Ο μαθητής ξεπέρασε τον δάσκαλο

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.
knight_coachk Ο Μάικ Σιζέφσκι (ξανά) γράφει ιστορία. Ο "κόουτς-Κ" μετά το 74-69 του Ντιουκ επί του Μίσιγκαν Στέιτ έφτασε τις 903 νίκες στην 1η κατηγορία, ξεπερνώντας τον "δάσκαλο" του Μπόμπι Νάιτ για να γίνει ο πολυνίκης προπονητής στην ιστορία του κολεγιακού πρωταθλήματος!

Ο Νάιτ βρισκόταν στις εξέδρες του κατάμεστου "Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν" και μετά το τέλος του αγώνα ασπάστηκε και αγκάλιασε θερμά τον δακρυσμένο Σιζέφσκι, τον οποίο είχε παίκτη στην ομάδα του στρατού. Αποτελούσε μάλιστα τον μέντορα του σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του άκρως πετυχημένου προπονητή του Ντιουκ.

"Απλά είπα στον Κόουτς ότι τον αγαπώ. Δεν θα ήμουν εδώ χωρίς αυτόν. Είναι μια κοινή στιγμή. Ξέρω ότι είναι περήφανος. Το ίδιο κι εγώ γιατί είμαι ενας άνθρωπος που δούλεψε μαζί του, τον μελέτησε και προσπάθησε να του μοιάσει.

Δεν ξέρω πόσοι άνθρωποι του το έχουν πει, αλλά εγώ τον αγαπώ γιατί έχει κάνει και τον ευχαριστώ. Όταν τον αγκάλιασα μου είπε "παιδί μου, έκανες πολύ καλή δουλειά για ένα παιδί που δεν μπορούσε να σουτάρει", οπότε αυτό μάλλον σημαίνει ότι με αγαπάει κι αυτός. Τουλάχιστον έτσι το εκλαμβάνω εγώ" σχολίασε με μια δόση χιούμορ ο προπονητής των ρεκόρ.

Ο Μπόμπι Νάιτ με επίσημη δήλωση του τόνισε: "Πίστευα ότι θα ήταν σπουδαίο να ξεπερνούσα τις 900 νίκες. Όταν το πέτυχα, ήθελα ο Μάικ να είναι αυτός που θα τις ξεπεράσει. Είναι σπουδαίο για έναν προπονητή κι έναν πρώην παίκτη του να πετυχαίονουν τόσες νίκες, την ωρα που σχεδόν προπονούσαν την ίδια εποχή.

Δεν υπάρχει κανείς που να σέβομαι περισσότερο σε όι αφορά τον τρόπο που προπονούσε και ακολουθούσε τους κανόνες από τον Μάικ. Στην ιστορία του κολεγιακού μπάσκετ δεν υπάρχει καλύτερος προπονητής από τον Μάικ Σιζέφσκι".

Για τον Σιζέφσκι μίλησε κι ο άλλοτε παίκτης του Σέιν Μπατίερ: "Δεν είναι έκπληξη επειδή έζησα από πρώτο χέρι την προετοιμασία, αλλά και το πάθος που βάζει καθημερινά στο πρόγραμμα του. Ξέρω, βέβαια, ότι αν ήταν στο χέρι του θα έδινε στον Μπόμπι Νάιτ την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Ο κόουτς μοιάζει αγέραστος. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Μου φαίνεται ο ίδιος από την εποχή που ήμουν φρέσμαν στο Ντιουκ. Δεν βλέπω το λόγο να μην συνεχίσει να νικαει για πολλά χρόνια ακόμα".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software