Μπλατσιώτης: "Συσπειρωθήκαμε για να συνεχίσουμε το έργο του Δημήτρη Γκίμα"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

blatsiotis Το φετινό καλοκαίρι ήταν πολύ δύσκολο για τον Φίλιππο Βέροιας. Αφενός λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των συνεπειών που αυτή έφερε στον αθλητισμό, αφετέρου -και κυρίως- εξαιτίας της απώλειας του Δημήτρη Γκίμα. Ο επί σειράς ετών προπονητής των κόκκινων έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας ένα τεράστιο και δυσαναπλήρωτο κενό στην ομάδα και την τοπική κοινωνία. 

Ο Χρήστος Μπλατσιώτης, μέχρι πρότινος άμεσος συνεργάτης του, ανέλαβε να συνεχίσει το έργο του. Μαζί με όλα τα στελέχη και τους ανθρώπους του Φίλιππου Βέροιας θέλουν να διατηρήσουν τον σύλλογο σε υψηλό επίπεδο, τιμώντας παράλληλα την μνήμη του αδικοχαμένου προπονητή.

Ο Χρήστος Μπλατσιώτης μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την προσπάθεια που έγινε το καλοκαίρι, το κίνητρο που υπάρχει και τη συσπείρωση όλων γύρω από τον σύλλογο.

Για τις αντικειμενικές δυσκολίες και ιδιαιτερότητες του φετινού καλοκαιριού: "Μετά τον αδόκητο χαμό του Δημήτρη, κινητοποιήθηκε όλη η παρέα που ασχολούνταν με τον Φίλιππο Βέροιας. Πολύ γρήγορα συσπειρωθήκαμε και αποφασίσαμε να συνεχίσουμε το έργο του Δημήτρη, ο οποίος ήταν ο ηγέτης μας. Προσπαθήσαμε και κρατήσαμε την ομάδα με το ίδιο πλάνο και φιλοσοφία που υπήρχε. Σε μεγάλο ποσοστό έμειναν οι ίδιοι αθλητές, με στόχο να τους πλαισιώσουμε με κάποιους ακόμη ποιοτικούς παίκτες, προκειμένου η ομάδα να είναι ανταγωνιστική τη νέα σεζόν".

Για το πώς βρήκαν τη δύναμη για να γυρίσουν στο γήπεδο: "Με τον Δημήτρη ήμασταν μαζί προπονητικά σχεδόν είκοσι χρόνια. Επί της ουσίας, από παιδιά ήμασταν μια παρέα. Φίλοι και συνάδελφοι τόσα χρόνια, καταφέραμε και κάναμε όλο αυτό το πράγμα. Απ' όταν ξεκινήσαμε να ασχολούμαστε έντονα με τον Φίλιππο, πολλά άτομα συσπειρώθηκαν γύρω μας και βοήθησαν σημαντικά. Με συνέπεια η ομάδα από τα τοπικά να φτάσει μέχρι την Α2 κατηγορία. Όλοι εμείς, βρήκαμε το κουράγιο για να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια, γιατί θέλαμε να δώσουμε συνέχεια στο έργο του Δημήτρη, το οποίο ήταν εξαιρετικό".

Για το τι σκέφτονταν πριν από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος: "Σίγουρα ήταν πολύ περίεργα, η συναισθηματική φόρτιση ήταν τεράστια. Ένιωθα κι εγώ ότι δίνω εξετάσεις γιατί θέλω πολύ αυτό που είχε δημιουργηθεί, να παραμείνει στο ίδιο επίπεδο. Με διευκολύνει όμως ότι δουλεύουμε με τον ίδιο τρόπο και την ίδια φιλοσοφία. Οι βασικές αρχές της ομάδας δεν άλλαξαν στο ελάχιστο, συνεχίζουμε όπως ήμασταν όλα αυτά τα χρόνια. Η ομάδα βελτιώθηκε το καλοκαίρι και σκέφτομαι ότι είναι κρίμα που δεν είναι μαζί μας ο Δημήτρης για να το ζήσει και να το ευχαριστηθεί. Το πρωτάθλημα είναι μεγάλο, ένας μαραθώνιος, θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελώνe-genius.gr ...intelligent web software