Βελτσίστας: "Το πλάνο τριετίας ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Ο Εύνικος εξασφάλισε την παραμονή στην Α1 Μπάσκετ Γυναικών, στην επανεμφάνισή του στην κατηγορία. Ο Γιώργος Βελτσίστας μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την επίτευξη του μεγάλου στόχου και το μακρόπνοο σχέδιο που έχει εκπονήσει ο σύλλογος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ:

- Ο Εύνικος τα κατάφερε κι έμεινε στην Α1 Μπάσκετ Γυναικών. Τι ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά φέτος για την ομάδας, ώστε να πετύχει τον στόχο της;
"Νομίζω η διαφορά ήταν ότι παίρναμε σκορ από διαφορετικές παίκτριες. Οι Ελληνίδες μας είχαν μεγάλη επιρροή στην επίθεση, κάτι που δεν είναι εύκολο. Όπως αντίστοιχα, θεωρώ μείζονος σημασίας το γεγονός πως είχαμε μάθει να παλεύουμε όλα τα παιχνίδια. Σίγουρα, είχαμε κακές στιγμές και μεγάλες διακυμάνσεις στην απόδοσή μας, αλλά νομίζω πως αυτό είναι κάτι λογικό, αν συνυπολογίσουμε πως ήταν η πρώτη σεζόν της ομάδας στην Α1 Μπάσκετ Γυναικών μετά από αρκετά χρόνια".

- Όσον αφορά την επόμενη σεζόν, ο πήχης μπαίνει λίγο ψηλότερα μετά από τη φετινή επιτυχία;
"Ο σύλλογος θέλει σίγουρα να κάνει ένα βήμα παραπάνω, νομίζω το αξίζει κιόλας. Το σημαντικό για μένα είναι ότι σιγά - σιγά φέρνει πίσω τον κόσμο στο γήπεδο, θυμίζοντας τις παλιές καλές εποχές. Όποιος είδε τα δύο τελευταία παιχνίδια με τον Παναθλητικό στην έδρα μας, καταλαβαίνει τι λέω".

- Πώς κρίνετε συνολικά το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος και τον βαθμό δυσκολίας που είχε;
"Θεωρώ πως το πρωτάθλημα ήταν αρκετά ανταγωνιστικό και δύσκολο. Είχε καλές ξένες, ενώ από την τρίτη θέση και κάτω όλοι μπορούσαν να κερδίσουν στα μεταξύ τους παιχνίδια, κάτι που έκανε το πρωτάθλημα πολύ ενδιαφέρον και απαιτητικό για όλους μας".

- Ποιος ο μακροπρόθεσμος στόχος του συλλόγου;
"Με τον σύλλογο είχαμε βάλει ένα πλάνο τριετίας, που φέτος ολοκληρώθηκε με 100% επιτυχία. Θέλαμε να καθιερωθούμε στην Α2 Γυναικών και να κάνουμε το βήμα παραπάνω, κάτι που συνέβη γρήγορα. Φέτος ο στόχος ήταν ξεκάθαρα να μείνουμε στην κατηγορία και να δουλέψουμε παράλληλα δύο πρότζεκτ της ομάδας μας, που όλη τη χρονιά συμμετείχαν στις υποχρεώσεις της πρώτης ομάδας, συν κάποια νεαρά κορίτσια ακόμη, χωρίς την εμπειρία της Α1 Γυναικών. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι απ όσα πετύχαμε. Σιγά - σιγά, εκτός από την καθιέρωση και το βήμα παραπάνω στην Α1 Γυναικών, ο σύλλογος θέλει να δουλέψει και με άλλα νεαρά παιδιά. Στις υποδομές γίνεται πολύ καλή δουλειά αυτή την στιγμή, σίγουρα όμως όλο αυτό θέλει υπομονή και δουλειά".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software