Ρόκας: "Οι υποτροφίες του ΣΕΠΚ μόνο κέρδη έχουν να δώσουν"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Ο Σίμος Ρόκας επέστρεψε από το Μόναχο, όπου βρέθηκε για μερικές ημέρες στο πλαίσιο των ετήσιων υποτροφιών του ΣΕΠΚ, και μίλησε για την σπουδαία εμπειρία που είχε, επισκεπτόμενος τις εγκαταστάσεις της Μπάγερν Μονάχου και της Ουλμ. Ο προπονητής - μέλος του Συνδέσμου αναφέρθηκε σε αυτά που του έκαναν τη μεγαλύτερη εντύπωση και στάθηκε στο κομμάτι της πειθαρχίας και της στοχοπροσήλωσης που υπάρχει στη Γερμανία. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ:

Για τη σημασία της εμπειρίας του ταξιδιού στη Γερμανία, στο πλαίσιο των ετήσιων υποτροφιών του ΣΕΠΚ: "Είναι δεδομένο πως αυτού του είδους τα ταξίδια μόνο να κέρδη έχουν να δώσουν, να προσθέσουν γνώσεις και εμπειρίες. Βλέπουμε μια διαφορετική κουλτούρα, αλλά και τον τρόπο προσέγγισης του αθλήματος σε μια άλλη χώρα. Πιστεύω πως όσα περισσότερα βλέπουμε, τόσο περισσότερα κερδίζουμε και έχουμε τη δυνατότητα να βάλουμε νέα στοιχεία στη φιλοσοφία μας".

Για τη βοήθεια που μπορούν να πάρουν οι προπονητές - μέλη του ΣΕΠΚ από τέτοιου είδους ενέργειες: "Όπως είπα και πριν, αν είναι εφικτό και δυνατό, αυτά τα ταξίδια πρέπει να συνεχιστούν ώστε περισσότεροι συνάδελφοι να ζήσουν αυτή την εμπειρία και να μεταφέρουν πίσω στους υπόλοιπους την προσέγγιση που υπάρχει στο εξωτερικό για το άθλημα που αγαπάμε".

Για τις εντυπώσεις που αποκόμισε από τους προπονητές και τους αξιωματούχους με τους οποίους συναντήθηκε: "Μου έκανε μεγάλη εντύπωση η διάθεση που δείχνουν στη Γερμανία ώστε να φέρουν το άθλημα πιο κοντά στους νέους, δεδομένου πως το ποδόσφαιρο και το χάντμπολ είναι τα δύο κυρίαρχα, θα λέγαμε, αθλήματα εκεί. Όλοι έχουν στόχο να δουλέψουν σκληρά, με κάθε τρόπο, ώστε το μπάσκετ να αγαπηθεί ακόμη περισσότερο και να κρατήσουν τους νεαρούς στο άθλημα. Οι αξιωματούχοι διαθέτουν γνώση για το άθλημα, αλλά κυρίως για την οργάνωση και το marketing στον αθλητισμό, στοιχεία που τους βοηθούν προκειμένου να διευρύνουν τους ορίζοντες".

Για το τι του έκανε μεγαλύτερη εντύπωση από τις προπονήσεις και το ασκησιολόγιο που είδε: "Το κυριότερο είναι η πειθαρχία, αλλά κι ο σεβασμός σε όλους τους εμπλεκομένους. Είτε μιλάμε για αντιπάλους και διαιτητές είτε για συμπαίκτες και προπονητές. Όλοι αγαπούν την προπόνηση κι αυτός είναι ο μεγάλος στόχος τους. Εξάλλου, δεν θα μπορούσα παρά να μνημονεύσω τις υπέροχες εγκαταστάσεις που διαθέτουν, οι οποίες δίνουν στα προπονητικά επιτελεία μεγάλες δυνατότητες για άνεση και τελειότητα στις προπονήσεις".

O Πρόεδρος Παναγιώτης Γιαννάκης και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (IΣΝ) για τη συνεχιζόμενη ενίσχυση και στήριξη του επιμορφωτικού έργου του ΣΕΠΚ. Το ΙΣΝ θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, ενισχύοντας οικονομικά το έργο της επιμόρφωσής τους μέσω των τοπικών σεμιναρίων αλλά και του προγράμματος υποτροφιών που θα πραγματοποιηθούν το 2022.

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software