Skip to main content

Ιμπραημάκης: «Ο Ίκαρος Καλλιθέας θέλει να δώσει χρώμα στην κατηγορία»

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Ο προπονητής του Ίκαρου Καλλιθέας, Μανώλης Ιμπραημάκης, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για το νικηφόρο ξεκίνημα στη National League 2, το μοντέλο που στηρίζει ο οργανισμός και το επίπεδο του ανταγωνισμού στην κατηγορία.

Με ποια προοπτική άρχισε η σεζόν 2024/25 για τον Ίκαρο Καλλιθέας και πώς σχολιάζεις το ξεκίνημα στον 2ο όμιλο της National League 2, σημειώνοντας τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες;
«Η φετινή προσπάθεια αποτελεί ουσιαστικά συνέχεια της περσινής, με έναν κορμό νέων και ταλαντούχων παιδιών που προέρχονται από τον Ίκαρο ή εντάχθηκαν στην πορεία. Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε ένα αθλητικό και νεανικό σύνολο που θα παίζει σε γρήγορο ρυθμό. Η φετινή έκδοση, λοιπόν, αποτελεί συνέχεια της περσινής. Δεν ήταν εύκολο, καθώς κάποια παιδιά αποχώρησαν για να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε υψηλότερες κατηγορίες. Επομένως, το στοίχημα ήταν ακόμα μεγαλύτερο, καθώς έπρεπε να καλύψουμε τα κενά που δημιουργήθηκαν σύμφωνα με τη φιλοσοφία και τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Σε κάθε περίπτωση, θέλουμε να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί, όπως πέρσι, και να κάνουμε το επόμενο βήμα, φτάνοντας στα play-offs. Την προηγούμενη χρονιά δεν τα καταφέραμε, μένοντας εκτός λόγω ισοβαθμίας. Το 3-0 στο ξεκίνημα είναι πολύ σημαντικό για εμάς και τη ψυχολογία μας. Τα νέα παιδιά "τρέφονται" από την ψυχολογία. Στον Ίκαρο Καλλιθέας, απολαμβάνουμε το μπάσκετ! Αυτό είναι το πιο σημαντικό: να χαιρόμαστε αυτό που κάνουμε, έχοντας παράλληλα ως ξεκάθαρο στόχο τη συμμετοχή στα play-offs ανόδου».

Το περασμένο καλοκαίρι ο Ίκαρος προχώρησε σε σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ. Πώς εξελίχθηκε αυτή η μετάβαση;
«Από την περσινή ομάδα κρατήσαμε πέντε από τους δώδεκα παίκτες. Μαζί μας συνεχίζει ο αρχηγός, Λεωνίδας Παπαδολιάς, στα 38 του χρόνια, ενώ όσοι έμειναν είναι κάτω των 26 ετών. Συγκεκριμένα, αναφέρομαι στον Χρήστο Κουλούρη, τον δεύτερο αρχηγό μας, καθώς και στους Μπάμπη Παυλόπουλο, Γιάννη Κασιδάκη και Γιώργο Ντούσια. Ουσιαστικά, είμαστε μία νέα ομάδα. Τα νεαρά παιδιά είναι μερικές φορές ανυπόμονα, με την καλή έννοια, επομένως πρέπει να βρούμε τις κατάλληλες ισορροπίες».

Βλέποντας τη μεγάλη εικόνα, ποια είναι η φιλοσοφία και το μοντέλο που στηρίζει φέτος ο Ίκαρος Καλλιθέας;
«Το πλάνο ήταν ξεκάθαρο από την αρχή. Ακολουθούμε το ίδιο μοντέλο που ο Ίκαρος είχε υιοθετήσει και στο παρελθόν, όταν συμμετείχε στην Basket League και την Α2, στηρίζοντας τις ακαδημίες του. Στόχος μας είναι να δώσουμε στα νέα παιδιά την ευκαιρία να βγουν μπροστά και να πρωταγωνιστήσουν. Δεν θέλουμε απλώς να συμμετέχουν στην 12άδα, αλλά να ξεκινούν στους αγώνες, να μάχονται και να μαθαίνουν από τα λάθη τους. Αυτή η διαδικασία είναι πολύ ιδιαίτερη και απαιτεί υπομονή, στήριξη και ψυχραιμία. Το ζητούμενο για τον Ίκαρο είναι να αγωνίζεται για το αποτέλεσμα, ενώ παράλληλα να έχει την υπομονή να αναδείξει τα νέα παιδιά. Αυτό το πετύχαμε και πέρσι, και ήταν κάτι πραγματικά πολύ όμορφο! Θα σας θυμίσω ότι είχαμε την καλύτερη επίθεση στην κατηγορία, παίζοντας σε υψηλό τέμπο, κάτι που ταιριάζει σε αυτές τις ηλικίες. Αυτό θέλουμε να κάνουμε και φέτος: να παίξουμε ελκυστικό μπάσκετ και να δώσουμε χρώμα στην κατηγορία»!

Το δείγμα μέχρι στιγμής είναι μικρό, ωστόσο πώς κρίνεις τον ανταγωνισμό στον 2ο όμιλο της National League 2;
«Θεωρώ πως τα φαβορί στον όμιλό μας είναι η Ακαδημία Ελευσίνας και η Δάφνη Δαφνίου, μολονότι ξεκίνησε με ήττα (σ.σ. από τον Απόλλωνα Σμύρνης). Πρόκειται για καλά δουλεμένες ομάδες, με ποιοτικούς παίκτες και καλή "χημεία". Ιδιαίτερα η Δάφνη, η οποία πέρσι έφτασε μέχρι τους τελικούς ανόδου με τον Χολαργό. Κατά τη γνώμη μου, αυτές οι δύο ομάδες ξεχωρίζουν. Από εκεί και πέρα, εμείς, η Δραπετσώνα, η ΚΑΠ και ο Απόλλων είμαστε πολύ κοντά σε επίπεδο ανταγωνισμού. Όποια ομάδα καταφέρει να "μπει σφήνα" ανάμεσα στα δύο φαβορί, θα έχει τις πιθανότητές της να διεκδικήσει κάτι παραπάνω».

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών