση της σεζόν. Οπότε το μείζον είναι ποιος θα είναι έτοιμος, τόσο αγωνιστικά όσο και πνευματικά. Συν ποιος θα δεν έχει κάποιο πρόβλημα με τραυματισμό για να διαχειριστεί. Από εκεί και πέρα, η φύση του Final Four είναι τέτοια ώστε οι κόποι μιας ολόκληρης σεζόν να κριθούν σε σαράντα λεπτά. Εκεί θα πρέπει όλοι να παρουσιαστούν έτοιμοι, σε όλα τα επίπεδα. Σε αυτό βέβαια μπαίνει κι ο παράγοντας της τύχης. Είναι συνολικά ένας συνδυασμός πραγμάτων. Κατά κύριο λόγο όμως θα έλεγα πως το μείζον είναι η αγωνιστική κατάσταση των ομάδων την ώρα των playoffs και του Final Four".

Για το πώς μπορεί η Elite League να γίνει ακόμη καλύτερη: "Θα έλεγα πως συνολικά το επίπεδο της Elite League είναι πολύ ψηλό. Ειδικά πέρσι, έφτασε σε ένα επίπεδο ποιότητας και ανταγωνισμού εφάμιλλη των εποχών του Φάρου Κερατσινίου και του Πανιωνίου, που είχαν τρομακτικά ρόστερ. Νομίζω ότι η παρουσία των δύο ξένων ανεβάζει τον βαθμό δυσκολίας γιατί σε κάθε αγώνα, καλείσαι να αντιμετωπίσεις δύο πολύ καλούς παίκτες και αθλητές, όπου θα πρέπει να σπάσεις το κεφάλι σου για να βρεις τρόπο αντιμετώπισης. Όσον αφορά στο πώς μπορεί να ανέβει ακόμη περισσότερο το επίπεδο, θα έλεγα πως αυτό ίσως γινόταν αν μειώνονταν οι ομάδες. Εκεί οι διαφορές θα ήταν ακόμη πιο μικρές, άρα ο βαθμός ανταγωνισμού ακόμη μεγαλύτερος για όλους".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software