Ασημακόπουλος: "Απογειωτικό το συναίσθημα που μου μεταφέρουν οι παίκτες μου"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Ο Ηλυσιακός πραγματοποιεί σπουδαία πορεία στο Πρωτάθλημα της National League 2, όντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του 2ου ομίλου. Ο προπονητής των κιτρινόμαυρων, Θοδωρής Ασημακόπουλος, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τη φετινή εξαιρετική εικόνα της ομάδας του, αλλά και για τους στόχους που υπάρχουν στο "Αντώνης Φώτσης" των Ιλισίων.

- Ο Ηλυσιακός είναι πρώτος στη βαθμολογία, με 8 νίκες σε 9 αγώνες. Ήταν από την πρώτη στιγμή ο πρωταθλητισμός και η άνοδος στη National League 1 ο βασικός στόχος της ομάδας;
"Καταρχάς θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι υπάρχει διαφοροποίηση πρωταθλητισμού και ανόδου. Άλλο ο πρωταθλητισμός κι άλλο η άνοδος. Θα αναφέρω επ' αυτού μια σοφή ατάκα: "Ηγέτης είναι αυτός που θυσιάζεται για την ομάδα". Λοιπόν πρωταθλητισμό αποφάσισα να κάνω από τη πρώτη στιγμή στον Ηλυσιακό, αρχικά γιατί ταιριάζει στα πιστεύω μου και στη προπονητική φιλοδοξία μου, στο ξεκίνημα της πορείας μου, αλλά και γιατί αυτό αξίζει στο σωματείο και στον χαρισματικό Αντώνη Φώτση, που η παρουσία του κάνει κρότο στην ομάδα, αλλά και στο ελληνικό μπάσκετ. Ο στόχος έχει επιτευχθεί και ήταν για μένα το δέσιμο της ομάδας. Οπότε η άνοδος για όλους μας είναι μονόδρομος".

- Ποια η φιλοσοφία που υπάρχει στον σύλλογο με στόχο την επιστροφή στις υψηλότερες εθνικές κατηγορίες;
"Ο Ηλυσιακός είναι ένα ιστορικό σωματείο οπότε έχει μια δική του φιλοσοφία, οι αθλητές παίζουν για την φανέλα. Όλα αυτά τα χρόνια έχει δημιουργηθεί ένα όμορφο και ρομαντικό φάσμα. Με τις ακαδημίες μας, τα αγωνιστικά τμήματα, αγόρια - κορίτσια, δεμένες ομάδες, ανταγωνισμό στο επίπεδο του να προσφέρουμε στο άθλημα, αλλά και να μπορούμε να έχουμε τις υγιείς νίκες και να αναπτύξουμε ένα πρότυπο μοντέλο ομάδας. Το ίδιο όραμα έχω και για τα τουρνουά μπάσκετ που διοργανώνω στο "The Ranch" στο Σοφικό Κορινθίας.

- Ποια η δική σας αγωνιστική φιλοσοφία και πώς αυτή έχει κουμπώσει με την ομάδα και τους παίκτες;
"Η φιλοσοφία μου είναι μια να αναδείξω την ψυχή το πάθος και το ταλέντο του κάθε αθλητή ξεχωριστά και όλων μαζί. Ακολουθώ το ένστικτο μου και δίνω ευκαιρίες σε όλους τους αθλητές μου να αξιοποιήσουν τις ικανότητες τους. Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα με δικαιώνουν και με κάνουν να αισιοδοξώ για την πορεία της ομάδας στο μέλλον".

- Η παρουσία του Αντώνη Φώτση πόσο επηρεάζει τη γενικότερη λειτουργία της ομάδας;
"Είναι εμπειρία για όλα τα νεότερα παιδιά η ευκαιρία που τους δόθηκε να παίζουν με έναν Έλληνα παίκτη που έφτασε μέχρι το ΝΒΑ και για καθαρά συναισθηματικούς λόγους επέστρεψε στην ομάδα απο που ξεκίνησε.Η ψυχολογία των παιδιών επηρεάζεται θετικά από την παρουσία του,όπως και οι επιδόσεις τους καθώς ο ίδιος διαχειρίζεται το παιχνίδι καλλιεργωντας το ομαδικό πνεύμα.

- Με τι θα ήσασταν ευχαριστημένος στο τέλος της φετινής σεζόν;
"Είναι τόσο απογειώτικο το συναίσθημα που μου μεταφέρουν οι αθλητές στην κάθε μας προπόνηση, στον κάθε μας αγώνα που δεν σκέφτομαι ούτε στιγμή το φινάλε, απολαμβάνω την πορεία και αισιοδοξώ για το τέλος".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software