Κουρής: "Όποιος έχει περισσότερες αντοχές, θα είναι κερδισμένος στο τέλος"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Ο Μιχάλης Κουρής οδήγησε τον Παπάγου στην επιστροφή στην Elite League, με τους "Στρατηγούς" να παρουσιάζονται πολύ ανταγωνιστικοί τη φετινή σεζόν και να διεκδικούν επί ίσοις όροις την πρόκριση στα playoffs. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τα στοιχεία που βοήθησαν τον Παπάγου να επιστρέψει στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, το πολύ ανταγωνιστικό φετινό πρωτάθλημα, αλλά και τα σημεία - κλειδιά για την τελική ευθεία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το επίπεδο δυσκολίας της Elite League: "Το έχω ξαναπεί: κάθε βδομάδα μπορείς να χάσεις από οποιονδήποτε, αν δεν είσαι σοβαρός και συγκεντρωμένος. Βλέπουμε κάθε βδομάδα πως γίνονται εκπλήξεις. Το τελευταίο δικό μας παιχνίδι με τον Αμύντα, για παράδειγμα ήταν πάρα πολύ απαιτητικό. Ο Αμύντας μπορεί να βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία, αλλά είναι μια πολύ καλή ομάδα. Σε αγωνιστική άνοδο και γενικά σε πολύ καλή κατάσταση. Το συγκεκριμένο παιχνίδι είχε άλλωστε τον χαρακτήρα του ντέρμπι δεδομένου πως μιλάμε για δύο μπασκετικές γειτονιές της Αθήνας, με παράδοση και ιστορία. Συνολικά βλέπουμε πολλούς αγώνες να κρίνονται στον πόντο ή στο σουτ, να πηγαίνουν στο φινάλε και να κρίνονται στις λεπτομέρειες. Μιλάμε δηλαδή για ένα πρωτάθλημα μίας ταχύτητας επί της ουσίας, αν εξαιρέσουμε την Καβάλα που έχει χάσει πολύ έδαφος από νωρίς. Γι αυτό θεωρώ πως πολλά παιχνίδια είναι θέμα μέρας, ρυθμού και φόρμας. Όπως επίσης έδρας. Γενικά, στην Elite League θεωρώ ότι η έδρα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην πορεία μιας ομάδας. Ως γηπεδούχοι, όλοι προσπαθούν να αποφύγουν κάποιο στραβοπάτημα ή αρνητικό αποτέλεσμα στο γήπεδό τους. Το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος και στο φινάλε όποιος έχει τις περισσότερες αντοχές, είναι αυτός που θα επικρατήσει".

- Για την πορεία του Παπάγου και τον βαθμό ικανοποίησης που υπάρχει για όσα έχει πετύχει φέτος: "Όπως πέρσι, έτσι και φέτος υποστηρίζαμε εξ αρχής πως στόχος είναι η σωτηρία. Γενικά, μου αρέσει να βάζω χαμηλά τον πήχη κάθε φορά. Είμαι της άποψης πως κάθε φορά πρέπει να βλέπεις τι σου δίνει η κατηγορία. Στη διάρκεια της σεζόν λοιπόν αντιλαμβάνεσαι πλήρως τις πραγματικές δυνατότητες όλων των αντιπάλων σου, αλλά και του ίδιου σου του εαυτού. Γιατί λέω πως κάθε χρόνο πρέπει να κοιτάμε τι μας δίνει η κατηγορία; Πάρτε για παράδειγμα τη Β' Εθνική. Αν παίζαμε φέτος σε αυτή την κατηγορία, πολύ δύσκολα θα ανεβαίναμε στην Elite League. Δουλεύουμε πολύ σκληρά την τελευταία διετία για να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο, για να παρουσιάζουμε αυτή την εικόνα στο γήπεδο. Είμαι πολύ τυχερός γιατί έχω εξαιρετικούς συνεργάτες, όπως τον Μαρίνο Κωνσταντή και τον Τάκη Σουργιά, που έχουν μεγάλη συνεισφορά σε όσα έχουμε πετύχει".

Για το στοιχείο που θα κρίνει την επιτυχία για τις ομάδες στα playoffs: "Σίγουρα θα παίξει ρόλο το πρόγραμμα μέχρι το τέλος της regular season και σε δεύτερο χρόνο τι αποτελέσματα έχεις φέρει με τους αντιπάλους που θα βρεθούν στον δρόμο σου. Αντίστοιχα, θεωρώ πως η διαχείριση της κούρασης θα είναι ένα σημαντικό στοιχείο αφού παίζουμε χωρίς διακοπή εδώ και μήνες, συνεχόμενα παιχνίδια. Αυτά τα στοιχεία, συν τον καθαρό μυαλό και την υπεράσπιση της έδρας σου θεωρώ ως πλέον σημαντικά για να πετύχει μια ομάδα στα playoffs".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software