Πρέκας: "Θέλουμε να φέρουμε κι άλλα παιδιά στο άθλημα"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Η Εθνική Γυναικών έκλεισε κι αυτό το παράθυρο με το απόλυτο (2/2) στις νίκες, έχοντας φτάσει πλέον ένα βήμα μακριά από την πρόκριση στο EuroBasket Women 2023. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Πέτρος Πρέκας, μίλησε στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης για την πορεία της "γαλανόλευκης" ως τώρα στα προκριματικά, αλλά και τον μεγάλο στόχο του μέλλοντος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Η εκκίνηση της Εθνικής Γυναικών στα προκριματικά του EuroBasket 2023 είναι υποδειγματική. Πώς βλέπετε όσα έχετε πετύχει ως τώρα;
"Δουλέψαμε και πήγαμε με τη λογική πως κοιτάζουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά, χωρίς βιασύνη. Έτσι, καταφέραμε να κάνουμε τέσσερις νίκες. Χρειαζόμαστε όμως ακόμη μία στους επόμενους δύο αγώνες, ώστε -και μαθηματικά- να πάρουμε την πρόκριση στο EuroBasket 2023. Όλες αυτές οι νίκες μάς έχουν δώσει ένα πολύ μεγάλο κίνητρο και μας έχουν γεμίσει με διάθεση για τη συνέχεια".

Τι ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά στους τέσσερις νικηφόρους αγώνες;
"Έχουμε δημιουργήσει στην ομάδα ένα κλίμα αλληλοστήριξης και αλληλοσεβασμού. Τα κορίτσια παίζουν με πολύ μεγάλη ενέργεια και η ομαδική δουλειά που γίνεται, σε άμυνα και επίθεση, θεωρώ πως ήταν το κλειδί γι αυτές τις τέσσερις νίκες".

Πώς βλέπετε τη μετάβαση στη νέα εποχή της Εθνικής Γυναικών;
"Αυτή την στιγμή η Εθνική Γυναικών έχει την τύχη να διαθέτει δύο αθλήτριες σε ώριμη ηλικία, όπως είναι η Κατερίνα Σωτηρίου και η Εβίνα Σταμάτη, που βοηθούν πολύ τα νέα κορίτσια με τον τρόπο που συμπεριφέρονται και παίζουν. Από εκεί και πέρα, αν εξαιρέσουμε αυτές τις δύο αθλήτριες, η Εθνική Γυναικών αποτελείται ως επί το πλείστον από νεαρές αθλήτριες, που έχουν πολύ μέλλον μπροστά τους. Είμαι σίγουρος πως θα βελτιωθούν πάρα πολύ σταδιακά και θα παίζουμε ακόμη καλύτερα".

Ποιος ο μακροπρόθεσμος στόχος γι αυτή την Εθνική Γυναικών;
"Θέλουμε να φέρουμε κι άλλα παιδιά στο άθλημα, να μεγαλώσουμε την πηγή μέσα από την οποία αντλούμε αθλήτριες για την Εθνική Γυναικών, να παράγουμε δηλαδή αθλήτριες υψηλού επιπέδου και -γιατί όχι;- να έχουμε κάποιες επιτυχίες στις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software