Κλήθηκαν για εξηγήσεις Παπαδόπουλος-Οικονόμου

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.
coach_mikri.jpg Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης κάλεσε τον Δημήτρη Παπαδόπουλο και τον Νίκο Οικονόμου να δώσουν εξηγήσεις για τα όσα διαδραματίστηκαν στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα Απόλλων Πατρών-Ολυμπιάδα Πατρών, καταδικάζοντας παράλληλα το περιστατικό.

coach.jpg Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης κάλεσε τον Δημήτρη Παπαδόπουλο και τον Νίκο Οικονόμου να δώσουν εξηγήσεις για τα όσα διαδραματίστηκαν στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα Απόλλων Πατρών-Ολυμπιάδα Πατρών, καταδικάζοντας παράλληλα το περιστατικό.

Συγκεκριμένα τα δύο μέλη του ΣΕΠΚ πρέπει να εκφράσουν τη θέση τους μέσα σε διάστημα πέντε ημερών, όπως αναφέρει κι η επιστολή που εστάλη προς τις δύο εμπλεκόμενες ομάδες.

Το κείμενο της επιστολής:

"Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε το παιχνίδι ΑΣ Απόλλων Πατρών-ΑΕΠ Ολυμπιάς την 4η αγωνιστική της Α2 Εθνικής Κατηγορίας. Ο διαπληκτισμός kι η εν γένει συμπεριφορά δύο μελών του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, του Δημητρίου Παπαδόπουλου (προπονητή ΑΣ Απόλλων Πατρών) και του Νικολάου Οικονόμου (ΑΕΠ Ολυμπιάς), όπως αποτυπώθηκαν στην ως άνω συνέντευξη Τύπου και στα όσα συνέβησαν μετά από αυτή, δεν συνάδουν με τις αρχές και το πνεύμα το αθλητισμού και τις εν γένει αξίες, οι οποίες διέπουν το σώμα των Ελλήνων Προπονητών.

Ο προπονητής πέρα από τις τεχνικές γνώσεις απαιτείται να επιδεικνύει κι άλλες αρετές, δεδομένου ότι αποτελεί παράδειγμα συμπεριφοράς, προς όλους. Ο προπονητής που ζητά από τους παίκτες συναισθηματική ισορροπία και αυτοσυγκράτηση, είναι κανόνας ότι ο ίδιος απαιτείται να επιδεικνύει αυτοσυγκράτηση και σεβασμό προς τον αντίπαλο αλλά και τους υπόλοιπους φορείς του παιχνιδιού.

Το έργο του προπονητή συνεχίζεται κι έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου κι ιδιαίτερα σε μια συνέντευξη Τύπου, ο κάθε τεχνικός εκτός από τον εαυτό του και την ομάδα του, εκπροσωπεί και το σώμα των Ελλήνων Προπονητών, το οποίο διέπεται από αρχές και κανόνες.

Ο ΣΕΠΚ θέλοντας να διασφαλίσει ότι ανάλογα περιστατικά θα εκλείψουν στο μέλλον καλεί τον Δημήτριο Παπαδόπουλο και τον Νικολάο Οικονόμου δια του παρόντος να αποστείλετε στο Δ.Σ και την πειθαρχική επιτροπή του ΣΕΠΚ έγγραφες εξηγήσεις για το συγκεκριμέν συμβάν εντός πέντε ημερών".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελώνe-genius.gr ...intelligent web software