Η καρδιά του Προπονητή Χτύπησε στο Αρκαλοχώρι

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το 2ο σεμινάριο προπονητών μπάσκετ στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου. Μερικοί από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές μίλησαν για διάφορα θέματα που άπτονται του αθλήματος, μπροστά σε κοινό συναδέλφων από όλο το νομό Ηρακλείου.

Οι διοργανωτές, ωστόσο, ένοιωσαν την ανάγκη να ευχηθούν στο Νίκο Αποστολίδη που απουσίασε λόγω του ατυχήματος του γιου του, περαστικά και ταχεία ανάρρωση.


 Το σεμινάριο ξεκίνησε το Σάββατο με την ομιλία του Ανδρέα Γκατζούλη, προπονητή φυσικής κατάστασης του Αμαρουσίου. Το θέμα της ομιλίας του ήταν η δύναμη, η εκρηκτικότητα και η ταχύτητα σε νεαρούς καλαθοσφαιριστές.

 

Ακολούθησε ο Αλέκος Δάγλας, ο οποίος αναφέρθηκε στην προπόνηση ομάδας με λιγότερους από δέκα παίκτες, όταν εκείνη αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, ή προβλήματα με τραυματισμούς.

 

Ο γενικός γραμματέας του ΣΕΠΚ Θόδωρος Μπολάτογλου, μίλησε για επιθέσεις motion και εξήγησε όλα τα παρακλάδια που μπορούν να αναπτυχθούν από το συγκεκριμένο σύστημα.

 

Η πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε με τον προπονητή του Κολοσσού Ρόδου Βαγγέλη Αλεξανδρή, ο οποίος μίλησε για άμυνα και συγκεκριμένα για το πώς χτίζεις το man to man στην ομάδα σου.

 

Την δεύτερη μέρα του σεμιναρίου (Κυριακή) πρώτος ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Πρίφτης, ο οποίος ανέλυσε την φιλοσοφία του σχετικά με τι ειδικές καταστάσεις που δημιουργούνται σε ένα παιχνίδι. Όταν τελειώνει ο χρόνος της επίθεσης, όταν τελειώνει ένα ματς και πολλές άλλες τέτοιες περιστάσεις.

 

Την σκυτάλη πήρε ο Παρασκευάς Μουρατίδης, ο οποίος είχε σαν βασική θεματολογία την ατομική προπόνηση και συγκεκριμένα την βασική τεχνική (ντρίμπλα, πάσα, ριμπάουντ και block out).

 

Ο Γιαννης Χρυσανθόπουλος αναφέρθηκε στην πιεστική άμυνα και στο zone press σε όλο το γήπεδο.

 

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με την ομιλία του προπονητή του Πανελληνίου Γιώργου Καλαφατάκη, ο οποίος ανέπτυξε την δική του θεωρία σχετικά με τον αιφνιδιασμό (δευτερεύοντα και πρωτεύοντα).

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελώνe-genius.gr ...intelligent web software