Διευκρινίσεις του ΣΕΠΚ

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.
block_proponiti Με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στο παιχνίδι Καβάλα-Ηλυσιακός και τις άστοχες δηλώσεις του Δημήτρη Παπανικολάου που ακολούθησαν ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης επιθυμεί να διευκρινήσει την ευθύνη, τη δικαιοδοσία και κυρίως τον πρωταρχικό του στόχο που είναι η τήρηση των αθλητικών νόμων.
Σύμφωνα με αυτούς για να καθοδηγήσει ένας προπονητής ομάδα, από Α τοπικό μέχρι Α1, απαιτούνται πιστοποιημένες γνώσεις που αποδεικνύονται από το δελτίο ταυτότητας του προπονητή θεωρημένο από ΣΕΠΚ και ΕΟΚ. Για τον έλεγχο τον ταυτοτήτων στην Α1 και σύμφωνα με τον κανονισμό του πρωταθλήματος  ΕΣΑΚΕ (Άρθρο 25, παρ 1 & 3) αρμόδιος είναι  ο τεχνικός παρατηρητής και ελλείψει αυτού ο Α΄ διαιτητής του αγώνα.

Για την έκδοση δελτίου ταυτότητας προπονητή είναι απαραίτητη είτε η ολοκλήρωση των σπουδών στο τμήμα Φυσικής Αγωγής ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης είτε η παρακολούθηση των Σχολών προπονητικής (κι όχι Σεμιναρίων όπως αναφέρεται αρκετές φορές εσφαλμένα) που ιδρύει  αποκλειστικά η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μετά από πρόταση της ΕΟΚ και του ΣΕΠΚ. Οι τελευταίες Σχολές λειτούργησαν το 2008.

Ο Σύνδεσμός μας, τα τέσσερα τελευταία έτη, με συνεχείς επιστολές και υπομνήματα προς τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, έχει επισημάνει το θέμα της μη λειτουργίας σχολών προπονητών, ίδρυση και λειτουργία που προβλέπεται και επιβάλλεται από το Ν.2725/99, με αποτέλεσμα εκατοντάδες προπονητών να μη δύνανται να ασκήσουν το επάγγελμα του προπονητή ή να έχει σταματήσει η εξέλιξή τους αφού δε δύνανται πλέον να αποκτήσουν δίπλωμα και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος προπονητή ανώτερης κατηγορίας από αυτή που βρίσκονται.

Πιο συγκεκριμένα πριν λίγες βδομάδες ο Πρόεδρος του ΣΕΠΚ, Παναγιώτης Γιαννάκης και ο Γενικός Γραμματέας,  Θόδωρος  Μπολάτογλου  συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Γιάννη Ιωαννίδη ο οποίος δεσμεύτηκε για την επανίδρυση των Σχολών, όπως είχε κάνει και κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Σεμιναρίου "Φαίδων Ματθαίου" στη Θεσσαλονίκη, παρουσία 400 προπονητών μελών μας. Κι ο Σύνδεσμος μας είναι σίγουρος ότι θα τηρήσει αυτή την υπόσχεση του για την επανίδρυση των Σχολών, κατεύθυνση προς την οποία πιέζει από κοινού κι η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Ο Σύνδεσμος επιδεικνύει ιδιαίτερο ζήλο για την διεξαγωγή των Σχολών Προπονητικής, ως οφείλει άλλωστε για το καλό του αθλήματος. Οι ενστάσεις για το ποιος θα καθίσει στον πάγκο ή θα δηλωθεί πρώτος προπονητής δεν είναι δική του ευθύνη ή αρμοδιότητα, όπως ανέφερε σχετικό δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας, στην οποία γράφτηκε ψευδώς ότι Γενικός Γραμματέας, Θόδωρος Μπολάτογλου, ήταν παρών στο γήπεδο της Καλαμίτσας, την ώρα που ο ίδιος βρισκόταν στην Αθήνα.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι οι υπεύθυνοι εφάρμοσαν τον κανονισμό πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ, όπως είχαν υποχρέωση, και όχι όπως κακόβουλα αναφέρθηκε ύστερα από υποδείξεις του ΣΕΠΚ ή της ΓΓΑ.

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελώνe-genius.gr ...intelligent web software