Προσεγγίζοντας το ματς Νο3 των "8" της Ευρωλίγκα

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.
proponites.jpg Οι οκτώ προπονητές που συμμετέχουν στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα μιλούν για το τρίτο παιχνίδι της σειράς των πλέι-οφ κι ο καθένας αναλύει ένα διαφορετικό κομμάτι. Για τον ρυθμό μιλάει ο Τσάβι Πασκουάλ, για την έδρα ο Χουάν Πλάθα, για το σκορ ο Παναγιώτης Γιαννάκης, για την διάρκεια ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, για τον αντίπαλο ο Σιμόνε Πανιτζάνι, για την άμυνα και τα ριμπάουντ ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, για τα λάθη ο Έτορε Μεσίνα, την ώρα που ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς ευχαρίστησε στους παίκτες τους για τη φετινή πορεία.
proponites_megali.jpg Οι οκτώ προπονητές που συμμετέχουν στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα μιλούν για το τρίτο παιχνίδι της σειράς των πλέι-οφ κι ο καθένας αναλύει ένα διαφορετικό κομμάτι. Για τον ρυθμό μιλάει ο Τσάβι Πασκουάλ, για την έδρα ο Χουάν Πλάθα, για το σκορ ο Παναγιώτης Γιαννάκης, για την διάρκεια ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, για τον αντίπαλο ο Σιμόνε Πανιτζάνι, για την άμυνα και τα ριμπάουντ ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, για τα λάθη ο Έτορε Μεσίνα, την ώρα που ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς ευχαρίστησε στους παίκτες τους για τη φετινή πορεία.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο τρόπος που ο καθένας από τους κορυφαίους προπονητές της Ευρώπης προσεγγίσουν τα κρίσιμα αυτά παιχνίδια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Παναγιώτης Γιαννάκης (Ολυμπιακός): "Ταξιδεύουμε στην Ισπανία θεωρώντας ότι η σειρά είναι στο 0-0. Ξέρουμε ότι η Ρεάλ θα μας β άλει πίεση από το πρώτο δευτερόλεπτο. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος που ξέρει να παίζει σημαντικά παιχνίδια και να προετοιμάζεται μετά από σπουδαίες νίκες ή βαριές ήττες. Περιμένουμε πίεση από τον κόσμο, από τη στιγμή που παίζουμε στο γήπεδο τους, οπότε θα πρέπει να έχουμε το υψηλότερο επίπεδο συγκέντρωσης σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ο έλεγχος του ρυθμού, των ριμπάουντ και των λαθών θα κρίνουν τον νικητή σε αυτή την τρίτη μάχη".

Χουάν Πλάθα (Ρεάλ Μαδρίτης): "Στην Αθήνα αποδείξαμε ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα με γεμάτο ρόστερ, όπως είναι ο Ολυμπιακός. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να αισθανόμαστε σίγουροι για τον εαυτό μας. Πιστεύω ότι αξίζουμε τη νίκη στο τρίτο παιχνίδι, αλλά για να το πετύχουμε δεν θα πρέπει να σκεφτόμαστε ούτε το τέταρτο ματς, ούτε το πέμπτο. Πρέπει να πάμε βήμα-βήμα και ξαναλέω ότι με βάση την προσπάθεια που κάναμε στα δύο πρώτα παιχνίδια αξίζουμε τη νίκη".

Ζέλικο Ομπράντοβιτς (Παναθηναϊκός): "Προετοιμαστήκαμε για το τρίτο παιχνίδι κόντρα στη Σιένα με υψλή συγκέντρωση κι έτσι θέλω να δω τους παίκτες μου να παίξουν. Τα επόμενα παιχνίδια θα είναι πολύ δύσκολα, όπως ήταν κι αυτά στην Αθήνα, καθώς κι οι δύο ομάδες έχουν μεγάλη ποιότητα και θέλουν να πάρουν το εισιτήριο για το φάιναλ-φορ. Είδαμε το δεύτερο παιχνίδι με μεγάλη προσοχή και καταλάβαμε ότι σταματήσαμε να παλεύουμε μετά τα 26 λεπτά, χαραμίζοντας μια διαφορά 16 πόντων. Αυτή τη φορά πρέπει να παίξουμε δυνατά για 40 λεπτά προκειμένου να πάρουμε πίσω το πλεονέκτημα έδρας. Σεβόμαστε τη Σιένα σαν ομάδα, αλλά πιστεύουμ εότι μπορούμε να τους κερδίσουμε και να πάρουμε το προβάδισμα. Με καλή άμυνα και ριμπάουντ, μπορούμε να τα καταφέρουμε".

Σιμόνε Πιανιτζάνι (Σιένα): "Ξέρουμε πολύ καλά ότι θα είναι ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι, επειδή ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που φτιάχτηκε για να κερδίσει την Ευρωλίγκα και μπορούν κατά συνέπεια να νικήσουν σε κάθε γήπεδο. Θα έρθουν στη Σιένα για να αφήσουν στο παρκέ όλες τις ικανότητες και την περηφάνεια τους, έχοντας την αυτοπεποίθηση ότι μπορούν να πάρουν το αποτέλεσμα. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα από το δεύτερο παιχνίδι, αν θέλουμε να κερδίσουμε και πάλί. Πετύχαμε κάτι σημαντικό στην Αθήνα, αλλά ο στόχος μας είναι να κάνουμε ένα βήμα προς το φάιναλ-φορ. Ελπίζω ότι θα έχουμε καλύτερα ποσοστά ευστοχίας αφού παίζουμε στο γήπεδο μας".

Ντούσκο Ιβάνοβιτς (Τάου): "Προετοιμαστήκαμε για το παιχνίδι θεωρώντας ότι ο Ναβάρο θα παίξει. Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης στην ομάδα μας. Κάναμε πολλά πράγματα λάθος στο δεύτερ οπαιχνίδι. Δεν ήταν θέμα λεπτομερειών. Πρέπει να βελτιώσουμε αρκετά κομμάτια του παιχνιδιού, πριν σκεφτούμε τις λεπτομέρειες που κρίνουν τα παιχνίδια. Η Τάου παίζει πάντα με πίεση, είτε αγωνίζεται εντός, είτε εκτός. Πάντα προτιμώ να παίζουμε στο γήπεδο μας. Το παιχνίδι δεν πιστεύω ότι θα κριθεί στο πρώτο δεκάλεπτο. Κι οι δύο ομάδες χρειάζονται υπομονή και πρέπει να παίξουν σκληρά για 40 λεπτά".

Τσάβι Πασκουάλ (Μπαρτσελόνα): "Είμαστε σε καλή κατάσταση, ακόμη κι αν έχουμε προβλήματα μικροτραυματισμών είμαστε πνευματικά προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε την Τάου στη Βιτόρια. Είμαστε έτοιμοι να ξεπεράσουμε τις αντιξοότητες και δεν αναφέρομαι μόνο στους οπαδούς τους. Ξέρουμε ότι κάθε καλάθι τους μπορεί να δημιουργήσει ευφορία. Για αυτό και πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα. Πρέπει να παλέψουμε με τα αρνητικά συναισθήματα που προκάλεσε η ήττα στο πρώτο ματς. Η Ταού παίζει γρήγορα και παίρνει γρήγορες αποφάσεις στην επίθεση. Δεν πρέπει να αφήσουμε τον έλεγχο να γίνει πολύ γρήγορος. Η Ταού μπορεί να προσθέσει κάτι διαφορετικό στο παιχνίδι της και δεν αναφέρομαι σε άμυνες ζώνης, αλλά σε μια διαφορετική διάταξη πικ-εν-ρολ".

Ντούσκο Βουγιόσεβιτς (Παρτίζαν): "Η ομάδα θα προσπαθήσει να επιβληθεί σε αυτό το παιχνίδι παίζοντας επιθετικά. Ακόμη, όμως κι αν τελειώσει η σειρά στο 3-0 μπορούμε να πούμε ότι η πορεία της Παρτίζαν στην Ευρωλίγκα ήταν άριστη! Πρώτα θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου, αν και δεν παραδίδουμε τα όπλα. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να συνεχίσουμε στη διοργάνωση. Μας κέρδισαν δύο φορές στη Μόσχα κι η ομάδα μου είναι έτοιμη να αντιδράσει. Σεβόμαστε την ΤΣΣΚΑ και ξέρουμε ότι έχουν το προβάδισμα για την πρόκριση, αλλά εμείς έχουμε το δικαίωμα στην ελπίδα".

Έτορε Μεσίνα (ΤΣΣΚΑ Μόσχας): "Θα προσπαθήσουμε να ξεχάσουμε τα δύο παιχνίδια που παίξαμε στη Μόσχα και να συγκεντρωθούμε για ένα δύσκολο παιχνίδι. Η άμυνα και τα ριμπάουντ είναι πάντα ένας σημαντικός παράγοντας κι εμείς περιμένουμε ότι ο αντίπαλος θα κάνει κάποιες παραλλαγές για να αυξήσει τις πιθανότητες του για τη νίκη". 

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software