Γκαναβίας: "Εξ αρχής θέλαμε να κοιτάξουμε περισσότερο προς τα πάνω, παρά προς τα κάτω"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Ο Ερμής Αργυρούπολης πραγματοποιεί σπουδαία πορεία στη National League 2, αποτελώντας μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Ο Παναγιώτης Γκαναβίας μίλησε στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης για όσα έχει πετύχει ο Ερμής Αργυρούπολης τα τελευταία χρόνια, την προσφορά του Ντούσαν Σάκοτα εντός κι εκτός παρκέ, αλλά και τους στόχους που έχουν τεθεί.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη φετινή σπουδαία πορεία του Ερμή Αργυρούπολης "Είμαι περίπου δύομιση χρόνια στην ομάδα. Ο Ερμής Αργυρούπολης ξεκίνησε τη μεγάλη αυτή προσπάθεια πριν από μια πενταετία στη Γ' ΕΣΚΑΝΑ, από την ίδια διοίκηση, που αποτελείται από παλιούς παίκτες της ομάδας, οι οποίοι βοήθησαν σημαντικά για να ενισχυθεί ο Ερμής Αργυρούπολης σε όλα τα επίπεδα. Η ομάδα έχει πολλές ανόδους τα τελευταία χρόνια με τον Τζανή Αδάμ και τον Τάκη Καλαντζή, πριν αναλάβω εγώ πριν από περίπου δυόμιση χρόνια. Φέτος πρωταγωνιστούμε, είμαστε σταθερά στις πρώτες θέσεις, κοντά στην κορυφή κι αυτό μας γεμίζει με ενέργεια και δύναμη για τη συνέχεια. Ευελπιστούμε να μείνουμε σε αντίστοιχη θέση μέχρι το τέλος για να παίξουμε στα playoffs".

Για τους στόχους που τέθηκαν το καλοκαίρι: "Ο σχεδιασμός που κάναμε αφορούσε στη δημιουργία μιας καλής ομάδας, με βάση τον περσινό κορμό και την απαραίτητη μεταγραφική ενίσχυση, με στόχο να κοιτάξουμε περισσότερο προς τα πάνω, παρά προς τα κάτω. Στην πορεία ήμασταν τυχεροί γιατί προέκυψε η μεταγραφή του Ντούσαν Σάκοτα, οπότε αυτόματα άλλαξε ο σχεδιασμός. Η ομάδα από πλευράς ρόστερ είναι σε καλό δρόμο για να κοιτάξει πιο ψηλά, με τις όποιες δυσκολίες έχει βέβαια η κατηγορία. Το επίπεδο είναι πολύ ψηλό, δεδομένου πως ανεβαίνει μόνο ένας, αλλά και έχοντας ως γνώμονα τα πολύ αμφίρροπα παιχνίδια που βλέπουμε φέτος".

Για την προσθήκη του Ντούσαν Σάκοτα: "Είμαστε ευλογημένοι γιατί ο Ντούσαν προέκυψε ως μια συγκυρία, μέσα από προσωπική σχέση. Ήρθε μόνος του γιατί μένει κοντά στο γήπεδο, του έλειπε πολύ το μπάσκετ γιατί ο κορονοϊός τον ανάγκασε να σταματήσει βίαια. Έτσι, ήρθε σ εμάς. Μόνο και μόνο η παρουσία και ο χαρακτήρας του μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ. Το καλοκαίρι είχε έναν μικροτραυματισμό που τον πήγε πίσω, αλλά δεδομένα μας έχει δώσει άλλο αέρα φέτος. Όχι μόνο αγωνιστικό, αλλά γενικότερα μέσα από την παρουσία του. Μας κάνει να βλέπουμε αλλιώς το πρωτάθλημα".

Για το πόσο μακριά ονειρεύονται να φτάσουν φέτος: "Αν μη τι άλλο, ο Χολαργός είναι το πρώτο φαβορί για τον τίτλο. Έχει την οργάνωση, το ρόστερ και τη δομή που απαιτείται, είναι μια εξαιρετική ομάδα. Γι αυτό θεωρώ πως έχει τον πρώτο λόγο για την άνοδο. Εμείς μαζί με ακόμη τρεις - τέσσερις ομάδες, όπως η Ελευθερία Μοσχάτου, η Δάφνη και ο Πορφύρας είμαστε στο πρώτο γκρουπ και διεκδικούμε ό,τι μας αναλογεί. Είναι η πρώτη φορά που είμαστε σε εθνική κατηγορία και έχουμε κόσμο που ακολουθεί την προσπάθειά μας. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν πολύ για να είμαστε ανταγωνιστικοί ως το τέλος".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software