Μασλαρινός: "Είχε έρθει η ώρα για κάτι διαφορετικό"

| Έλληνες του Εξωτερικού

Μετά από επτά χρόνια στον ΠΑΟΚ, ο Βασίλης Μασλαρινός πήρε την απόφαση -το περασμένο καλοκαίρι- να μετακομίσει στην Ιταλία για λογαριασμό της Μπατιπάλια. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τη μετακόμιση στη γειτονική χώρα, τα κέρδη που έχει ήδη αποκομίσει, αλλά και την αλλαγή φιλοσοφίας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την απόφαση να μετακομίσει στην Ιταλία: "Θα έλεγα πως ήταν μια εύκολη απόφαση αυτή που πήρα. Η αλήθεια είναι ότι πάντα μου άρεσε να γνωρίζω διαφορετικούς πολιτισμούς και να μαθαίνω διαφορετικές παραδόσεις. Από την στιγμή που η δουλειά λοιπόν σου δίνει τη δυνατότητα να τα συνδυάσεις, τότε η απόφαση είναι εύκολη. Μετά από επτά χρόνια στον ΠΑΟΚ, σκέφτηκα ότι ήρθε η ώρα για κάτι διαφορετικό, με το εξωτερικό να αποτελεί προτεραιότητα για μένα. Από τις προτάσεις που υπήρξαν λοιπόν, θεώρησα ότι αυτή της Ιταλίας ήταν πιο κοντά στη φιλοσοφία που έχω, ως προπονητής. Εξάλλου το μπάσκετ γυναικών στη χώρα είναι πολύ δυνατό και διαρκώς αναπτυσσόμενο".

Για τις συνθήκες που συνάντησε εκεί: "Οι συνθήκες στην Ιταλία είναι πολύ καλές, σου επιτρέπουν απόλυτα να αφοσιωθείς στη δουλειά σου. Έχεις τη δυνατότητα να προετοιμάσεις την ομάδα σου όσο το δυνατόν καλύτερα, ώστε να πετύχεις τους στόχους σου. Περίμενα εξ αρχής ότι οι συνθήκες θα είναι καλές άλλωστε. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η μεγαλύτερη αναγνώριση της προσπάθειας τόσο της δικής μου όσο και της ομάδας, με τον σεβασμό που λαμβάνουμε από τον κόσμο εντός κι εκτός του συλλόγου να είναι μεγάλος".

Για το πλάνο και τους στόχους της ομάδας: "Η Μπατιπάλια είναι μια ομάδα που έχει ως πρώτο και βασικό τμήμα το μπάσκετ γυναικών. Φέτος συμπληρώνει εξήντα χρόνια από την ίδρυσή της και προσπαθεί να κάνει μια ανανέωση, που θα την επαναφέρει στην πρώτη κατηγορία με γερές βάσεις. Είμαστε από τις πιο νεαρές ηλικιακά ομάδες σε όλη τη χώρα, οπότε το πλάνο είναι να εντάξουμε τις ταλαντούχες αθλήτριες σε επίπεδο πρωταθλητισμού, δημιουργώντας έναν καλό κορμό που -σε βάθος χρόνου- θα διεκδικήσει την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία".

Γι' αυτά που έχει κερδίσει από το διάστημα που βρίσκεται στην Ιταλία: "Στην Ελλάδα, και δη στη Θεσσαλονίκη, είχα τη χαρά και την τιμή να εργαστώ σε συλλόγους με μεγάλη ιστορία και πολύ κόσμο στο πλευρό τους. Έμαθα να δουλεύω υπό πίεση κι αυτό με βοήθησε πολύ. Όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι βρίσκεσαι στη χώρα σου, είσαι κοντά στην οικογένειά σου και μιλάς τη γλώσσα. Στο εξωτερικό, εν προκειμένω στην Ιταλία, μαθαίνεις καλύτερα τον εαυτό σου, γίνεσαι πιο δυνατός και αντιμετωπίζεις πλέον καλύτερα τις όποιες δυσκολίες παρουσιάζονται. Στο κομμάτι του μπάσκετ, έχω γνωρίσει μια εντελώς διαφορετική αγωνιστική φιλοσοφία απ' όλες τις ομάδες, με πολύ υψηλό ρυθμό και πολλές κατοχές. Κάτι το οποίο με έχει οδηγήσει να σκέφτομαι κι εγώ διαφορετικά τον τρόπο που ίσως πρέπει να αντιμετωπίζουμε το μπάσκετ μερικές φορές".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software