ΒανΝτερβίρ: "Νοιαζόμαστε πολύ για την πνευματική και συναισθηματική υγεία των νεαρών αθλητριών"

| Διεθνή Σεμινάρια

Η Τάρα ΒανΝτερβίρ, μία εκ των κορυφαίων προπονητριών του NCAA, θα μιλήσει -μεταξύ άλλων- στο διεθνές σεμινάριο του ACS Athens. Η πολύπειρη τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ με αφορμή την παρουσία στην ελληνική πρωτεύουσα, προκειμένου να μοιραστεί τις γνώσεις και τις εμπειρίες που έχει αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια από το κορυφαίο επίπεδο του NCAA.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ:

Για το πώς ένας προπονητής μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο σκέψης ενός παίκτη αναφορικά με τη σημασία της άμυνας: "Η άμυνα, τη διδάσκουμε μέσω ασκησιολογίου στην προπόνηση και επιβραβεύουμε τους παίκτες που αποδίδουν σε αυτό, αυξάνοντας τον χρόνο συμμετοχής τους ή ξεκινώντας με εκείνους στην αρχική πεντάδα".

Για το πιο σημαντικό κομμάτι στη σχέση ανάμεσα σε προπονητή και αθλητή στο NCAA: "Ως προπονήτρια, είμαι η μέντοράς τους. Με τις παίκτριές μου, εστιάζουμε πολύ στην απόλυτη έννοια της αθλήτριας/μαθήτριας. Νοιαζόμαστε πολύ για την πνευματική και συναισθηματική υγεία, το ακαδημαϊκό κομμάτι και την μπασκετική εμπειρία".

Για τον χρόνο που χρειάζεται προκειμένου να διδαχθεί στις παίκτριες/μαθήτριες η άμυνα και η επίθεση: "Η προπόνησή μας είναι χωρισμένη σε ατομικά και ομαδικά κομμάτια, με έμφαση τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Συνήθως χρησιμοποιούμε περισσότερο χρόνο στην επίθεση, ειδικά στην αρχή της σεζόν".

Για το πώς χτίζει την προπόνησή της, από την preseason μέχρι τους αγώνες της March Madness: "Η ένταση στις προπονήσεις περιορίζεται καθώς η σεζόν προχωράει. Πάμε σε πολύ λιγότερες επαφές όσο πλησιάζουμε στο NCAA Tournament".

Για το πώς προσπαθεί να "χτίσει" την σχέση με τις αθλήτριές της: "Με όλες τις παίκτριες, επιλέγω να μιλάω σε καθημερινή βάση. Συναντιόμαστε με κάθε μία πριν από την έναρξη της σεζόν, αλλά και μετά το πέρας αυτής. Περνάμε πολύ χρόνο μαζί με σκοπό να τις γνωρίσω όσο το δυνατόν καλύτερα".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software