Κτιστάκης: "Τίποτα δεν έρχεται χωρίς προπόνηση και προσπάθεια"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Η Εθνική Κορασίδων έκανε σπουδαία πορεία στο EuroBasket U16, που ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες, κι ο Γιάννης Κτιστάκης μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για όσα συνέβησαν το φετινό καλοκαίρι. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός στάθηκε στην ποιότητα της διοργάνωσης, το επίπεδο της δικής του ομάδας και έδωσε μια συμβουλή στις αθλήτριές του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ:

- Ποιο είναι το συμπέρασμα που έβγαλες από την πορεία της Εθνικής στο Πανευρωπαϊκό;
"Νομίζω ότι αυτό που πρέπει να σφραγίσει αυτή την πορεία είναι ότι η σκληρή και μεθοδική δουλειά, η πίστη στο ταλέντο και στις ικανότητες των παικτριών, η υπομονή και επιμονή στο τέλος επιβραβεύονται και αποδίδουν καρπούς".

- Ποια η γενικότερη αίσθηση που σου άφησε η διοργάνωση, τόσο για την Εθνική όσο και για το επίπεδο στο εξωτερικό;
"Σε επίπεδο φυσικών ικανοτήτων και εκγύμνασης είμαστε πίσω σε σχέση με την elite του μπάσκετ γυναικών σε αυτές τις ηλικίες. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για την Α’ κατηγορία της FIBA. Σίγουρα και σωματομετρικά είμαστε πολύ πίσω. Είμασταν η κοντύτερη ομάδα του τουρνουά και κατά συνέπεια η χειρότερη στον τομέα των rebounds, ακόμα και από τις ομάδες που έπεσαν κατηγορία. Δεν υπολειπόμαστε όμως σε ταλέντο, εξυπνάδα, ευστροφία και πειθαρχία από την πλευρά των παικτριών".

- Ποιο θεωρείς το μεγαλύτερο κέρδος από τη φετινή πορεία;
"Θεωρώ ότι συνειδητοποίησαν οι παίκτριες -και κατ’ επέκταση και αυτές που έρχονται στο μέλλον για να στελεχώσουν την εθνική κορασίδων- ότι μπορούν να τα καταφέρουν αν πιστέψουν στον εαυτό τους, δουλέψουν σκληρά και φροντίσουν να εξελίξουν τις τεχνικές τους δεξιότητες".

- Τι θα ήθελες να κρατήσουν οι αθλήτριές σου ως παρακαταθήκη για τα επόμενα χρόνια;
"Τίποτα δεν έρχεται χωρίς προπόνηση και προσπάθεια. Αυτό που μας χωρίζει από τις προηγμένες μπασκετικά χώρες σε αυτές τις ηλικίες είναι ο σωματότυπος και η προσήλωση στην προπόνηση. Αν τα κορίτσια φροντίσουν να επενδύσουν στη βελτίωση των φυσικών τους ικανοτήτων, αλλά και των τεχνικών τους δεξιοτήτων, μπορούν να σταθούν ισάξια απέναντι στις συνομήλικές τους χωρίς να έχουν να ζηλέψουν κάτι".

- Ποια η συμβουλή που θα τους έδινες για την καριέρα τους;
"Αυτή η πορεία ας είναι το εφαλτήριο για να πιστέψουν στις δυνατότητές τους, να συνειδητοποιήσουν ότι μόνο με τη συνεχή προσπάθεια έρχονται τα αποτελέσματα και να θέσουν ως μακροπρόθεσμο στόχο να στελεχώσουν την Εθνική γυναικών".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software