Ανακοίνωση-θέση του ΣΕΠΚ για τους διεθνείς

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.
basketball.jpg Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης με ανακοίνωση του εκφράζει τη θέση του αναφορικά με την απόφαση των διεθνών για αποχή από την Εθνική ομάδα και την αντίδραση του Τύπου πάνω σε αυτήν.

basketball.jpg Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης με ανακοίνωση του εκφράζει τη θέση του αναφορικά με την απόφαση των διεθνών για αποχή από την Εθνική ομάδα (ως ένδειξη συμπαράστασης στον ΠΣΑΚ) και την αντίδραση του Τύπου πάνω σε αυτήν.Αναλυτικά:


"Με έκπληξη και λύπη συνάμα διαβάσαμε τα αρνητικά σχόλια μερίδας του Τύπου αναφορικά με την απόφαση των Ελλήνων διεθνών να συμπαρασταθούν στους συμπαίκτες τους, μέσω αποχής από τις δραστηριότητες της Εθνικής ομάδας.

Ο ΣΕΠΚ, ένας άμεσα εμπλεκόμενος φορέας που έχει θέσει ως στόχο τη βελτίωση του αθλήματος και των συνθηκών που βιώνουν καθημερινά οι πρωταγωνιστές του, κρίνει σκόπιμο να προχωρήσει σε ορισμένες επισημάνσεις.

Το δέσιμο των διεθνών με την Εθνική ομάδα δεν έχει να κάνει με χρήματα κι η συμμετοχή τους σε αυτή προσφέρει κυρίως ηθικές απολαβές. Οι παίκτες κάνουν -χωρίς δεύτερη σκέψη- πολλές θυσίες για να έχουν την τιμή να υπηρετήσουν το ελληνικό μπάσκετ και να εκπροσωπήσουν επάξια τη χώρα τους.

Με αυτή την κίνηση μπορεί κανείς να βγάλει πολύτιμα συμπεράσματα. Δεδομένου ότι η Εθνική ομάδα είναι πάνω από κάθε σύλλογο, από κάθε συμβόλαιο κι από κάθε υποχρέωση η συγκεκριμένη απόφαση αποκτά βαρύνουσα σημασία. Μαρτυρά ότι ο αγώνας των παικτών (συγκεκριμένα των διεθνών) είναι πάνω από κάθε ατομικό συμφέρον, από κάθε πρόσωπο και κάθε ιδιοτέλεια.

Είναι οι ίδιοι παίκτες που στελεχώνουν τους ελληνικούς συλλόγους και κάθε χρόνο προσφέρουν συγκίνηση και υπερηφάνεια με τις δικές τους προσπάθειες, τους δικούς τους πόνους, τις δικές τους στερήσεις και τους δικούς τους τραυματισμούς.

Είναι οι ίδιοι αθλητές που στο Βελιγράδι κατέθεσαν την ψυχή τους και έφεραν το δεύτερο χρυσό ευρωπαϊκό μετάλλιο στην Ελλάδα. Είναι οι ίδιοι που στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας έκαναν όλο το πλανήτη να ψελλίζει τη λέξη Ελλάδα και να μην μπορεί να καταλάβει πως μια τόσο μικρή χώρα έχει τόσο μεγάλη καρδιά. Το μεγαλύτερο παράσημο τους είναι ότι δίδαξαν την έννοια «ομάδα», τιμώντας το «ένας για όλους και όλοι για έναν».Και παρότι οι ίδιοι έχουν καταφέρει με το ταλέντο και τη σκληρή δουλειά τόσων χρόνων να εξασφαλίσουν οικονομικά το μέλλον τους, συνεχίζουν να παλεύουν, να μάχονται και να φωνάζουν για το άθλημα που δεν περιορίζεται μόνο στην αφρόκρεμα, αλλά αφορά και όλους τους παίκτες που αγωνίζονται σε μικρότερες κατηγορίες.

Αγωνίζονται για ένα επάγγελμα (αυτό του αμειβόμενου αθλητή) το οποίο λογίζεται τέτοιο ως προς τις υποχρεώσεις τους, αλλά δεν αντιμετωπίζεται ως τέτοιο -από ορισμένους- όσον αφορά τους υπόλοιπους τομείς, όπως είναι η ασφάλιση. Οι διεθνείς, η «αφρόκρεμα» του ελληνικού μπάσκετ, δεν αποφάσισαν την αποχή για τους ίδιους, αλλά για τους συναθλητές τους. Αυτούς που μπορεί να γνωρίσουν έναν τραυματισμό που θα βάλει τέλος στην καριέρα τους, χωρίς να το μάθει κανείς..."

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελώνe-genius.gr ...intelligent web software