Παρουσιάστηκε η Ένωση Προπονητών της Euroleague

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

obradovic Παρουσιάστηκε μες στην εβδομάδα η Ένωση Προπονητών της Euroleague με πρόεδρο τον Ζ. Ομπράντοβιτς, αντιπρόεδρο τον Πάμπλο Λάσο και τις πόρτες ανοιχτές για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Η εκδήλωση για την παρουσίαση της Ένωσης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στη Μαδρίτη, με τους Τσάβι Πασκουάλ, Νέβεν Σπάχια και Αχμέτ Τσάκι να δίνουν το παρόν. Ο προσκεκλημένος Γιώργος Μπαρτζώκας, δεν έδωσε τελικά το παρόν λόγω ασθένειας.

Αυτή τη στιγμή η Ένωση μετράει 15 μέλη, ενώ και ο Έτορε Μεσίνα (νυν ασίσταντ κόουτς στους Σαν Αντόνιο Σπερς) εξέφρασε το ενδιαφέρον να ενταχθεί κι αυτός.

Αυτή τη στιγμή η Ένωση Προπονητών έχει 15 μέλη, ενώ αναμένεται να προστεθούν κι άλλοι προπονητές, με τον Έτορε Μεσίνα να έχει ζητήσει να ενταχθεί στην Ένωση. Η κίνηση αυτη ακολουθεί την αντίστοιχη της ίδρυσης Ένωσης Παικτών, που είχε προηγηθεί εδώ και κάποιους μήνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι CEO της Ένωσης Προπονητών είναι ο Γκόραν Σάσιτς.

Κατά την επίσημη παρουσίαση της Ένωσης Προπονητών, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είπε μεταξύ άλλων:

"Πρέπει να πάμε πίσω στη συνάντησηπου έγινε στη Βαρκελώνη τον προηγούμενο Ιούνιο. Κάναμε μια συζήτηση εκεί για την ανάγκη να έχουμε τη δική μας Ένωση. Πριν από δέκα μήνες έγινε αυτό. Μιλήσαμε όλοι μαζί και φτάσαμε σε αυτό, για να έχουμε τη δική μας φωνή στην Euroleague. Συζητήσαμε για τα πάντα. Είναι σημαντικό να έχουμε άποψη για πολλά πράγματα. Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ και μπορούμε να ανακοινώσουμε την ίδρυση αυτής της Ένωσης. Μιλήσαμε για τα σχέδιά μας και το μέλλον του μπάσκετ, ειδικά στην Euroleague. Θέλουμε να έχουμε την ίδια άποψη. Θέλουμε μια Ένωση με καλές ιδέες για να βοηθήσει το μπάσκετ. Είχαμε κάποιες διαφορετικές απόψεις.

Ο Τσάβι άρχισε να μου κάνει πλάκα και να με λέει πρόεδρο. Όμως, είμαστε το ίδιο. Από την πρώτη μέρα είπα πως θέλω να συζητάμε τις λεπτομέρειες μεταξύ μας και να βρισκόμαστε στην ίδια σελίδα. Αυτή τη χρονιά οκτώ προπονητές απολύθηκαν. Πρέπει να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και να νιώσουμε ασφαλείς με αυτή την εμπιστοσύνη που θα έχουμε. Θέλουμε όλοι να είναι στην ίδια σελίδα και να σέβονται ο ένας τον άλλον. Είναι ένα σημαντικό βήμα για το μέλλον του μπάσκετ στην Ευρώπη. Είμαστε 15 προπονητές αυτή τη στιγμή στην Ένωση. Είμαι χαρούμενος που έχουμε προπονητές που θέλουν να μπουν στην Ένωσή μας, όπως ο Ετόρε Μεσίνα. Θα έχουμε κι άλλα επίτημα μέλη, όπως τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Η εμπειρία τους θα μας βοηθήσει να πάρουμε καλές αποφάσεις στο μέλλον. Αυτή είναι μόνο η αρχή. Έχουμε κανόνες και θέματα που θέλουμε να συζητήσουμε. Όποιος θέλει να πάρει μέρος σε αυτό το πρότζεκτ είναι ευπρόσδεκτος".

Ο αντιπρόεδρος Πάμπλο Λάσο τόνισε από την πλευρά του:

"Πρώτα από όλα είμαστε προπονητές και πρέπει να σκεφτούμε για όσα έρχονται στο μέλλον. Είχαμε πολλές συζητήσεις, μιλάμε για το μέλλον της δουλειάς μας. Ξέρουμε πως υπάρχει η Ένωση Παικτών. Οι διαιτητές ενώνονται επίσης. Στο τέλος της ημέρας είμαστε όλοι μέλη του μπάσκετ. Σκεφτήκαμε ότι πρέπει να έχουμε μία φωνή. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς λέει το ένα, ο Τσάβι Πασκουάλ το άλλο. Πιστεύω πως είναι σημαντικό να έχουμε μία φωνή ως Ένωση. Αυτό θα μας κάνει να ωριμάσουμε. Αυτή ήταν η αρχική μας σκέψη. Στη συνέχεια δουλεύουμε για τις αποφάσεις. Είναι σπουδαίο για εμάς που εμπλεκόμαστε όλοι με αυτό. Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που βρισκόμαστε εδώ. Αυτή είναι η πρώτη μέρα της Ένωσης, η οποία ελπίζουμε πως γίνει σημαντική στο μέλλον για το μπάσκετ".

Το λόγο πήρε και ο Τσάβι Πασκουάλ ο οποίος επισήμανε:

|Είναι καλό να έχουμε μια φωνή και να μιλάμε με την Ένωση Παικτών, τους διαιτητές, τα media και την Euroleague. Όλοι μαζί καθόμαστε σε ένα τραπέζι. Είναι σημαντικό να έχουμε μία φωνή. Επίσης, ένα από τα θέματα αυτής της Ένωσης είναι ότι θέλουμε να βοηθήσουμε προπονητές που έχουν αποσυρθεί, προπονητές με προβλήματα υγείας. Είναι σημαντικά όλα αυτά για εμάς. Θέλουμε να βοηθήσουμε τους προπονητές που ο κόσμος ξεχνάει πως ήταν σημαντικό κομμάτι για το μπάσκετ. Είμαστε χαρούμενοι που ξεκινάμε αυτή την Ένωση. Μιλάμε για το τι θα γίνει στο μέλλον. Γι' αυτό δημιουργήθηκε η Ένωση. Όλοι θα είμαστε στην ίδια σελίδα. Ελπίζω να δουλέψει. Θέλουμε να ξέρουμε τι θα γίνεται, όταν μία ομάδα σταματάει τη συνεργασία της με εμάς. Όσα έγιναν στο παρελθόν μπορεί να είναι αστεία ή ενδιαφέρονται, αλλά δεν είναι ο λόγος που μας έφερε εδώ".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελώνe-genius.gr ...intelligent web software