Φραγκούλης: "Οι υποτροφίες του ΣΕΠΚ είναι πολύτιμες για τους προπονητές - μέλη"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Λίγες ημέρες μετά από την επιστροφή από τη Βαλένθια, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο των ετήσιων υποτροφιών του ΣΕΠΚ, ο Νίκος Φραγκούλης μίλησε για τις εμπειρίες που αποκόμισε, τις εικόνες που βίωσε, αλλά και τη σημασία τέτοιων δράσεων για τους προπονητές. 

 Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ:

Για τις εντυπώσεις που αποκόμισε από το ταξίδι στη Βαλένθια: "Ήταν ένα ταξίδι πλούσιο σε εμπειρίες, σε ιδέες, σε μπασκετική φιλοσοφία, σε αθλητική κουλτούρα αλλά και σε σύγκριση υποδομών και οργάνωσης σε πολλαπλά επίπεδα. Η Ισπανία αγαπά τον αθλητισμό. Εκτός από τις εγκαταστάσεις που επισκεφθήκαμε, υπήρχαν πολλά ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου, τένις αλλά και ράγκμπι. Φαρδιά πεζοδρόμια με ποδηλατόδρομους σε όλη την πόλη και πάρκινγκ ποδηλάτων με αυτόματα μηχανήματα για ενοικίαση συνθέτουν μια ακόμα ένδειξη της διάθεσης για αθλητισμό προς όλους".

Γι αυτό που του έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση: "Οι εγκαταστάσεις και η οργανωτική δομή που είχε ο σύλλογος ήταν τα στοιχεία που ξεχώρισα. Οι προπονητές έχουν την δυνατότητα να σχεδιάζουν και να υλοποιούν το ασκησιολόγιό τους απερίσπαστα. Το συγκρότημα δίνει την δυνατότητα για ταυτόχρονη άθληση 13 τμημάτων της Ακαδημίας. Παράλληλα ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων υποστηρίζει διοικητικά, επικοινωνιακά και οργανωτικά το αθλητικό τμήμα. Αυτό που ξεχωρίζει, είναι το τμήμα αθλητικής ψυχολογίας του συλλόγου. Κάθε εβδομάδα περνάνε από τις προπονήσεις και με ερωτηματολόγιο ελέγχουν την ψυχολογία των αθλητών όλων των τμημάτων".

Για τη σημασία των ετήσιων υποτροφιών του ΣΕΠΚ: "Αποτελεί μια κίνηση πολύτιμη για τα μέλη του Συνδέσμου αφού μας δίνει την δυνατότητα να εμπλουτίσουμε τις εμπειρίες μας και να δούμε σε βάθος μεθοδολογίες και φιλοσοφίες διαφορετικές από την ελληνική. Στην συνέχεια η μετάδοση αυτής της καταγραφής στα υπόλοιπα μέλη δίνει την δυνατότητα σε όλους να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες".

Για το πόσο τον βοήθησε η επαφή με προπονητές και αξιωματούχους στον τρόπο σκέψης πάνω στην προπονητική και τη φιλοσοφία: "Κάθε ανταλλαγή απόψεων είναι σημαντική είτε με προπονητές στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Έχω διαμορφώσει ήδη την προπονητική φιλοσοφία μου αλλά αυτές οι ανταλλαγές απόψεων προσθέτουν πινελιές και ίσως και εναλλακτικές οδούς προς την επίτευξη του αποτελέσματος που θέλω. Επομένως ναι με βοήθησε πολύ διευρύνοντας το πεδίο με περισσότερες ιδέες".

O Πρόεδρος Παναγιώτης Γιαννάκης και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (IΣΝ) για τη συνεχιζόμενη ενίσχυση και στήριξη του επιμορφωτικού έργου του ΣΕΠΚ. Το ΙΣΝ θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, ενισχύοντας οικονομικά το έργο της επιμόρφωσής τους μέσω των τοπικών σεμιναρίων αλλά και του προγράμματος υποτροφιών που θα πραγματοποιηθούν το 2022.

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software