Ο Λόλο Σάινθ αναλύει το Ευρωμπάσκετ

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Λίγο πριν την έναρξη της δεύτερης φάσης του Ευρωμπάσκετ o Λόλο Σάινθ, ένας από τους πιο γνωστούς Ισπανούς προπονητές, ανέλυσε το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά περισσότερο ξεκαθάρισε τεχνικά την κόντρα Ελλάδας και Ισπανίας. «Μπορεί κάποιος να το χαρακτηρίσει και πρόωρο τελικό αν και νομίζω ότι Ισπανία και Ελλάδα έχουν να δώσουν πολλά ακόμα μέχρι το τέλος. Σίγουρα μιλάμε για τις δύο καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και αναμφίβολα περιμένουμε ένα μεγάλο παιχνίδι. Θεωρώ ότι την δεδομένη στιγμή η Ισπανία είναι λίγο πιο φορμαρισμένη από την Ελλάδα, αν και η ήττα από την Κροατία ήταν κάτι που δεν περιμέναμε»

ήταν τα λόγια του Σάινθ ο οποίος αναφέρθηκε στα όπλα των δύο αντιπάλων: «Ουσιαστικά είναι δύο σύνολα που μάχονται με τον ίδιο τρόπο. Ξεκινούν δηλαδή το παιχνίδι τους από την πολύ καλή άμυνα και έπειτα αναζητούν τρόπους μέσα από συγκεκριμένα συστήματα για να σκοράρουν. Η Ελλάδα αυτή την στιγμή δεν έχε βρει καλό ρυθμό στην επίθεση, αλλά στην άμυνα είναι εκπληκτική. Η Ισπανία μέχρι και το παιχνίδι με τους Κροάτες υποστηρίζαμε ότι παίζει πολύ καλή άμυνα, όμως, το συγκεκριμένο ματς ήταν σίγουρα μια πολύ κακή παρένθεση. Θεωρώ ότι οι δύο αντίπαλοι μοιάζουν αρκετά και αυτό δίνει στον αγώνα ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ένα πολύ σημαντικό όπλο της Ισπανίας είναι επίσης ότι αποτελείται από πολλές καλές μονάδες, οι οποίες παίζουν μαζί από τις μικρές Εθνικές των παίδων και των εφήβων με αποτέλεσμα να έχουν δέσει πολύ και να θυμίζουν περισσότερο σύλλογο παρά Εθνική ομάδα».

Η κουβέντα πήγε σε γενικότερα θέματα που αφορούν το ευρωπαϊκό μπάσκετ και ο Λόλο Σάινθ δεν δίστασε να ξεστομίσει κάτι που μερικά χρόνια πριν ούτε καν μπορούσε να σκεφτεί τεχνικός από την γηραιά ήπειρο: «Το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι σε εξαιρετικό επίπεδο. Θεωρώ ότι είναι πλέον ίσο με το ΝΒΑ και δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από αυτό. Αν μάλιστα οι Ευρωπαίοι παίκτες που παίζουν στις ΗΠΑ έπαιζαν στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και στην Ευρωλίγκα, τότε ίσως και το επίπεδο της Ευρώπης να ήταν ανώτερο από αυτό του ΝΒΑ. Έχουμε την Ευρωλίγκα που είναι πολύ οργανωμένη κατάσταση και στην οποία συμμετέχουν μεγαθήρια. Βέβαια τις πιο πολλές ελπίδες σε μια τέτοια διοργάνωση τις έχει πάντα ο πιο πλούσιος και αυτή την στιγμή τα πιο πλούσια κλαμπ στην ευρωλίγκα είναι ο Παναθηναϊκός, η Ταού και η ΤΣΣΚΑ».


Ποια είναι η άποψή του όμως, για το μπάσκετ που παίζεται, ποια είναι η γνώμη του σε καθαρά τεχνικά θέματα;

«Το μπάσκετ δεν είναι τόσο θεαματικό όσο ήταν παλιά. Πλέον όλες οι ομάδες παίζουν pick en roll κινούνται ελάχιστα στο παρκέ και όλα αυτά τα κάνουν για να αποφύγουν όσο το δυνατόν περισσότερο τα λάθη. Για μένα από το ευρωπαϊκό μπάσκετ απουσιάζει η κίνηση, όμως, η στρατηγική των προπονητών είναι σε τρομερά υψηλό επίπεδο».

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελώνe-genius.gr ...intelligent web software