Δεύτερος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος με τηλεκπαίδευση για ακαδημίες καλαθοσφαίρισης

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης ενημερώνει πως ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τον 2ο κύκλο του ΚΕΔΙΒΙΜ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, για το επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο "Δομή και Λειτουργία Ακαδημιών Καλαθοσφαίρισης: Οργάνωση τουρνουά - camps".

Επιστημονικά υπεύθυνος είναι ο Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΔΠΘ, κ. Αθανάσιος Λάιος.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται:

α) σε πτυχιούχους ΣΕΦΑΑ με ειδικότητα καλαθοσφαίριση

β) σε πτυχιούχους ΣΕΦΑΑ άλλων ειδικοτήτων

γ) σε προπονητές – κατόχους διπλώματος σχολών καλαθοσφαίρισης της ΓΓΑ.

Τα προαπαιτούμενα για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι η πρόσβαση στο διαδίκτυο, η κατοχή προσωπικού e-mail, οι βασικές γνώσεις χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων (100 άτομα), θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σκοπός του προγράμματος

Σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση, επιμόρφωση και εφαρμογή βασικών επιστημονικών αρχών που σχετίζονται με την εκμάθηση αθλητικών δραστηριοτήτων στην καλαθοσφαίριση σε παιδιά παιδικής και προεφηβικής ηλικίας. Επιδίωξη του προγράμματος είναι:

α) η διδασκαλία και η εκμάθηση των παιδαγωγικών μεθόδων ατομικής και ομαδικής βελτίωσης των παιδιών στον χώρο της καλαθοσφαίρισης

β) η διδασκαλία επιστημονικών γνώσεων και πρακτικών σχετικά με την δομή και λειτουργία των ακαδημιών καλαθοσφαίρισης

γ) η πρόταση οδηγιών για τον αποτελεσματικό σχεδιασμό και οργάνωση τουρνουά καλαθοσφαίρισης

δ) η διδασκαλία και η εμπέδωση των αρχών μάνατζμεντ που σχετίζονται με τον προγραμματισμό, την οργάνωση, την στελέχωση, την διοίκηση, τον έλεγχο και την εποικοδομητική επικοινωνία μεταξύ προπονητών, αθλητών και γονέων και

ε) η σχετική εκπαίδευση των εκπαιδευόμενων σε θέματα εποικοδομητικής επικοινωνίας και ψυχολογικής υποστήριξης μεταξύ των προπονητών, παιδιών και γονέων. Το ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο συμμετέχει σε τέτοια προγράμματα, όπως οι προπονητές, θα πρέπει να είναι καταρτισμένο σε συγκεκριμένα περιεχόμενα που προκύπτουν από παιδαγωγικές και αθλητικές προσεγγίσεις.

Δομή του προγράμματος

Το πρόγραμμα αναπτύσσεται σε Σαββατοκύριακα (Σάββατο ή Κυριακή) συνολικής διάρκειας 3.5 μηνών. Περιλαμβάνει 3 θεματικές ενότητες με 96 ώρες, με μεθόδους εξ αποστάσεως διδασκαλίας, με μαθήματα που γίνονται με σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση. Η 1η θεματική ενότητα έχει ως φόρτο εργασίας 30 ώρες, η 2η 24 ώρες και η 3η 42 ώρες. Η κάθε διάλεξη των 6 ωρών θα γίνεται με 3 ώρες με σύγχρονο τρόπο μέσω των εργαλείων Teams και 3 ώρες με ασύγχρονο τρόπο μέσω του eclass. Η αξιολόγηση των εκπαιδευόμενων θα γίνεται μετά από κάθε 4η παράδοση μέσω κλειστού τύπου ερωτήσεων. Η κάθε μία από τις 4 ενδιάμεσες εξετάσεις θα αντιστοιχεί στο 20% της συνολικής βαθμολογίας ( 4Χ5%=20%) και οι τελικές εξετάσεις με θεματολογία που θα προκύψει και από τις θεματικές ενότητες θα πραγματοποιηθούν την τελευταία εβδομάδα μέσω ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών στην πλατφόρμα του eclass. (ποσοστό 80%). Όποιος εκπαιδευόμενος αποτύχει στις εξετάσεις θα έχει το δικαίωμα να επανεξεταστεί μετά από 1 μήνα (τρίτη εβδομάδα του Ιουνίου 2022).

Εκπαιδευτές

Στο πρόγραμμα διδάσκουν καθηγητές-εκπαιδευτές υψηλής επιστημονικής κατάρτισης με μεγάλη εμπειρία στην καλαθοσφαίριση και πρακτική εφαρμογή δομής, λειτουργίας και οργάνωσης Ακαδημιών καλαθοσφαίρισης:

Λάιος Αθανάσιος, Καθηγητής ΣΕΦΑΑ, ΔΠΘ, ειδική προπονησιολογία με ειδίκευση στην καλαθοσφαίριση.
Μαυρίδης Γιώργος, Αναπληρωτής Καθηγητής ΣΕΦΑΑ, ΔΠΘ, ειδική προπονησιολογία με ειδίκευση στην καλαθοσφαίριση.
Λεμονίδης Νεοκλής, Καθηγητής ΦΑ, μέλος ΕΕΠ, ΔΠΘ, ειδική προπονησιολογία με ειδίκευση στην καλαθοσφαίριση.
Μπεμπέτσος Ευάγγελος, Καθηγητής ΣΕΦΑΑ, ΔΠΘ, εφαρμοσμένη ψυχολογία στον αθλητισμό, με έμφαση στην αντιπτέριση.
Κουρτέσης Θωμάς, Καθηγητής ΣΕΦΑΑ, ΔΠΘ, κινητική συναρμογή με έμφαση στην αδεξιότητα.

Κόστος συμμετοχής

274 ευρώ. Kατάθεση 150 ευρώ πριν την έναρξη του προγράμματος και 124 ευρώ μετά το πέρας της 8ης εβδομάδας. Σε ομαδικές εγγραφές 3 ή περισσότερων εκπαιδευόμενων θα υπάρχει έκπτωση του 20%.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να πατήσετε ΕΔΩ.

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελώνe-genius.gr ...intelligent web software