Παπαδόπουλος: "Θεωρώ πως δείχνουμε διαρκή εξέλιξη και βελτίωση στις μικρές ηλικίες"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Η Εθνική Νέων Ανδρών ανέβηκε στο βάθρο για δεύτερο σερί καλοκαίρι, με τον Κώστα Παπαδόπουλο να την οδηγεί σε ακόμη μια μεγάλη επιτυχία στο EuroBasket U20. Άμα τη επιστροφή της αποστολής στην Ελλάδα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ γι' αυτά που οδήγησαν την Εθνική Νέων Ανδρών στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου και ευχήθηκε κάτι αντίστοιχο να συμβεί επίσης με την Εθνική Εφήβων και την Εθνική Παίδων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη μεγάλη επιτυχία της Εθνικής Νέων Ανδρών: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε για δεύτερο σερί καλοκαίρι να βρισκόμαστε στο βάθρο και να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο. Τα παιδιά δούλεψαν πολύ σκληρά από την πρώτη μέρα, δείχνοντας διαρκώς τη δίψα που είχαν για να καταφέρουν κάτι μεγάλο. Με τον τρόπο που έρχονταν κάθε μέρα στην προπόνηση και τον τρόπο που προσέγγιζαν τους αγώνες (φιλικούς και επίσημους), νιώθω πραγματικά περήφανος για όλα τα παιδιά. Τους άξιζε απολύτως να πετύχουν κάτι τόσο σπουδαίο, που θα το θυμούνται για μια ζωή".

Για τα στοιχεία που έκαναν τη διαφορά για την Εθνική Νέων Ανδρών: "Τα παιδιά έχουν μεγάλες ικανότητες και ταλέντο. Ένα από τα κομμάτια που δουλέψαμε πολύ ήταν η εμψύχωση όλων ώστε να πιστεύουν στις δυνατότητές τους και να μην τα παρατάνε. Γι αυτό κιόλας ήταν τόσο αποφασισμένοι όλοι κάθε μέρα στο γήπεδο. Όλη αυτή η προετοιμασία, αγωνιστική και πνευματική, ήταν που έκανε τη διαφορά στην τελική ευθεία του EuroBasket U20 όταν υπήρχε μεγάλη κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια".

Για την τακτική προσέγγιση στους αγώνες: "Η δουλειά του επιτελείου είναι ξεκάθαρη: να βοηθάει και να στηρίζει τα παιδιά. Θεωρώ πως το καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό. Επί τη ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω δημόσια όλα τα μέλη του επιτελείου γιατί έβαλαν όλοι το δικό τους λιθαράκι γι αυτό το μετάλλιο. Τον Δημήτρη Γκόφα, τον Γρηγόρη Γιάσσαρη, τον Βασίλη Σκροπολίθα, τον Νίκο Παπαβασιλείου, τον Θωμά Χατζηπέτρου, τον Γιώργο Κοροπιώτη, τον Κώστα Ευαγγελόπουλο και τον Γιώργο Κυριακόπουλο. Αυτό το μετάλλιο είναι όλων".

Για την ευχή του Βασίλη Σπανούλη πριν από τον μικρό τελικό: "Η αλήθεια είναι πως τα λόγια του μάς έδωσαν ακόμη μεγαλύτερη δύναμη και κίνητρο για τον μικρό τελικό. Είναι σπουδαίο ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ανδρών να στέκεται στη συλλογική προσπάθεια της Εθνικής Νέων Ανδρών και να μιλάει με όμορφα λόγια για την προσπάθεια που έκανε. Αυτή η κίνηση δείχνει την ομοψυχία που υπάρχει σε όλα τα ηλικιακά κλιμάκια της Ομοσπονδίας και την άμεση σχέση που υπάρχει".

Για τις επιτυχίες της τελευταίας διετίας: "Θεωρώ πως στις μικρές ηλικίες δείχνουμε πλέον μια διαρκή εξέλιξη και βελτίωση, η οποία αποτυπώνεται στην πορεία των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων. Το ταλέντο υπάρχει και ο τρόπος που δουλεύουν όλα τα ηλικιακά τμήματα στην Ομοσπονδία με κάνει αισιόδοξο πως θα έρθουν κι άλλα μετάλλια στο εγγύς μέλλον. Επί τη ευκαιρία, θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στην Εθνική Εφήβων, την Εθνική Παίδων που θα ξεκινήσουν τη δική τους προσπάθεια τις επόμενες ημέρες. Όπως φυσικά στην Εθνική Ανδρών, την οποία ανυπομονούμε να δούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software