Αμοιρίδης: «Στη Σταυρούπολη θέλουμε να απολαύσουμε τα play-off»
Ο προπονητής της Σταυρούπολης, Παναγιώτης Αμοιρίδης, μίλησε στην ιστοσελίδα του Σ.Ε.Π.Κ. για την πορεία της ομάδας στον 5o όμιλο της National League 2 και τη συμμετοχή στα play-off ανόδου.
Η συμμετοχή στα play-off της National League 2 ήταν ο στόχος που τέθηκε εξ αρχής για τη Σταυρούπολη. Πώς αξιολογείτε, λοιπόν, την πορεία της ομάδας στον 5ο όμιλο;
«Ο στόχος που τέθηκε το καλοκαίρι, όταν καταρτίστηκε το ρόστερ, ήταν η είσοδος στα play-off, σε όποια θέση κι αν βρισκόμασταν. Τελικά, με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου καταφέραμε να τερματίσουμε στην τέταρτη θέση, που είναι η υψηλότερη που έχουμε κατακτήσει μέχρι τώρα. Το πετύχαμε την τελευταία αγωνιστική, παρότι καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος η ομάδα κυμαινόταν από την πέμπτη έως την έβδομη θέση. Ένας πολύ καλός δεύτερος γύρος, με οκτώ νίκες και δύο ήττες, μας επέτρεψε να φτάσουμε ψηλά και να καταλάβουμε την τέταρτη θέση. Ο στόχος εξαρχής δεν ήταν η τετράδα καθ’ εαυτή, αλλά η είσοδος στα play-off, την οποία πετύχαμε τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος. Αυτό μείωσε και το άγχος των παιδιών, και έτσι έπαιξαν καλύτερα».
Ποια είναι η προετοιμασία σας για τα play-off; Υπάρχει πίεση ή άγχος;
«Τώρα δεν υπάρχει πίεση ούτε άγχος. Θέλουμε να το χαρούμε όλοι μαζί – η ομάδα, τα παιδιά, η διοίκηση και εμείς οι προπονητές. Μπορεί η πορεία να συνεχιστεί ή να τελειώσει γρήγορα αν δεν περάσουμε στην επόμενη φάση, αλλά δεν υπάρχει άγχος για αυτό. Το σημαντικό είναι να είναι τα παιδιά καλά, να το ευχαριστηθούν, γιατί τέτοια παιχνίδια δεν τα παίζεις κάθε χρόνο. Η εμπειρία που θα πάρουν οι νεαροί παίκτες είναι πολύτιμη, ειδικά αφού έχουμε μειώσει το μέσο όρο ηλικίας της ομάδας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Θέλουμε να χαρούν αυτά τα παιδιά γιατί το κέρδισαν μέσα στο γήπεδο. Ο στόχος μας είναι να απολαύσουμε τη διαδικασία».
Ποια είναι η φιλοσοφία της Σταυρούπολης ως οργανισμού;
«Η Σταυρούπολη είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία και συμμετοχή σε εθνικές κατηγορίες, τόσο στη Γ’ όσο και στη Β’ Εθνική. Βρίσκεται στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης και προέκυψε από τη συγχώνευση δύο τοπικών σωματείων. Εκπροσωπεί τον Δήμο Παύλου Μελά και είναι ομάδα με βαθιά ιστορία: από εδώ ξεκίνησαν αθλητές όπως ο Λάζαρος Παπαδόπουλος και ο Θοδωρής Ζάρας. Είναι ένα οργανωμένο και νοικοκυρεμένο σωματείο, που ξεκίνησε από τα τοπικά πρωταθλήματα και με συνέπεια έφτασε στις εθνικές κατηγορίες. Η Σταυρούπολη έχει καθιερωθεί σταθερά τα τελευταία 4-5 χρόνια στις εθνικές κατηγορίες και δίνει τη δυνατότητα σε νέα παιδιά να αναδειχθούν, να παίξουν σε υψηλό επίπεδο και να εξελιχθούν αθλητικά».
Ποιος είναι ο στόχος για το κλείσιμο του πρωταθλήματος;
«Θα είμαστε ευχαριστημένοι αν ολοκληρώσουμε το πρωτάθλημα όλοι υγιείς, χωρίς τραυματισμούς, και όσο πιο μακριά μπορούμε μέσα από τη διαδικασία των play-off. Στόχος είναι να δώσουμε στα παιδιά όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια και εμπειρία, να απολαύσουμε τη διαδικασία και να κλείσουμε τη σεζόν με θετικό τρόπο».