"Καθήκον του μπάσκετ"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

sepk_christo Το Χριστοδούλειο Ίδρυμα επισκέφτηκε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ο ΣΕΠΚ, ο ΠΣΑΚ, ο ΕΣΑΚΕ, αλλά κι η Εμπορική Τράπεζα. Η οικογένεια του μπάσκετ μοίρασε δώρα και χαρά στα κορίτσια που φιλοξενούνται στο ίδρυμα, ενώ το ραντεβού ανανεώθηκε για το προσεχές μέλλον καθώς το Χριστοδούλειο Ίδρυμα αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για την μπασκετική κοινότητα.

Τον Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Θόδωρο Μπολάτογλου, τον Ειδικό Γραμματέα Αλέκο Δάγλα και τον προπονητή του Περιστερίου, Αργύρη Πεδουλάκη.

Από τον ΠΣΑΚ το παρών έδωσαν ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Παπανικολόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Κώστας Αλεξανδρίδης και τα μέλη: Νώντας Παπαντωνίου, Χάρης Γιαννόπουλους, Γιάννης Αθανασούλας, Βασίλης Καββαδάς, Σωκράτης Ψαρόπουλος, Αλέξης Τόλιας, Έρικ Μπόατενγκ και Θοδωρής Τσιλούλης, Τους φορείς του μπάσκετ υποδέχτηκε η διευθύντρια του Χριστοδούλειου Ιδρύματος, Ακριβή Αλέπη - Κακλαμάνη.

Ακριβή Αλέπη – Κακλαμάνη: «Το Χριστοδούλειο Ίδρυμα μετράει 68 χρόνια. Έχει ιδρυθεί το 1943 από τον ιερέα Απόστολο Χριστοδούλου και μέχρι σήμερα έχει φιλοξενήσει πάνω από 3000 κορίτσια. Φιλοξενεί κορίτσια με εισαγγελική εντολή για τα οποία το περιβάλλον στις οικογένειες τους δεν είναι καλό. Αυτή τη στιγμή φιλοξενούμε 32 κορίτσια ηλικίας από τεσσάρων ως 22 χρόνων. Είναι από το νηπιαγωγείο ως και φοιτήτριες. Εμείς τους προσφέρουμε ότι ακριβώς και ένα σπίτι και ένας υπεύθυνος γονιός. Ότι καλύτερο μπορεί να προσφέρει ένα γονιός. Αυτό είναι το Χριστοδούλειο και η ζωή του δίχως καμία κρατική επιχορήγηση αλλά μόνο με βοήθεια από φίλους. Η παρουσία επί πέντε χρόνια των αθλητών είναι πολύ μεγάλη βοήθεια και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε. Προσφέρουν δώρα και χαρά στα παιδιά και για εμάς είναι πολύ σημαντικό».


Αργύρης Πεδουλάκης: «Νομίζω ότι επιβάλλετε και είναι καθήκον να είμαστε δίπλα σε αυτά τα παιδιά. Οι σύνδεσμοι των προπονητών και των αθλητών έχουν καθιερώσει τέτοιες μορφές κοινωνικής δραστηριότητας. Το Χριστοδούλειο το γνωρίζω πολλά χρόνια και κάνει εξαιρετικό έργο με τα κορίτσια. Είναι μια μεγάλη οικογένεια και για μένα είναι σημαντικό ότι παίρνουμε δύναμη απ’ αυτά τα παιδιά. Ερχόμενος εδώ βλέπεις πόσο αισιόδοξος πρέπει να είσαι βλέποντας πόσο πολεμιστές της ζωής είναι αυτά τα παιδιά αλλά και οι εθελοντές του Ιδρύματος. Σίγουρα παίρνεις δύναμη. Αυτά τα παιδιά είναι πιο έτοιμα να βγουν στη ζωή, να έχουν την υγεία τους και να είναι η ζωή τους καλύτερη στις μεγαλύτερες ηλικίες».


Θεόδωρος Μπολάτογλου: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό γι αυτό συμμετέχουμε σε τέτοιες εκδηλώσεις γι’ αυτά τα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Όλοι οι φορείς του μπάσκετ είναι κοντά σε αυτά τα παιδιά, είναι στην σκέψη μας και πάντα θα έχουν την βοήθεια μας ότι και αν χρειαστούν. Το καλύτερο είναι ότι παίρνουν τα κατάλληλα εφόδια προκειμένου να γίνουν χρήσιμα μέλη στην κοινωνία».


Νίκος Παπανικολόπουλος: «Είναι η πέμπτη χρονιά που βρισκόμαστε εδώ και ελπίζω να συνεχίσουμε για πολλά χρόνια ακόμα. Φέτος βέβαια είναι διπλή η χαρά καθώς πρόεδρο του Συνδέσμου μας είναι ο Μανώλης Παπαμακάριος ο οποίος είναι ο αυτός που ανέπτυξε την μεταξύ μας σχέση πριν από πέντε χρόνια. Είναι χαρά και υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο Χριστοδούλειο Ίδρυμα και κοντά τους όσο μπορούμε καθ΄όλη την διάρκεια της χρονιάς. Η ευχή μου είναι τα παιδιά να έχουν υγεία και το χαμόγελο στα χείλη τους και οι άνθρωποι που μεριμνούν γ’ αυτά να έχουν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη».

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελώνe-genius.gr ...intelligent web software