Συνάντηση προπονητών-διαιτητών

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.
esake_mikri.jpg Στα πλαίσια της συνέντευξης Τύπου που διοργάνωσε ο ΕΣΑΚΕ για την έναρξη των πλέι-οφ οι προπονητές των ομάδων που συνεχίζουν τη μάχη του ελληνικού πρωταθλήματος συναντήθηκαν με τους διαιτητές. Ενώπιον της ΚΕΔ οι τεχνικοί της Α1 έστειλαν τα μηνύματα προς τους ρέφερι για τα σημεία του παιχνιδιού που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. esake_megali.jpg

Στα πλαίσια της συνέντευξης Τύπου που διοργάνωσε ο ΕΣΑΚΕ για την έναρξη των πλέι-οφ οι προπονητές των ομάδων που συνεχίζουν τη μάχη του ελληνικού πρωταθλήματος συναντήθηκαν με τους διαιτητές. Ενώπιον της ΚΕΔ οι τεχνικοί της Α1 έστειλαν τα μηνύματα προς τους ρέφερι για τα σημεία του παιχνιδιού που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή.

Η συνάντηση ξεκίνησε με τους Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Παναγιώτη Γιαννάκη, Γκόρντον Χέρμπερτ, Νέναντ Μάρκοβιτς, Ηλία Ζούρο, Σούλη Μαρκόπουλο, Βαγγέλη Αγγέλου και Γιώργο Μπαρτζώκα να εύχονται "καλά παιχνίδια κατά τη διάρκεια των πλέι-οφ" και τους Στέλιο Συμεωνίδη-Βασίλη Οικονομίδη να απαντούν αναφερόμενοι σε "καλές διαιτησίες".

Κατόπιν οι προπονητές πήραν το λόγο κι αφού παραδέχτηκαν το υψηλό επίπεδο των ελλήνων διαιτητών εξέφρασαν τα... παράπονα τους αναφερόμενοι στις "παραβάσεις" των "γκρι". Παράλληλα εξέφρασαν την επιθυμία για ομοιόμορφα σφυρίγματα, την ώρα που ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών ζητούσε από τους διαιτητές "να μην κοιτούν το σκορ".

Συγκεκριμένα οι προπονητές αναφέρθηκαν στα εξής σημεία:

Στο αντικανονικό "κράτημα" (με τα χέρια) της άμυνας στους παίκτες που ρολάρουν προς το καλάθι μετά από pick-n-roll

Στην παράβαση open-hand (hand-checking), δηλαδή στο παρατεταμένο χέρι που κρατούν οι αμυντικοί όταν μαρκάρουν τη μπάλα

Στο αντικανονικό body check μες στη ρακέτα

Στα κινούμενα σκριν μακριά από τη μπάλα

Στο "θέατρο" για επιθετικό (flopping) ή αμυντικό φάουλ

Στη "μεταφορά" της μπάλας (palming), μια παράβαση που δεν σφυρίζεται με την ίδια διάρκεια σε όλα τα ματς και σε όλα τα σημεία ενός αγώνα

Στα αντικανονικά pick-n-roll με τους σκρίνερ να κάνουν "κινούμενο" σκριν

Στη χρήση των χεριών (πιάνοντας τα χέρια ή τη μέση του επιθετικού) στην overplay άμυνα

Στα κριτήρια με τα οποία σφυρίζονται τα αντιαθλητικά φάουλ στον αιφνιδιασμό

Στον κανονισμό που δεν επιτρέπει στους βοηθούς να σηκώνονται από τον πάγκο αν ο πρώτος προπονητής είναι όρθιος.

Ακόμη ο Βαγγέλης Αγγέλου πρότεινε οι διαιτητές να "σφυρίζουν" προπονήσεις των ομάδων για να έρχονται σε άμεση επαφή με αυτές, αλλά και να μαθαίνουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά των παικτών, ενώ ο Ηλίας Ζούρος αναφέρθηκε στη χρήση του "instant replay" σε αμφισβητούμενες φάσεις στη λήξη ενός αγώνα.

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελώνe-genius.gr ...intelligent web software