Μαύρος: "Η Κάλυμνος διψάει για αθλητισμό"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του νησιού, η Κάλυμνος έχει μια ομάδα σε εθνική κατηγορία στους άνδρες. Η ΕΑΚΑ συμμετέχει φέτος στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, με το νησί να αγκαλιάζει συνολικά την προσπάθεια που γίνεται. Ο προπονητής των "σφουγγαράδων", Γιώργος Μαύρος, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την προσπάθεια που γίνεται στο νησί, αλλά και την τοποθέτηση παρκέ στο μοναδικό κλειστό της Καλύμνου, ένα γεγονός που βοήθησε πολύ τον τοπικό αθλητισμό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Πώς έχει υποδεχθεί η τοπική κοινωνία την παρουσία της ΕΑΚΑ στις εθνικές κατηγορίες, για πρώτη φορά στην ιστορία του νησιού;
"Η τοπική κοινωνία έχει υποδεχθεί πολύ θερμά την άνοδο μας. Διψάει για το κάτι παραπάνω σε όλα τα επίπεδα, πολύ δε περισσότερο στον αθλητισμό που το βλέπει και ως διέξοδο από την δύσκολη καθημερινότητα. Καθημερινό είναι το φαινόμενο να μας σταματούν άνθρωποι όλων των ηλικιών και να μας ρωτούν για το πότε παίζουμε, για το πώς πήγε το προηγούμενο παιχνίδι, να μας κάνουν καλοπροαίρετη κριτική και να μας ενθαρρύνουν για την συνέχεια. Είναι μια γλυκιά πίεση όλο αυτό που μας δίνει κίνητρο και μας κρατάει σε εγρήγορση. Να παίζουμε για κάθε ένα Καλύμνιο ή Καλυμνιά οπουδήποτε στον κόσμο και αν βρίσκεται και μας παρακολουθεί...".

Τι άλλαξε για όλο το νησί, από την στιγμή που τοποθετήθηκε το παρκέ;
"Αισθανθήκαμε πιο κοντά σε μια αυτονόητη πραγματικότητα που ποτέ δεν είχαμε την δυνατότητα να απολαύσουμε... Και βέβαια είμαστε υπερήφανοι που ως ομάδα η ΕΑΚΑ ήταν εκείνη που με τα επιτεύγματα της, την υλική και την ηθική της συνεισφορά, τον τελευταίο χρόνο έκανε πολλούς να ενεργοποιηθούν και να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα, που το απολαμβάνουν όλοι οι κάτοικοι και ιδιαίτερα τα παιδιά του νησιού μας. Το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία ενός καινούργιου κλειστού γυμναστηρίου, αντάξιου του νησιού μας".

Πώς κρίνεις την έως τώρα παρουσία της ΕΑΚΑ στη Γ' Εθνική;
"Η παρουσία μας μέχρι τώρα δεν είναι αντάξια των πραγματικών δυνατοτήτων της ομάδας. Πολλοί παράγοντες συνετέλεσαν σε αυτό, αγωνιστικοί και μη. Είμαι ωστόσο πεπεισμένος ότι όλο αυτό θα αλλάξει και η ομάδα θα δείξει το πραγματικό της πρόσωπο άμεσα. Άλλωστε η θετική αντίδραση στην πίεση ήταν πάντα το όπλο μας και αυτό θα κάνουμε και φέτος... ".

Τι εικόνα έχεις σχηματίσει για το επίπεδο ανταγωνισμού και δυσκολίας του φετινού πρωταθλήματος;
"Το φετινό πρωτάθλημα θεωρώ ότι είναι άκρως ανταγωνιστικό. Υπάρχουν μικρές διαφορές στην δυναμικότητα των ομάδων. Πιστεύω ότι θα υπάρξουν πολλά μη αναμενόμενα αποτελέσματα μέχρι το τέλος και πολλές ανακατατάξεις στις θέσεις της βαθμολογίας. Όλοι έχουν να παλέψουν για κάτι μέχρι το τέλος, μιας και ακόμα και ο τέταρτος μπορεί να πάρει πρωτάθλημα αλλά και ο 5ος να πέσει. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Πιστεύω ότι έχουμε να δούμε πολλά μέχρι το τέλος...".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software