Δέκα χρόνια χωρίς τον Φαίδωνα Ματθαίου

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

phaidon-matthaiou Πέρασαν κιόλας δέκα χρόνια χωρίς τον Φαίδωνα Ματθαίου, τον "Πατριάρχη". Ένας δάσκαλος του αθλήματος, μία από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες που γέννησε η χώρα, σε κάθε επίπεδο. Ο Φαίδωνας Ματθαίου υπηρέτησε το άθλημα για περισσότερα από εξήντα χρόνια, τόσο ως αθλητής όσο και ως προπονητής. 

Αγωνίστηκε σε Άρη, Παναθηναϊκό, Πανιώνιο, Σπόρτιγκ, αλλά και τη Βαρέζε. Στον ιταλικό σύλλογο εργάστηκε μάλιστα κι ως προπονητής, κάτι που συνέβη επίσης με τον Πανιώνιο, το Περιστέρι, τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό και τον Άρη (στις γυναίκες) σε συλλογικό επίπεδο.

Στο παλμαρέ του ως αθλητής είχε ένα χάλκινο μετάλλιο σε EuroBasket (1949) και Μεσογειακούς Αγώνες (1955) και τρία πρωταθλήματα.

Επίσης, ηγήθηκε της προσπάθειας τόσο της Εθνικής Ανδρών όσο και της Εθνικής Γυναικών στη διάρκεια της προπονητικής του καριέρας.

Ως προπονητής, κατέκτησε ένα πρωτάθλημα (1976) με τον Ολυμπιακό, αλλά και δύο φορές το κύπελλο (1976 με Ολυμπιακό, 1984 με ΠΑΟΚ).

Ο Φαίδων Ματθαίου απέκτησε το προσωνύμιο του "Πατριάρχη" στη διάρκεια της πορείας του σε παρκέ και πάγκους.

Ήταν εκ των πρωτεργατών της ίδρυσης του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης το 1971. Η προσφορά του στο άθλημα, αλλά και στον ΣΕΠΚ ήταν τεράστια και γι αυτόν τον λόγο αποτέλεσε επί σειράς ετών πρόεδρος του Συνδέσμου.

Ο Φαίδωνας Ματθαίου δεν θα ξεχαστεί ποτέ!

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελώνe-genius.gr ...intelligent web software