Η οικογένεια του μπάσκετ στο Χριστοδούλειο

| Δελτία Τύπου

koustenis xrisanthopoulos Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά το Χριστοδούλειο Ίδρυμα υπήρξε το σημείο συνάντησης για το ελληνικό μπάσκετ. Ο ΕΣΑΚΕ μαζί με τον ΣΕΠΚ και τον ΠΣΑΚ επισκέφτηκαν το Ίδρυμα προστασίας παιδιών προκειμένου να μοιράσουν δώρα και να δώσουν χαρά στα κορίτσια που φιλοξενούνται στο Χριστοδούλειο. Η μπασκετική οικογένεια έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τα κορίτσια και τους εργαζομένους τους ιδρύματος.

koustenis xrisanthopoulos Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά το Χριστοδούλειο Ίδρυμα υπήρξε το σημείο συνάντησης για το ελληνικό μπάσκετ. Ο ΕΣΑΚΕ μαζί με τον ΣΕΠΚ και τον ΠΣΑΚ επισκέφτηκαν το Ίδρυμα προστασίας παιδιών προκειμένου να μοιράσουν δώρα και να δώσουν χαρά στα κορίτσια που φιλοξενούνται στο Χριστοδούλειο. Η μπασκετική οικογένεια έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τα κορίτσια και τους εργαζομένους τους ιδρύματος.

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Γιώργο Χαλβατζάκη και τον Γενικό Διευθυντή, Γιώργο Κονδύλη, ενώ τον Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης εκπροσώπησαν ο Β' Αντιπρόεδρος του ΔΣ, Γιάννης Χρυσανθόπουλος και το μέλος του ΔΣ Τζίμης Κουστένης.
Από την πλευρά του ΠΣΑΚ το παρών έδωσαν ο Βασίλης Ξανθόπουλος κι ο Δημήτρης Βεργίνης αλλά κι ο Γενικός Διευθυντής, Κώστας Αλεξανδρίδης.

Τους φορείς του μπάσκετ υποδέχτηκε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Χριστοδούλειου Ιδρύματος, Γιώργος Χριστοφοράκης, ο οποίος στον χαιρετισμό του ανέφερε: «Σας καλωσορίζουμε με μεγάλη χαρά. Είναι η πολλοστή φορά που μας επισκέπτεστε και πλέον κοντεύουμε μία δεκαετία που σας έχουμε στο πλευρό μας. Είστε ο μόνος χώρος που μας δίνει χαρές τα τελευταία χρόνια. Είναι χαρά και τιμή μας να μας επιλέγει το κορυφαίο άθλημα της χώρας για να μας στηρίζει. Αγαπώ πολύ το μπάσκετ κι έχω βρεθεί σε έξι Final-4 Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Τα παιδιά του Ιδρύματος σας περίμεναν με μεγάλη χαρά και θα ήθελα να σας πω ότι η επιλογή σας να μας στηρίξετε είναι κορυφαία γιατί το πρόβλημά μας είναι ότι η προσφορά του ιδρύματος δεν είναι ανάλογη της αναγνωσιμότητας του.
Στο Ίδρυμα φιλοξενούμαι 34 κορίτσια που είναι ηλικίας από 4 έως 23 ετών και αξίζουν την αγάπη όλων μας. Είμαστε χαρούμενοι γιατί φέτος είχαμε δύο επιτυχίες στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Εμείς εδώ λειτουργούμαι σαν οικογένεια κι αυτό οφείλεται κυρίως στους εργαζόμενους που δουλεύουν 48 ώρες το 24ωρο. Καθημερινά παλεύουν για να διαχειριστούν σωστά ανθρώπινες ψυχές. Ελπίζω ο καθένας από την πλευρά του να μας βοηθήσει όπως κι όπου μπορεί. Σας εύχομαι καλή χρονιά, καλές επιτυχίες κι ελπίζουμε να σας ξαναδούμε σύντομα».

xalvatzakis koustenis Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, κύριος Γιώργος Χαλβατζάκης ανέφερε: «Για μια ακόμη χρονιά το ελληνικό μπάσκετ επισκέπτεται το Χριστοδούλειο Ίδρυμα για να προσφέρει αγάπη στα κορίτσια που φιλοξενούνται εδώ και στήριξη στο σημαντικό κοινωνικό έργο του Ιδρύματος. Στο πλαίσιο της κοινωνικής αποστολής που έχει ο αθλητισμός και το μπάσκετ βρισκόμαστε κοντά στο Χριστοδούλειο Ίδρυμα όχι μόνο στις ημέρες των Γιορτών, αλλά σε όλη την διάρκεια του χρόνου, για παράδειγμα φιλοξενώντας κάποια από τα κορίτσια του Ιδρύματος στο All Star Game. Καλούμε όλους να σταθούν αρωγοί στο έργο του Χριστοδούλειου Ιδρύματος και στις κοινωνικές ενέργειες των φορέων του μπάσκετ. Πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι και εκείνα που μας χωρίζουν, οι αγωνιστικές αντιπαλότητες και οι διαφωνίες, είναι λιγότερο σημαντικά από εκείνα που μας ενώνουν».

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Β' αντιπρόεδρος του ΣΕΠΚ, Γιάννης Χρυσανθόπουλος, ο οποίος τόνισε: «Εκ μέρους του Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης θα ήθελα να πω ότι είναι μεγάλη μας χαρά κάθε χρόνο να βρισκόμαστε στο Χριστοδούλειο ίδρυμα. Χαιρόμαστε για την πρόοδο τον κοριτσιών και συγχαίρουμε τα στελέχη του Ίδρυματος για την σπουδαία προσπάθεια που κάνουν. Καλή χρονιά και καλές γιορτές με υγεία εύχομαι σε όλους και στα κορίτσια καλή πρόοδο. Είμαστε κοντά σας». Το Μέλος του ΔΣ, Τζίμης Κουστένης, υποστήριξε: «Εύχομαι καλές γιορτές σε όλους. Αυτή η επίσκεψη έχει γίνει πλέον θεσμός στην συνείδηση μας. Θα ήθελα να τονίσω κάτι που είπε πριν ο πρόεδρος. Δεν πρέπει να θυμόμαστε μόνο στις γιορτές τα παιδιά και το Ίδρυμα, καθώς μέσα στη διάρκεια όλου του χρόνου οι πόρτες είναι ανοικτές για τον οποιοδήποτε. Όποτε μπορούμε κι όποτε έχουμε χρόνο ας προσπαθήσουμε να βρεθούμε εδώ και να δώσουμε έστω και μία ηθική ικανοποίηση στα κορίτσια. Καλές γιορτές σε όλους».

omadiki xristodouleio Καταλήγοντας τον λόγο έλαβε ο γκαρντ του Πανιωνίου και μέλος του ΠΣΑΚ, Βασίλης Ξανθόπουλος που δήλωσε: «Θα θέλαμε να είμαστε περισσότερα μέλη εδώ πέρα, όμως εξαιτίας αγωνιστικών υποχρεώσεων δεν ήταν εφικτό. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στον ΠΣΑΚ, στον ΣΕΠΚ και στον ΕΣΑΚΕ για αυτή την πρωτοβουλία αλλά και ένα ακόμα μεγαλύτερο για όλους που βοηθάτε καθημερινά το Ίδρυμα. Εύχομαι καλές γιορτές σε όλους με υγεία κι ευτυχία». Εκτός του Ξανθόπουλου τον ΠΣΑΚ εκπροσώπησε για πρώτη φορά στο Χριστοδούλειο κι ο Δημήτρης Βεργίνης, ο οποίος εμφανώς ευχαριστημένος από την αγάπη των κοριτσιών δήλωσε: «Για εμάς να δώσουμε λίγη χαρά και δώρα στα κορίτσια του Ιδρύματος είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε. Τα κορίτσια είναι τυχερά που βρίσκονται εδώ. Θα προσπαθήσουμε όλοι να είμαστε κοντά όλη τη χρονιά. Τις γιορτές είναι καλό να είμαστε κοντά σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, όμως ότι οι συνάνθρωποι μας χρειάζονται την βοήθεια μας όλο το χρόνο».

Χριστοδούλειο Ίδρυμα Προστασίας Παιδιών: Άγιας Γρηγορούσης 5, Χαϊδάρι
210-5817134, 210-5811203

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελώνe-genius.gr ...intelligent web software