Ζιάγκος: "Τα παιδιά να κυνηγούν τον στόχο τους με πάθος"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Η Εθνική Παίδων εντυπωσίασε στη διάρκεια του EuroBasket U16, φτάνοντας μέχρι την τετράδα μιας διοργάνωσης που είχε αντικειμενικά πολύ υψηλό βαθμό δυσκολίας. Ο Βαγγέλης Ζιάγκος και οι αθλητές του δούλεψαν εντατικά το τελευταίο δίμηνο, με το αποτέλεσμα να τους δικαιώνει (βάσει εικόνας), αλλά και να τους αφήνει μια πικρία επειδή χάθηκε το μετάλλιο στα Σκόπια.

Λίγες ημέρες μετά από την ολοκλήρωση της διοργάνωσης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ γι' αυτά που είδε και έζησε στο EuroBasket U16, την ανάγκη επένδυσης στο αναπτυξιακό κομμάτι, αλλά κι αυτό που κρατάει περισσότερο από την πορεία της ομάδας του.

Αναλυτικά:

Για τη γεύση που άφησε το EuroBasket U16: "Το Πανευρωπαϊκό μάς άφησε γλυκόπικρη γεύση. Κι αυτό γιατί ενώ είχαμε ήδη κάνει τις υπερβάσεις μας, μας εγκατέλειψαν οι δυνάμεις μας, τόσο οι σωματικές όσο και οι ψυχικές, μόλις ένα βήμα πριν ολοκληρώσουμε μία συνολικά καλή παρουσία σε μία ιδιαίτερα απαιτητική διοργάνωση, στην οποία ελάχιστοι περίμεναν ότι θα φτάσουμε ψηλά".

Γι' αυτό που τον ικανοποίησε περισσότερο απ' όλα: "Αυτό που μας ικανοποίησε ιδιαίτερα ήταν το ότι παρά το γεγονός ότι η ομάδα αποτελούταν από αθλητές προερχόμενους από πολλές και διαφορετικές μπασκετικές κουλτούρες και φιλοσοφίες, άπαντες έδειξαν υψηλή προσαρμοστικότητα και μεγάλη ευελιξία τόσο απέναντι στις αρχές του παιχνιδιού μας όσο και στην αποδοχή των νέων τους ρόλων σε σχέση με όσα είχαν συνηθίσει να κάνουν στις ομάδες που αγωνίζονται. Παράλληλα με το αγωνιστικό κομμάτι, καλλιεργήθηκε και γιγαντώθηκε ένα ομαδικό πνεύμα από πολύ νωρίς, που πολλαπλασίασε τις αντικειμενικές αγωνιστικές δυνατότητες της ομάδας".

Για το μεγαλύτερο κέρδος: "Τα οφέλη από την πορεία της Εθνικής Παίδων είναι πολλά. Αν πρέπει να αναφέρω ένα ως το μεγαλύτερο κέρδος θα έλεγα ότι είναι η αισιοδοξία για το μέλλον που αναγεννήθηκε σε όλους όσοι αγαπούμε το μπάσκετ, επιδιώκουμε την πρόοδο και βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο ως στάση ζωής. Και αυτό σε μία χρονικά κρίσιμη καμπή για το ελληνικό μπάσκετ και την αλληλεπίδρασή του με την ελληνική κοινωνία".

Για τα συμπεράσματα που έβγαλε και από τις συγκρίσεις που έκανε με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές σχολές: "Η συμμετοχή των μικρών εθνικών ομάδων στις φετινές διοργανώσεις μάς δίνει μία μεγάλη ευκαιρία να επαναξιολογήσουμε ρεαλιστικά το πού βρισκόμαστε σε σχέση με τον ανταγωνισμό, πού θέλουμε να φτάσουμε και με ποιους τρόπους να το πετύχουμε. Προφανώς η επιστροφή στην ελίτ του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου μπάσκετ θέλει χρόνο, μεθοδολογία και υπομονή. Μπασκετικές σχολές που μας έχουν προσπεράσει, όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Λιθουανία και πολλές άλλες, γεγονός που προκαλεί θλίψη και μόνο η αναφορά των ονομάτων τους, δούλεψαν για δεκαετίες ώσπου να δουν τις προσπάθειἐς τους να καρποφορούν. Εμείς βρισκόμαστε στις πρώτες φάσεις επανεκκίνησης και αναδιοργάνωσης, επομένως κάθε συζήτηση για άμεσα αποτελέσματα είναι εκτός λογικής. Η προπαρασκευαστική δουλειά που έγινε πάνω στους Παίδες από τους ανθρώπους που τρέχουν το αναπτυξιακό πρόγραμμα σχεδόν από τον περασμένο χειμώνα, μπορεί να αποτελέσει μία πολύ σοβαρή αφετηρία για τις επόμενες χρονιές".

Για τη συμβουλή που θα έδινε στα παιδιά με τα οποία συνεργάστηκε το φετινό καλοκαίρι: "Να κυνηγούν με πάθος το στόχο τους, αλλά χωρίς να στερούνται την απόλαυση του παιχνιδιού και τη μοναδικότητα της εφηβείας".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software