Κουμπούρας: "Θέλω να απολαύσω το ταξίδι της προπονητικής"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Ο Φάνης Κουμπούρας αποφάσισε να αλλάξει καριέρα πριν από μερικές εβδομάδες και να ξεκινήσει αυτή του προπονητή. Ο νεαρός τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης για το νέο μονοπάτι στο οποίο βαδίζει και αυτά που έχει πάρει από τους προπονητές, με τους οποίους συνεργάστηκε στην αθλητική του καριέρα.

Αναλυτικά όσα είπε στον ΣΕΠΚ:

- Πώς προέκυψε η απόφαση να γίνεις προπονητής;
"Είμαι μέσα στο μπάσκετ από μικρό παιδί, οπότε μπορώ να πω ότι δεν είναι εύκολο να σκεφτώ τη ζωή μακριά από τα παρκέ. Γι αυτό κιόλας, εδώ και πολύ καιρό είχα πάρει την απόφαση να γίνω προπονητής. Απλά δεν είχα βρει την ευκαιρία για να το κάνω, μέχρι την στιγμή που ήρθε η πρόταση από τον ΕΦΑΟΖ".

- Ποιες είναι οι μεγαλύτερες επιρροές που θεωρείς πως είχες;
"Δεδομένα ήμουν τυχερός σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, γιατί συνεργάστηκα με πολλούς καλούς προπονητές. Όλοι τους, μου έδωσαν κι από κάτι. Άλλοι μεγαλύτερο, άλλοι μικρότερο. Σε κάθε περίπτωση, προσπαθώ να κρατήσω τα καλά κομμάτια από τον καθένα".

- Ποια είναι η φιλοσοφία σου, ως προπονητής;
"Είμαι της άποψης πως η φιλοσοφία δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο, όσο το να μπορέσεις να μεταδώσεις στους παίκτες αυτά που θέλεις. Όποια και να είναι λοιπόν, το θέμα είναι να μπορέσω να προσαρμοστώ εγώ στο ταλέντο των παιδιών και να καταφέρουμε να το αξιοποιήσουμε στο έπακρον, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας".

- Τι είναι αυτό που θέλεις να πετύχεις ως προπονητής στη νέα καριέρα που επέλεξες;
"Δεν θέλω να κοιτάζω πολύ μακριά. Θέλω να πάω βήμα - βήμα και θα δούμε πού μπορεί να φτάσει όλο αυτό. Το σίγουρο είναι πως θέλω να απολαύσω το ταξίδι της προπονητικής".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software