Γυμνόπουλος: "Σωστή νοοτροπία και άπειρη δουλειά"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Ο Παναθλητικός έχει ξεκινήσει με εντυπωσιακό τρόπο τη φετινή σεζόν στην Α2 Γυναικών, μετρώντας το απόλυτο (10/10) ως τώρα στη regular season. Ο Φοίβος Γυμνόπουλος μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τη φετινή προσπάθεια της ομάδας του, την παραγωγική διαδικασία που είναι μείζονος σημασίας (σ.σ.: αν συνυπολογίσουμε τα τμήματα παίδων, εφήβων και νεανίδων τα οποία επίσης κοουτσάρει, το απόλυτο των νικών εκτοξεύεται στο 42/42), αλλά και τη φιλοσοφία του ως νέος στην προπονητική.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

- Η πορεία πρωταθλητισμού ήταν εξ αρχής ο στόχος για τον Παναθλητικό;΄
"Εξ αρχής με τη διοίκηση θέλαμε και συμπορευτήκαμε σε ένα αναπτυξιακό μοντέλο με νεανικό ρόστερ και πρωταρχικό στόχο να στηρίξουμε και να αναδείξουμε τις νεαρές αθλήτριες του συλλόγου μέσω της ατομικής και ομαδικής βελτίωσης. Τα κορίτσια αυτά θα πρωταγωνιστούσαν στην Α2 Γυναικών, πλαισιώνοντας τις δύο έμπειρες και εξαιρετικές αθλήτριες που έχουμε, την Πανωραία Ντάλα και τη Σεκίλα Τζόζεφ. Η διοίκηση βέβαια κινήθηκε εξαιρετικά στη μεταγραφική περίοδο και έτσι εντάξαμε στο ρόστερ την Κατερίνα Τσινέκε, που έδεσε με τον καλύτερο τρόπο στο υπόλοιπο σύνολο".

- Τι είναι αυτό που θεωρείς πως σας έχει κάνει να ξεχωρίσετε και να τρέξετε ένα τόσο εντυπωσιακό αήττητο σερί;
"Η σταθερότητα στο διοικητικό κομμάτι, η οργάνωση σε πολύ υψηλό επίπδο και οι πολύ καλές συνθήκες εργασίας είναι μείζονος σημασίας, όπως επίσης οι εξαιρετικοί συνεργάτες που έχω. Όλα αυτά είναι βασικοί λόγοι για να μπορέσει μια ομάδα να δουλέψει απερίσπαστα. Αυτό όμως που δεν είναι μυστικό για όποια ομάδα κάνει μια καλή πορεία είναι οι ώρες δουλειάς στο γήπεδο και η ομοιογένεια του συνόλου. Οι αθλήτριές μου έχουν καταφέρει σε έναν ικανοποιητικό βαθμό να πειστούν πως όλα γίνονται μέσα από την σκληρή προπόνηση και από το καλό κλίμα που υπάρχει".

- Το 10/10 ως τώρα θεωρείς ότι βάζει έξτρα πίεση στην ομάδα;
"Η δική μας πίεση θέλουμε να καταφέρουμε να είναι στη συνέπεια, στη συγκέντρωση και στην αφοσίωση στις προπονήσεις. Εκεί υπάρχει όντως έξτρα πίεση, σωματική και ψυχολογική. Όλο το υπόλοιπο είναι το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας".

- Ποια η δική σου φιλοσοφία, ως νέος στον χώρο της προπονητικής;
"Η σωστή νοοτροπία (ο καθένας την ορίζει σύμφωνα με τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τα βιώμάτα του) και η άπειρη δουλειά".

- Με τι θα είσαι ικανοποιημένος στο τέλος της φετινής σεζόν;
"Ευχαριστημένος θα είμαι αν τελειώσει η σεζόν με υγεία για όλες τις αθλήτριές μας, όπως επίσης να έχουμε προσπαθήσει με όλες τις δυνάμεις μας να είμαστε συνεπείς στους μικρούς, αλλά σημαντικούς, καθημερινούς μας στόχους".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software