“Βλέπουμε κάθε λεπτό ξεχωριστά”

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.
pedoulakis Ημέρα αφιερωμένη στους εκπροσώπους του Τύπου ήταν η χθεσινή για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος άνοιξε τις πόρτες του ΟΑΚΑ προκειμένου να φιλοξενήσει τους δημοσιογράφους. Προπονητές και παίκτες "υπέμειναν" τις ερωτήσεις των συντακτών στην καθιερωμένη Media Day, ενώ παράλληλα έγινε και η επίσημη φωτογράφηση της ομάδας. pedoulakis Ημέρα αφιερωμένη στους εκπροσώπους του Τύπου ήταν η χθεσινή για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος άνοιξε τις πόρτες του ΟΑΚΑ προκειμένου να φιλοξενήσει τους δημοσιογράφους. Προπονητές και παίκτες "υπέμειναν" τις ερωτήσεις των συντακτών στην καθιερωμένη Media Day, ενώ παράλληλα έγινε και η επίσημη φωτογράφηση της ομάδας.
Ο τεχνικός των "πρασίνων", Αργύρης Πεδουλάκης, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου αναφέρθηκε στις μεταγραφές, αλλά και στο θέμα της απόκτησης ενός παίκτη ώστε να καλυφθεί το κενό που αφήνει ο τραυματισμός του Ρόκο Λένι Ούκιτς για περίπου έξι εβδομάδες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε
Για τους στόχους της ομάδας

"Δεν κοιτάμε τόσο μακριά. Δεν βλέπουμε στο τέλος της χρονιάς. Είμαστε μόλις τρεις μέρες όλοι μαζί. Λόγω του Ευρωμπάσκετ έλειπαν αρκετά μέλη της ομάδας. Μόλις δώσαμε τα πρώτα φιλικά, όπου είδαμε τις αδυναμίες μας, τι πρέπει να διορθώσουμε. Ο χρόνος είναι αμείλικτος. Έχουμε μια δύσκολη χρονιά μπροστά μας, έχουμε χαμένες προπονήσεις, τραυματισμούς, έχουμε να δώσουμε έναν ολόκληρο γύρο στην Ευρωλίγκα εκτός έδρας. Λέμε ότι βλέπουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά, αλλά θα έλεγα ότι πρέπει να βλέπουμε το κάθε λεπτό ξεχωριστά. Δεν μπορούμε να μιλάμε για το τέλος της χρονιάς, αν δεν δούμε όλους τους παίκτες μαζί στο παρκέ πρώτα".

Για το ρόστερ, το οποίο έκλεισε νωρίς
"Το ρόστερ έκλεισε όντως νωρίς, αλλά οι παίκτες δεν ήρθαν νωρίς. Λειτουργούμε και παίζουμε ένα διαφορετικό μπάσκετ, πολύ σκεπτόμενο και θέλουμε χρόνο για να γίνουμε ένας. Θέλει χρόνο να γίνεις ομάδα. Και θα πρέπει να ζήσουμε με αυτό, με τις δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη στιγμή".

Για τον Ούκιτς, ο οποίος επέστρεψε τραυματίας
"Ο Ούκιτς ήρθε σε τραγική κατάσταση. Ευτυχώς για το παιδί δεν έγινε το μοιραίο να έχει χειρότερο τραυματισμό. Ήταν τυχερός. Τα 11 παιχνίδια σε 18 μέρες είναι πάρα πολλά, είναι ρωμαϊκή αρένα και πρέπει να κάνουν κάτι και οι παίκτες γι' αυτό. Το χειμώνα οι ομάδες που θα προχωρήσουν δίνουν περίπου 80 παιχνίδια. Έχουν να δώσουν όλη τη χρονιά ένα τεράστιο αριθμό παιχνιδιών. Πολλά παιδιά δεν μπορούν να παίξουν, γιατί παίζουνε και συνεχόμενα χρόνια σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο και έτσι όπως γίνεται νομίζω ότι δεν προστατεύονται κιόλας".

Για το κατά πόσο ήταν επιτυχημένη η μεταγραφική περίοδος
"Είχαμε πει και στη συνέντευξη Τύπου όταν τελείωσε το πρωτάθλημα, ότι θέλαμε πρώτα να τιμήσουμε τα παιδιά που μας εμπιστεύθηκαν και βοήθησαν, ώστε το όνομα του Παναθηναϊκού να παραμείνει ψηλά, ενώ ο προϋπολογισμός έπεσε. Κρατήσαμε αυτή τη βάση, θέλαμε επίσης να προσθέσουμε το ελληνικό στοιχείο, γι' αυτό προσθέσαμε τέσσερις Έλληνες παίκτες, συν τον Μάικ Μπατίστ, τον οποίο θεωρούμε Έλληνα, γιατί γνωρίζει το ελληνικό μπάσκετ και τον Παναθηναϊκό μετά από τόσα χρόνια στην ομάδα. Υπάρχουν και τα νέα παιδιά, για να υπάρξει μια συνέχεια. Τα τρία πλάνα λοιπόν που είχαμε υλοποιήθηκαν στη μεταγραφική περίοδο με μια μεγάλη προσπάθεια της διοίκησης, σε σχέση με τα δεδομένα της... νέας Ελλάδας που ζούμε από το 2010".

Για το αν θα αποκτηθεί κάποιος παίκτης εξαιτίας του τραυματισμού του Ούκιτς
pedoulakis2 "Ο Ρόκο είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για εμάς, ιδιαίτερα στο αμυντικό κομμάτι, γιατί θα πάει στον παίκτη που είναι ο καλύτερος δημιουργός. Είναι λίγα τα παιδιά που είναι πάνω από 1.95, παίζουν στη θέση του Ρόκο και που θα μπορούσε να μπει άμεσα στην ομάδα. Και να πάρουμε κάποιον δεν θα είναι σαν τον Ούκιτς. Και οι υποχρεώσεις μας τρέχουν. Έχουμε λίγες προπονήσεις, πολλούς αγώνες και δεν νομίζω ότι θα μας βοηθούσε το να αποκτήσουμε τώρα έναν παίκτη. Δεν θα μπορέσει να μας βοηθήσει. Νομίζω ότι περισσότερο θα μας μπέρδευε".

Για το αν θα μπορούσε για παράδειγμα να βοηθήσει ο Παππάς
"Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια που κάνει. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια που κάνουν και ο Παππάς, και ο Γιάνκοβιτς, αλλά και ο Χαραλαμπόπουλος. Έχουν ταλέντο, αλλά χρειάζονται κι άλλα πράγματα για να περάσουν στο επόμενο επίπεδο. Χρειάζονται διαφορετικές εικόνες. Θα πρέπει να κάνουν τεράστια δουλειά στο αμυντικό κομμάτι. Και οι τρεις είναι σκόρερ και πολλές φορές όταν ένας παίκτης έχει αυτό το χαρακτηρισμό, παγιδεύεται σε αυτό το κομμάτι και δεν αναπτύσσεται, δεν ανεβαίνει επίπεδο, δεν φτάνει να αγωνιστεί σε μεγάλες ομάδες. Έχουμε ανάλογα παραδείγματα στο παρελθόν. Όλοι τους βοηθάμε, ώστε να μπορέσουν να έχουν και συμμετοχή στο αύριο του ελληνικού μπάσκετ. Και για το καλό τους θα ήταν σωστό να τους αφήσουμε να δουλέψουν συγκεντρωμένοι στην καινούρια προσπάθεια που κάνουν".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελώνe-genius.gr ...intelligent web software