Μανωλόπουλος: "Είχα αποφασίσει εδώ και αρκετά χρόνια να εργαστώ στο εξωτερικό"

| Έλληνες του Εξωτερικού

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος πήρε φέτος την απόφαση να εργαστεί για πρώτη φορά σε σύλλογο του εξωτερικού. Συμφώνησε με τη Ντιναμό Βουκουρεστίου και πολύ γρήγορα έδειξε την ποιότητα της δουλειάς του, έχοντας μαζί τον Μανώλη Παπαμακάριο και τον Αλέξη Βελισσαράκο ως μέλη του επιτελείου του.

Ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος αποτελεί παράλληλα κομμάτι του coaching staff της Εθνικής Ανδρών, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ γι αυτά που συνάντησε στη Ρουμανία, τους στόχους που έχουν τεθεί, αλλά και την ποιότητα του εγχώριου πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την απόφασή του να εργαστεί στη Ρουμανία: "Είχα αποφασίσει εδώ και αρκετά χρόνια ότι ήθελα να κάνω αυτό το βήμα, να φύγω στο εξωτερικό. Για κάποιους προσωπικούς λόγους δεν μπορούσα να το κάνω, παρότι είχα ενδιαφέρουσες προτάσεις. Φέτος τα πράγματα ήταν καλύτερα και είχα αποφασίσει το επόμενο βήμα μου να είναι στο εξωτερικό. Προέκυψε η δουλειά στη Ρουμανία, είχα κι έναν πρώην παίκτη μου που ήταν εκεί, τον Βλαντ Μολντοβεάνου, πήρα κάποιες πρωτοβουλίες. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν μπορούσα να αναλάβω μια ομάδα πό τον Αύγουστο, λόγω της Εθνικής. Οπότε έπρεπε να γίνει μετά από τον Οκτώβριο, που αυτό σημαίνει αυτόματα πως θα έπρεπε να εργαστώ σε μια ομάδα που έχει φύγει ο προηγούμενος προπονητής. Ήρθε αυτή η πρόταση, εν τέλει. Η ομάδα είναι σε μια πόλη που είναι αρκετά κοντά στην Αθήνα, γιατί η οικογένειά μου είναι εκεί. Η Ντιναμό Βουκουρεστίου είναι ιστορικός σύλλογος. Εξ όσων μου είπαν θα υπάρχει υπομονή για να χτίσουμε κάτι από την αρχή. Αυτό μου άρεσε περισσότερο απ όλα".

Για τις συνθήκες που συνάντησε στη Ντιναμό Βουκουρεστιού και το πρώτο μέλημά του: "Ήταν λίγο δύσκολα και κάτω υπό πίεση τα πράγματα όταν ήρθα γιατί μόλις ήρθα, η ομάδα είχε ένα πολύ σμαντικό παιχνίδι. Έπρεπε να κερδίσουμε. Δε νομίζω ότι κατάλαβα πολύ γρήγορα τι γίνεται γύρω μου. Αφοσιώθηκα μόνο στο παιχνίδι, που ήταν πολύ σημαντικό. Εν τέλει καταφέραμε και κερδίσαμε. Μετά έπρεπε να φύγω για τα "παράθυρα" της Εθνικής Ανδρών. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να φέρω κάποιους δικούς μου ανθρώπους, όπως τον Μανώλη Παπαμακάριο και τον Αλέξη Βελισσαράκο, για να με βοηθήσουν. Ξέρουν πολύ καλά τι θέλω και τι ζητάω. Ουσιαστικά αυτή την στιγμή προσπαθούμε να βελτιώσουμε το κομμάτι της οργάνωσης, αλλά προτεραιότητα είναι το αγωνιστικό. Να μπορέσουμε να ανελιχθούμε στη βαθμολογία. Όλο το βάρος έχει πέσει στο αγωνιστικό κομμάτι, να μπορέσουμε να κερδίσουμε τα απαραίτητα παιχνίδια και σταδιακά να βελτιώσουμε τις συνθήκες της δουλειάς, για όλους".

Για την ποιότητα του εγχώριου πρωταθλήματος: "Θεωρώ πως, αν εξαιρέσεις τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό κάποιους παίκτες από Προμηθέα, Περιστέρι, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, οι υπόλοιποι ξένοι που έρχονται εδώ είναι με πολύ περισσότερα λεφτά σε σχέση με την Ελλάδα. Έρχονται καλά ονόματα, σιγά - σιγά ακόμη και καλά ονόματα προπονητών. Τα τελευταία χρόνια επενδύουν πολύ και θεωρώ πως είναι ανερχόμενο το πρωτάθλημα. Η Ρουμανία είναι μια αγορά που κοιτάζουν πολύ οι ατζέντηδες ανά την Ευρώπη".

Για τους στόχους της ομάδας του: "Προφανώς όταν ήρθα και διαδέχθηκα τον προηγούμενο προπονητή, το μείζον ήταν να κάνουμε νίκες. Ο πήχης είχε μπει από νωρίς πολύ ψηλά. Αυτή την στιγμή κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, να κερδίσουμε όσα περισσότερους αγώνες γίνεται, να καταφέρουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος. Έχουμε όμως αρκετά προβλήματα με τραυματισμούς, που μας κόστισαν κάποιες ήττες. Θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση, όπου ξεκινά ένα καινούργιο πρωτάθλημα επί της ουσίας".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software