Καπογιάννη: "Η πνευματική προετοιμασία λειτούργησε πολύ καλά στον τελικό του Κυπέλλου"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε για δεύτερη διαδοχική σεζόν το Κύπελλο Ελλάδας, επικρατώντας στον τελικό των Εσπερίδων. Η Ελένη Καπογιάννη μίλησε στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης για τη νέα επιτυχία του συλλόγου, τα συνεχόμενα βήματα προόδου και την εξέλιξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Αναλυτικά όσα είπε στον ΣΕΠΚ:

Για τον τελικό και τον τίτλο του φαβορί που κουβαλούσε ο Παναθηναϊκός: "Προσπαθήσαμε να αποφορτίσουμε την ομάδα. Νομίζω ότι η προσέγγιση και η πνευματική προετοιμασία στα κορίτσια λειτούργησε πάρα πολύ καλά, ώστε να το δουν σαν ένα παιχνίδι και να μετατρέψουν το άγχος σε ενεργητικότητα".

Για την τακτική προσέγγιση: "Ξέρουμε το παιχνίδι των Εσπερίδων. Η τακτική ήταν να σταματήσουμε το offensive transition τους γιατί είναι πολύ δυνατές σε αυτό το κομμάτι. Θεωρώ ότι το κάναμε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Το δεύτερο κομμάτι ήταν να σταματήσουμε το σκοράρισμα και τη δημιουργία της Μουρ, που είναι παίκτρια - κλειδί. Θέλαμε να κλείσουμε τους διαδρόμους για τις τρεις ξένες. Σε μεγάλο βαθμό το καταφέραμε, με αποτέλεσμα να βγουν από τα νερά τους. Από την άλλη, στην επίθεση θέλαμε να ακουμπήσουημε την μπάλα στη ρακέτα. Θεωρούσαμε πως εκεί είναι η αδυναμία τους και είδαμε πως λειτούργησε πολύ καλά αυτό. Μπορεί να μην βάλαμε τα σουτ, αλλά είχαμε καλή δημιουργία από τη ρακέτα και χτυπήσαμε στην close out άμυνα".

Για το Πρωτάθλημα: "Η κατάκτηση του Κυπέλλου δίνει ψυχολογικό μπουστάρισμα, αλλά αυτό τελείωσε. Οι αθλήτριές μου είναι πολύ συνειδητοποιημένες. Το αφήνουμε πίσω και από χθες ξεκινήσαμε την προετοιμασία για ένα παιχνίδι εναντίον του Ολυμπιακού, που θα κρίνει εν πολλοίς το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs".

Για το αν υπάρχει κάτι διαφορετικό να δουλέψει στη συνέχεια της σεζόν, με φόντο τα playoffs: "Σε αυτού του είδους τα παιχνίδια, αυτό που μετράει είναι πνευματική προετοιμασία και η σκληράδα. Σε αγωνιστικό κομμάτι, είναι πολύ μικρές οι προσαρμογές που μπορείς να κάνεις. Δεν ενδείκνυται να αλλάζουμε πράγματα πριν από μεγάλα παιχνίδια. Σε αυτά, οι ομάδες παίζουν βάσει όσων έχουν συνηθίσει σε όλη τη σεζόν. Είναι αγώνες καρδιάς, προσωπικοτήτων και πνευματικής διαύγειας, γιατί χρειάζονται σωστές αποφάσεις από τις αθλήτριες κι όχι από τον προπονητή. Ο προπονητής δίνει μια κατεύθυνση, αλλά οι αθλήτριες εφαρμόζουν το πλάνο".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software