Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σεμινάριο "Αθήνα 2008"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.
spahija_mikri.jpg Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο Διεθνές Σεμινάριο "Αθήνα 2008" που διοργάνωσε ο ΣΕΠΚ στο κλειστό της Κυψέλης (17-19 Ιουλίου). Η... αυλαία έπεσε με τις βραβεύσεις των ομιλητών και με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώθηκε ο κύκλος των σεμιναρίων (τοπικών, Νεαρών Παικτών, μεγάλο Διεθνές) του Συνδέσμου, που ανανέωσε το ραντεβού του με τους Έλληνες προπονητές για τη νέα σεζόν!
sepk_spahija.jpg

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο Διεθνές Σεμινάριο "Αθήνα 2008" που διοργάνωσε ο ΣΕΠΚ στο κλειστό της Κυψέλης (17-19 Ιουλίου). Η... αυλαία έπεσε με τις βραβεύσεις των ομιλητών και με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώθηκε ο κύκλος των σεμιναρίων (τοπικών, Νεαρών Παικτών, μεγάλο Διεθνές) του Συνδέσμου, που ανανέωσε το ραντεβού του με τους Έλληνες προπονητές για τη νέα σεζόν!

Οι Νέβεν Σπάχια, Οκτάι Μαχμούτι, Έρικ Μάσελμαν και Μάικ Ντάνλαπ καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό, που γέμισε το κλειστό του Πανελληνίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι όλοι οι ομιλητές ευχαρίστησαν στον ΣΕΠΚ για την πρόσκληση, αλλά κυρίως το ακροατήριο που έδωσε δυναμικό παρόν σημειώνοντας... ρεκόρ προσέλευσης με περίπου 500 συμμετοχές.

Ο Νέβεν Σπάχια μίλησε για το "επιθετικό transition", την "κίνηση στην αδύνατη πλευρά" και την "τριπλή αλλαγή" με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο. Χρησιμοποιώντας πολλά παραδείγματα από τις ομάδες που δούλεψε τα τελευταία χρόνια και κυρίως την περσινή πρωταθλήτρια Ισπανίας, Τάου έβαλε αμέσως τους προπονητές στο... κλίμα. Ο Οκτάι Μαχμούτι έδωσε τρεις μεστές ομιλίες με θέμα το "χτίσιμο της ομαδικής άμυνας", τη "σημασία του ψηλού στην επίθεση" και την "επίθεση εναντίον άμυνας με αλλαγές", τις οποίες ανέλυσε με πολύ μεθοδικό τρόπο. Ο Μάικ Ντάνλαπ κέρδισε την ομάδα επίδειξης και το ακροατήριο με το πάθος, την ενέργεια και την έμφαση που έδωσε στις λεπτομέρειες (μίλησε για το "αμυντικό transition", για την "ζώνη 1-1-3" και την "επίθεση εναντίον ζώνης"), ενώ ο Έρικ Μάσελμαν μοιράστηκε με τους Έλληνες προπονητές πρωτότυπες ιδέες και παράδειγμα από τη θητεία του στο ΝΒΑ σχετικά με το "πικ-εν-ρολ", την "άμυνα με παγίδες" και τις "ειδικές καταστάσεις".

Τους τέσσερις ομιλητές βράβευσαν για λογαριασμό του ΣΕΠΚ οι Θόδωρος Ροδόπουλος (Α' Αντιπρόεδρος), Γιώργος Καλαφατάκης (Β' Αντιπρόεδρος), Θόδωρος Μπολάτογλου (Γενικός Γραμματέας) κι ο "προπονητής της χρονιάς" Σούλης Μαρκόπουλος.

Το παρών στην τρίτη και τελευταία ημέρα του σεμιναρίου έδωσε ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ, Λάζαρος Παπαδόπουλος που την προηγούμενη ημέρα είχε συνάντηση στα γραφεία του ΣΕΠΚ με ανθρώπους του Συνδέσμου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό μπάσκετ.

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελώνe-genius.gr ...intelligent web software