Καλό ταξίδι...

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.
sevdinoglou.jpgΤο ελληνικό μπάσκετ αποχαιρετά ένα από τα αγαπημένα του παιδιά. Ο λόγος για τον Βαγγέλη Σεβδίνογλου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στα 76 του χρόνια. Συνέδεσε το όνομα του με το μπάσκετ του Πειραιά, την ΑΕΚ, αλλά και τον ΣΕΠΚ, καθώς ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη του.
sepk_megali.jpg Το ελληνικό μπάσκετ αποχαιρετά ένα από τα αγαπημένα του παιδιά. Ο λόγος για τον Βαγγέλη Σεβδίνογλου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στα 76 του χρόνια. Συνέδεσε το όνομα του με το μπάσκετ του Πειραιά, την ΑΕΚ, αλλά και τον ΣΕΠΚ, καθώς ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη του.

Ο Βαγγέλης Σεβδίνογλου άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα το πρωί στην κλινική Λευκός Σταυρός, στην οποία νοσηλευόταν, μετά από σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι. Ο Βαγγέλης Σεβδίνογλου γεννήθηκε στην Νίκαια στις 14/1/1933. Άρχισε να παίζει μπάσκετ το 1951 στον Πειραϊκό. Το 1954 πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ, μετά από εισήγηση του τότε προπονητή της αείμνηστου Μίσσα Πανταζόπουλου.

Στην ΑΕΚ αγωνίστηκε για επτά χρόνια, έως το 1961, και ήταν μέλος της ομάδας, που κατέκτησε το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα στην ιστορία του συλλόγου, το 1958.

Μετά το 1961, ασχολήθηκε με το μπάσκετ ως προπονητής. Κάθισε στον πάγκο των Πειραϊκού (ανδρικής και γυναικείας ομάδας), Φοίνικα Πειραιά, Πορφύρα, ΧΑΝ Νικαίας και Ιωνικού Νικαίας. Από το ’67 έως το ’70 εργάστηκε στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ.

Το 1970 ανέλαβε την τεχνική ευθύνη των τμημάτων υποδομής του Ολυμπιακού και ταυτόχρονα ήταν συνεργάτης των Νίκου Μήλα (αρχικά), Φαίδωνα Ματθαίου (στην συνέχεια) στην πρώτη ομάδα των «ερυθρολεύκων». Τη σεζόν 1973-74 ήταν πρώτος προπονητής στην ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού.

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελώνe-genius.gr ...intelligent web software