Διαμαντάκος: "Το πλάνο της Παλαιστίνης φτάνει μέχρι το FIBA Asia 2025"

| Έλληνες του Εξωτερικού

Ο Γιάννης Διαμαντάκος προστέθηκε στη μακρά λίστα των προπονητών που ξενιτεύονται, αναλαμβάνοντας τις τύχες της Εθνικής Παλαιστίνης. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τη νέα πρόκληση της καριέρας του και την προοπτική του FIBA Asia 2025.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

- Τι σε ώθησε να αποδεχτείς την πρόταση της Ομοσπονδίας της Παλαιστίνης;
"Θεωρώ ότι είναι κάτι ιδιαίτερο για κάθε προπονητή να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία ενός αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και δη του εξωτερικού. Το πλάνο που μου παρουσίασε η διοίκηση της Ομοσπονδίας φτάνει μέχρι την τελική φάση του FIBA Asia 2025. Επίσης, μείζονος σημασίας ήταν η μεγάλη προσπάθεια που γίνεται σε μια περιοχή με αρκετές ιδιαιτερότητες. Όλα αυτά αποτέλεσαν σημαντικούς παράγοντες στη λήψη αυτής της απόφασης".

- Ποιοι είναι οι στόχοι που έχουν τεθεί;
"Ο πρωταρχικός είναι στα προσεχή παράθυρα του Φεβρουαρίου να καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση και κατόπιν να δημιουργήσουμε μια δεξαμενή παικτών με τους οποίους θα δουλέψουμε εντατικά, με απώτερο στόχο την παρουσία στο FIBA Asia 2025. Τυχαίνει να υπάρχει μια αρκετά αξιόλογη γενιά παικτών, αρκετοί εκ των οποίων αγωνίζονται στο εξωτερικό. Η Ομοσπονδία θέλει λοιπόν να "χτίσει" πάνω σε αυτή τη γενιά με διττό στόχο: την πρόκριση στο Πανασιατικό του 2025 και την ανάπτυξη του αθλήματος σε όλη τη χώρα".

- Ποια είναι τα πρώτα πράγματα που σκέφτεσαι να κάνεις για να ξεκινήσεις το έργο σου;
"Έχουμε ήδη ξεκινήσει προπονήσει με τους αθλητές που βρίσκονται στην Παλαιστίνη. Παρά το γεγονός πως το εγχώριο πρωτάθλημα βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουμε καταφέρει να κάνουμε εβδομαδιαίες προπονήσεις και στις 12 Φεβρουαρίου θα ταξιδέψουμε στο Κατάρ, όπου θα ενσωματωθούν κι οι αθλητές που αγωνίζονται στο εξωτερικό. Εκεί, θα γίνει μια μίνι προετοιμασία με φιλικούς αγώνες, έτσι ώστε να καταφέρουμε να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι για τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις, που ξεκινούν στις 20 Φεβρουαρίου. Εκτός από την Εθνική Ανδρών, υπάρχει δίψα για μάθηση κι από τους γηγενείς προπονητές. Έτσι, η Ομοσπονδία έχει καταρτίσει ένα πλάνο επιμόρφωσής τους. Ήδη λοιπόν μου ζητήθηκε να υπάρξει συνεργασία σε αυτό το επίπεδο με τον ΣΕΠΚ, ενώ παράλληλα να δημιουργήσουμε ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα, που θα απευθύνεται σε ηλικίες από 14 έως 20 ετών, με βασικό στόχο την στελέχωση των μικρών εθνικών ομάδων".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελώνe-genius.gr ...intelligent web software