Επιστολή του ΣΕΠΚ για την είσοδο των προπονητών στους αθλητικούς χώρους

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Sepk logo Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης κοινοποίησε την κάτωθι επιστολή στους Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Αυγενάκη, Γενικό Γραμματέας Αθλητισμού, κ. Μαυρωτά και τον Διευθυντή Αγωνιστικού Αθλητισμού, κ. Κάκκο με θέμα την είσοδο προπονητών καλαθοσφαίρισης σε αθλητικούς χώρους. 

Αναλυτικά:

Αξιότιμοι κύριοι,

Θα θέλαμε να θέσουμε υπ' όψιν σας τα ακόλουθα δύο θέματα που απασχολούν τον ΣΕΠΚ και τα μέλη του και συγκεκριμένα:

1ο ΘΕΜΑ: Η έναρξη επαναλειτουργίας των αθλητικών χώρων και εγκαταστάσεων μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων δια των οποίων έπαυσε η λειτουργία τους για την προφύλαξη της δημόσιας υγείας και ζωής από την πανδημία και η ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας λόγω της συνέχισης της κατάστασης εξάπλωσης της πανδημίας, επαναφέρουμε το θέμα του ελέγχου της εισόδου σε αθλητικούς χώρους και εγκαταστάσεις και συγκεκριμένα:

Δια της Υ.Α. 17112/2000 (ΦΕΚΒ 847/2000) εγκρίθηκε ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας των ΝΠΔΔ Εθνικών Γυμναστηρίων ΠΔ456/88, σύμφωνα με τον οποίο για να επιτραπεί η είσοδος σε ένα Κολυμβητήριο, Κλειστό Γυμναστήριο, Αίθουσα Γυμναστικής, Στίβο, Γήπεδο Ποδοσφαίρου και υπαίθρια γήπεδα κλπ θα πρέπει κάθε ομάδα αθλητών να συνοδεύεται από τον υπεύθυνο προπονητή, θεσπίσθηκε δε οδηγία από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ότι στα ΝΠΔΔ Εθνικά Γυμναστήρια για την είσοδο του προπονητή είναι απαραίτητη η επίδειξη του της άδειας ασκήσεως επαγγέλματός του ή του δελτίου ταυτότητάς του.

Τη δεδομένη στιγμή θεωρούμε περισσότερο επιβεβλημένη από ποτέ την αναγκαιότητα αυτού του μέτρου, το οποίο σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να επιβληθεί σε όλους τους αθλητικούς χώρους και όχι μόνο στους εποπτευόμενους από την Ελληνική Πολιτεία κι αυτό διότι η ιδιότητα του προπονητή όπως αυτή ορίζεται στον αθλητικό Νόμο και επιβεβαιώνεται με την κατοχή άδειας ασκήσεως επαγγέλματος και την έκδοση του δελτίου ταυτότητας προπονητή εξασφαλίζει στους αθλητές τα εχέγγυα της πιστοποιημένης γνώσης, της ορθής ανάπτυξης αθλητικής προσωπικότητας, της ασφάλειας και προστασίας αλλά και σε όλους του αθλητικούς φορείς την ταυτοποίηση του προσώπου το οποίο εισέρχεται σε ένα αθλητικό χώρο, την ευθύνη του για τους αθλητές του, ότι έχει ονοματεπώνυμο και πληροί τις προϋποθέσεις για να ασκεί το επάγγελμα του προπονητή.

Περαιτέρω, οι παρούσες συνθήκες επιβάλλουν εκ των πραγμάτων τον έλεγχο όλων των προσώπων που εισέρχονται σε αθλητικούς χώρους και τη δυνατότητα ιχνηλάτησης και εντοπισμού τους για οιουδήποτε είδους ενημέρωση, προειδοποίηση, τήρηση των διατάξεων και μέτρων και πιθανό έλεγχο.

Είναι λοιπόν για τους ανωτέρω λόγους, αναπόδραστη ανάγκη να θεσμοθετηθεί το μέτρο της επίδειξης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ή του δελτίου ταυτότητας προπονητή καλαθοσφαίρισης (για του οποίου την έκδοση προαπαιτείται άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και επί του οποίου υπάρχει φωτογραφία του δικαιούχου) για την είσοδο του προπονητή σε όλους τους αθλητικούς χώρους και εγκαταστάσεις όχι μόνο για τη διασφάλιση των αθλητών και της μεταδιδόμενης σε αυτούς γνώσης και αθλητικής συμπεριφοράς αλλά πλέον και για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και ζωής.

2ο ΘΕΜΑ: Περαιτέρω θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι ο ΣΕΠΚ δεν εκπροσωπείται σε κανενός άλλου είδους ομοσπονδία ή συλλογικό φορέα και δε συμμετέχει ούτε εκπροσωπείται στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Προπονητών Αθλημάτων (ΠΟΠΑ), με την οποία ουδέποτε είχε κανενός είδους σχέση. Η συγκεκριμένη ομοσπονδία η οποία φέρεται να εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες προπονητές αθλημάτων δε σχετίζεται με ομαδικά αθλήματα και για το λόγο αυτό παρακαλούμε όπως για οιοδήποτε θέμα αφορά τους προπονητές να λαμβάνουμε γνώση αυτοτελώς ως το αντιπροσωπευτικό όργανο των Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης σε όλη την Ελλάδα.

Μετά τιμής,

Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Γιαννάκης

Ο Γεν. Γραμματέας,
Παρασκευάς Μουρατίδης

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελώνe-genius.gr ...intelligent web software