Μέξας: "Μόνο κέρδη προκύπτουν από τα σεμινάρια"

Την παραμονή της έναρξης του τοπικού σεμιναρίου της Κατερίνης, ο Κώστας Μέξας αναφέρθηκε -μέσω της ιστοσελίδας του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης- στη θεματολογία που θα αναπτύξει το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαΐου, όσο επίσης στη σημασία της διάθεσης για την πρόσληψη πληροφοριών και νέων ιδεών από τους παρόντες προπονητές.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ:

Για τη θεματολογία που θα αναπτύξει στην Κατερίνη: "Την πρώτη μέρα θα μιλήσω για την επίθεση πικ εν ρολ και τις εναλλακτικές επιλογές που προκύπτουν, ανάλογα με την αμυντική τακτική του αντιπάλου. Τη δεύτερη μέρα, θα εστιάσουμε στο πώς προσαρμόζουμε μέσα στην εβδομάδα το scouting στο κομμάτι της προπόνησης, τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Θεωρώ είναι δύο θέματα που μπορούν να φανούν χρήσιμα σε όλους".

Για τη σημασία των τοπικών σεμιναρίων: "Τα σεμινάρια πάντα μου άρεσαν και όποτε είχα τη δυνατότητα, τα παρακολουθούσα από κοντά. Όσο είσαι νέος προπονητής, αυτά που παίρνεις είναι περισσότερα. Όσο γεμίζεις από εμπειρίες, παίρνεις πάλι πράγματα και αξιολογείς αυτά που προσλαμβάνεις ως πληροφορίες. Τα σεμινάρια μόνο καλύτερο μπορούν να σε κάνουν. Όλοι πρέπει να πηγαίνουμε με ανοιχτό μυαλό, να ακούμε αυτά που θα μας πουν οι ομιλητές και να δούμε αν ταιριάζουν στη φιλοσοφία μας. Προσωπικά, όλα τα σεμινάρια στα οποία βρέθηκα, με βοήθησαν αρκετά. Τα τοπικά σεμινάρια δε, είναι μια καλή ευκαιρία για τους προπονητές να πάρουν κάποιες ιδέες, γιατί πιθανόν κάποιοι δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε στα μεγάλα σεμινάρια σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη. Είναι καλό για όλους, μόνο κέρδος υπάρχει".

O Πρόεδρος Παναγιώτης Γιαννάκης και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (IΣΝ) για τη συνεχιζόμενη ενίσχυση και στήριξη του επιμορφωτικού έργου του ΣΕΠΚ. Το ΙΣΝ θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, ενισχύοντας οικονομικά το έργο της επιμόρφωσής τους μέσω των τοπικών σεμιναρίων αλλά και του προγράμματος υποτροφιών που θα πραγματοποιηθούν το 2022.

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software