Στο Hall of Fame του ΕΣΑΚΕ ο Σούλης Μαρκόπουλος

| Δελτία Τύπου

Σε μια πραγματικά σπουδαία τιμή προς τον Σούλη Μαρκόπουλο προχώρησε ο ΕΣΑΚΕ, στη διάρκεια του All Star Game που πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα. Η Λίγκα αποφάσισε να εντάξει τον πολύπειρο τεχνικό στο Hall of Fame, αναγνωρίζοντας την πολύπλευρη και σημαίνουσα προσφορά του, στο αγαπημένο μας άθλημα.

Εξέχον μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και ενεργό κομμάτι του και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου παλαιότερα, ο Σούλης Μαρκόπουλος είναι μία από τις μεγαλύτερες προπονητικές προσωπικότητες της χώρας.

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη άρχισε την προπονητική του καριέρα στα τέλη του 1970 και παρέμεινε ενεργός στους πάγκους για περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες.

Στην Basket League πέρασε από τους πάγκους του ΠΑΟΚ, του Άρη, του Μακεδονικού, της ΑΕΚ και του Αμαρουσίου με το οποίο πέτυχε την έξοδο των «κιτρινόμαυρων» στην Ευρωλίγκα. Έχει κοουτσάρει ακόμη τον Δημόκριτο και τον Ηρακλή και παραμένει ως σήμερα ο προπονητής με τα περισσότερα παιχνίδια στην Α' Εθνική!

Κορυφαία στιγμή στην καριέρα του ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς με τον ΠΑΟΚ ενώ έχει κατακτήσει δύο φορές το βραβείο του καλύτερου προπονητή της σεζόν στην Basket League.

Στην Basket League κοουτσάρισε σε 484 παιχνίδια για την κανονική περίοδο και τα πλέι οφ έχοντας ρεκόρ 263 νίκες και 221 ήττες.

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software