Διδάσκει στη Σουηδία ο Σφαιρόπουλος

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

sfasiropoulos Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα είναι για τρίτη φορά ο βασικός ομιλητής σε Σεμινάριο της FIBA. Συγκεκριμένα θα διδάξει στο Σεμινάριο, που διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Σουηδική Ομοσπονδία, στο Νόρκοπινγκ στις 7-10 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή των προπονητών που εργάζονται στο υψηλότερο επίπεδο της Σουηδίας.

Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί στα πλαίσια του αγώνα για το 2ο προκριματικό γκρουπ του Ευρωμπάσκετ 2013 μεταξύ της "οικοδέσποινας" και της Γερμανίας. Μάλιστα η ανάλυση του συγκεκριμένου αγώνα θα είναι και ένα από τα τέσσερα θέματα που θα καταπιαστεί ο Έλληνας τεχνικός. Στη Σουηδία υπάρχουν τέσσερα επίπεδα προπονητών (1, 2, 3 και 4 που είναι και το υψηλότερο) κι είναι χαρακτηριστικό ότι για το τελευταίο απατείται η 18μηνη παρκολούθηση μαθημάτων, αλλά και η έγγραφη αποτύπωση της φιλοσοφίας του καθενός. Η ανάλυση του αγώνα θα γίνει παρουσία των προπονητών του 4ου επιπέδου.

Ακόμη ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα σχολίασει το "Προπονήσεις, αγώνες και ανάπτυξη των παικτών: η σημασία για τη Σουηδία να βελτιώσει τους γηγενείς παίκτες". Αυτό το θέμα απευθύνεται στους προπονητές του υψηλότερου επιπέδου σε ανδρικό και γυναικείο μπάσκετ.

Το τρίτο θέμα θα είναι η "Επιθετική και αμυντική φιλοσοφία", στην οποία ο πρώην προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, του Κολοσσού, του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ θα αναφερθεί στην τακτική και στις ιδέες που εφαρμόζει στις ομάδες του.

Τέλος η τελευταία του ομιλία, που θα γίνει παρουσία 60 προπονητών που εργάζονται σε τμήματα υποδομής (13-15 ετών), θα αναφέρεται σε "Pick-n-roll: άμυνα και επίθεση" και θα αφορά κυρίως τον τρόπο διδασκαλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει ήδη διδάξει στο Σεμινάριο της FIBA στη Δανία (καλοκαίρι 2012) και σε αυτό που έγινε πέρσι στην Αυστρία.

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software