Παπαδόπουλος: "Η φετινή επιτυχία ήταν το αποτέλεσμα μιας σπουδαίας ομαδικής προσπάθειας"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Η Εθνική Νέων Ανδρών επέστρεψε στο βάθρο μετά από αρκετά χρόνια, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο EuroBasket U20 που διεξήχθη στην Κρήτη το φετινό καλοκαίρι. Το πρώτο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας που είχε επίσημες υποχρεώσεις μέσα στο καλοκαίρι έκανε την υπέρβαση και έφτασε μέχρι τα μετάλλια, υπό την καθοδήγηση του Κώστα Παπαδόπουλου.

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τη φετινή προσπάθεια, τα στοιχεία που έκαναν τη διαφορά για την Εθνική Νέων Ανδρών, αλλά και τις πολύ υψηλές απαιτήσεις που υπάρχουν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την πορεία της Εθνικής Νέων Ανδρών: "Όταν ξεκινήσαμε την προετοιμασία, λίγοι πίστευαν ότι αυτή η ομάδα θα μπορούσε να κάνει μια διάκριση. Η Εθνική Νέων Ανδρών είχε αρκετά χρόνια να κατακτήσει μετάλλιο και είμαστε πολύ χαρούμενοι που τα καταφέραμε. Αυτό το μετάλλιο αποτελεί επιβράβευση των παικτών, που με μεγάλη αφοσίωση και θυσίες, ακολούθησαν ένα απαιτητικό πρόγραμμα προπόνησης. Αποτελεί μια απόδειξη τι μπορεί να πετύχει ένα σύνολο, όταν λειτουργεί ως ομάδα, εντός κι εκτός γηπέδου. όταν αγωνίζονται ο ένας για τον άλλον, δεσμεύονται σε έναν κοινό στόχο, δεν τα παρατάνε ποτέ και διατηρούν τη μαχητικότητα σε υψηλά επίπεδα, σε κάθε αγώνα. Όλα όσα ζήσαμε φέτος ήταν το αποτέλεσμα μιας σπουδαίας ομαδικής προσπάθειας, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο και γι αυτό αξίζουν σε όλους πολλά συγχαρητήρια".

Για τις αντικειμενικές δυσκολίες: "Το EuroBasket είναι μια διοργάνωση υψηλών απαιτήσεων, με την πλειονότητα των αθλητών που συμμετέχουν να διαθέτουν μεγάλα μεγέθη, αθλητικές ικανότητες και αγωνιστικές παραστάσεις υψηλού επιπέδου, με σημαντικό χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους. Η δική μας γενιά δεν διέθετε παρόμοια αθλητικά προσόντα και μεγέθη, ούτε τις αντίστοιχες αγωνιστικές παραστάσεις σε πρωταθλήματα υψηλού επιπέδου. Γι αυτόν τον λόγο, για να αποκτήσουν αγωνιστικό ρυθμό, η συμμετοχή τους σε όσο το δυνατόν περισσότερα φιλικά παιχνίδια ήταν απαραίτητη".

Για το επίπεδο του EuroBasket U20 σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν: "Οι ομάδες που αγωνίζονται κάθε χρόνο, στην πρώτη κατηγορία, απαρτίζονται από ταλαντούχους παίκτες, που χαρακτηρίζονται για την αγωνιστικότητά τους. Είναι έτσι δομημένη η διοργάνωση, που μια κακή μέρα, ένα άστοχο σουτ, μπορεί να σου στερήσει την είσοδο στην τετράδα. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποτελεί η Ισπανία, που πέρσι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και φέτος τερμάτισε στη δέκατη θέση. Πάντα σε αυτές τις διοργανώσεις, ο ανταγωνισμός είναι πολύ υψηλός".

Γι αυτό που χρήζει βελτίωσης ώστε να παράγονται αθλητές υψηλού επιπέδου με μεγαλύτερη συχνότητα: "Πολύ σημαντικό είναι η προσέλκυση νεαρών αθλητών στο μπάσκετ, η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών ώστε να το αγαπήσουν και να παραμείνουν στο άθλημα. Έπειτε η ανίχνευση αθλητών, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ικανότητες κι η ενσωμάτωσή τους σε αντίστοιχα προπονητικά προγράμμα. Απαραίτητο στοιχείο είναι η βελτίωση και η δημιουργίων νέων αθλητικών εγκαταστάσεων με σύγχρονες προδιαγραφές, όπως επίσης η διαρκής ενημέρωση και επιμόρφωση των προπονητών και όσων εμπλέκονται σε ανάλογα προγράμματα".

Όπως είχε ανακοινώσει η ΕΟΚ, το επιτελείο του Κώστα Παπαδόπουλου αποτελούνταν από τους: Πέτρο Γκαϊτατζή (βοηθός προπονητή), Θάνο Κωνσταντόπουλο (βοηθό προπονητή), Στράτο Τσαμπή (γυμναστής), Χάρη Βαβουρανάκη (γιατρός), Γιώργο Κοροπιώτη (φυσικοθεραπευτής), Πάρη Δρόσο (φροντιστής) και Γιώργο Κυριακόπουλο (τιμ μάνατζερ).

Το ρόστερ της Εθνικής Νέων Ανδρών αποτελούνταν από τους: Θωμά Ζορμπά, Βαγγέλη Ζούγρη, Αλέξανδρο Καλαϊτζάκη, Λευτέρη Μαντζούκα, Γιάννη Μερμίγκη, Νάσο Μπαζίνα, Σωτήρη Ναυπλιώτη, Γιώργο Νεόφυτο, Σωτήρη Οικονομόπουλο, Νίκο Πλώτα, Σωτήρη Σταυρακόπουλο και Δημήτρη Χατζή.

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software